Китайська скляна локшина з яловичиною – ситне і швидке в приготуванні блюдо, яке тільки починає набирати обертів у нашій країні. І незважаючи на те, що зараз фунчозу подають у всіх азіатських ресторанах, приготувати цю страву можна і самостійно у себе вдома.
Фунчоза з яловичиною та овочами
Інгредієнти: Для локшини:
фунчоза - 170 г; гриби шиітаке - 4-5 шт.; яловичина - 110 г; свіжий шпинат - 170 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелена цибуля - 2 пера; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
соєвий соус - 3 ст. ложки; цукор - 2 1/2 ст. ложки; кунжутне масло - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; насіння кунжуту - 2 ч. ложки. Приготування Гриби замочуємо на пару годин в прохолодній воді, а потім нарізаємо дрібною соломкою разом з іншими інгредієнтами: очищеної морквою, цибулею, яловичиною. Шпинат бланшеруем в підсоленому окропі протягом 30-40 секунд і віджимаємо надлишки вологи. Обсмажуємо кожен з підготовлених інгредієнтів на розігрітому рослинному маслі (окремо).
Змішуємо всі необхідні інгредієнти для соусу і поливаємо кількома столовими ложками суміші овочі і гриби. Злегка обсмажуємо фунчозу, щоб позбутися від надлишків вологи, а потім змішуємо її з соусом, що залишився. Подаємо фунчозу з яловичиною і грибами, виклавши локшину в центр тарілки, а по краях розподіливши всі види начинки.
Салат "Фунчоза" – рецепт з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 400 г; часник - 2 зубчики; бальзамічний оцет - 1/4 ст.; локшина - 200 г; огірок - 1 шт.; листя руколи - 3 ст.; листя базиліка - 1 ст.; пармезан - 40 г; оливкова олія - 1 ст. ложка. Приготування Яловичину кладемо в скляну миску з подрібненим часником і 2 столовими ложками оцту. Залишаємо м'ясо маринуватися 15-20 хвилин.
Локшину заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, після чого даємо стекти надлишків води, відкинувши локшину на друшляк. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо яловичину протягом 3-4 хвилин, даємо м'яса відпочити 5 хвилин після обжарювання і нарізаємо його тонкими скибочками. Огірок ріжемо уздовж навпіл і потім ріжемо впоперек тонкими півкільцями. Пармезан ріжемо тонкими пелюстками за допомогою овочерізки. Змішуємо локшину з листям зелені, огірком і м'ясом. Поливаємо салат з фунчозой і яловичиною заправкою з бальзаміку та оливкової олії. Подаємо до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!