Фунчоза – це китайська рисова локшина, з якої можна приготувати чудовий, смачний і пікантний салатик. Таке блюдо пожвавить ваш повсякденний стіл і стане головною його окрасою. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати фунчозу з овочами.
Рецепт фунчозы з овочами
Інгредієнти: фунчоза – 100 г; куряче філе – 1 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; болгарський перець – 1 шт.; свіжий огірок – 1 шт.; зелена цибуля; часник – 2 зубчики; оцет рисовий – 2 ч. ложки; насіння кунжуту – 2 ч. ложки; олія рослинна; мелений імбир – щіпка; соус соєвий – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Болгарський перчик і цибулину промиваємо і очищаємо. Потім перець шаткуємо тонкою соломкою, а цибулька рубаємо кубиками. Моркву миємо, чистимо і натираємо на середній терочке. Після цього пасеруємо підготовлені овочі на сковороді з маслом приблизно 10 хвилин. Цим часом заливаємо окропом фунчозу і залишаємо на 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Свіжі огірки нарізаємо соломкою, а зелену цибулю подрібнюємо. Курячу грудку відварюємо і нащипываем м'ясо блюдо невеликими шматочками. Додаємо всі раніше підготовлені інгредієнти, заправляємо салат рослинним маслом, поливаємо соєвим соусом і рисовим оцтом. Посипаємо видавленим через прес часником, сіллю, перцем, подрібненим імбиром і кунжутом. Ретельно перемішуємо блюдо і подаємо салат з фунчозы з куркою і овочами до столу.
Фунчоза з грибами і овочами
Інгредієнти: болгарський перець – 1 шт.; морква – 1 шт.; печериці – 100 г; огірок – 1 шт.; білий кунжут – 2 ст. ложки; фунчоза – 150 р. Для маринаду:
вода – 50 мл; часник – 2 зубчики; соєвий соус – 8 ст. ложок; кінза – 20 г; лимонний сік – 1 ст. ложка; олія оливкова – 4 ст. ложки; каррі – 5 р. Приготування Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками, опускаємо в киплячу воду і відварюємо 5 хвилин. Потім зливаємо бульйон, а печериці відкладаємо в сторону остигати. Моркву чистимо і разом з огірком шаткуємо тоненькими смужками. Болгарський перець очищаємо від насіння і рубаємо соломкою. Рисову локшину заливаємо приблизно на 3 хвилинки холодною водою, а потім зливаємо рідину і ошпарюємо фунчозу окропом. Тепер давайте приготуємо маринад. Для цього наливаємо в миску теплу воду, додаємо соєвий соус, подрібнений часник, рубану кинзу, лимонний сік і оливкову олію. Всі інгредієнти перемішуємо і проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Після цього з'єднуємо овочі, гриби, локшину, заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо салат на тарілку, посипаємо рубаною кунжутом і подаємо.
Фунчоза з овочами і креветками
Інгредієнти: фунчоза – 100 г; креветки – 10 шт.; болгарський перець – 05 шт.; кунжутне масло – 2 ч. ложки; насіння кунжутне – 05 ч. ложки; морква – 05 шт.; часник – 1 зубчик; соус соєвий – за смаком; зелену цибулю. Приготування Фунчозу замочуємо приблизно на 10 хвилин у холодній воді, потім відварюємо рівно 4 хвилинки, зливаємо рідину і гарненько промиваємо. Поки рисова локшина стікає, ми з вами підготуємо овочі та креветки. Для цього овочі чистимо, натираємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Потім викладаємо очищені креветки, перемішуємо і обсмажуємо все разом 1 хвилинку. Після цього видавлюємо часник, додаємо зелений лук, поливаємо кунжутним маслом і соєвим соусом. Готову локшину кладемо в сковороду в самому кінці, трохи прогріваємо і перекладаємо салат на красиве блюдо. При подачі на стіл посипаємо кунжутним насінням і подрібненою петрушкою.