Вернуться назад Распечатать

Салат з фунчозы з овочами

Салат з фунчозы з овочами
Фунчоза – це китайська рисова локшина, з якої можна приготувати чудовий, смачний і пікантний салатик. Таке блюдо пожвавить ваш повсякденний стіл і стане головною його окрасою. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати фунчозу з овочами.

Рецепт фунчозы з овочами


Інгредієнти:

  • фунчоза – 100 г;

  • куряче філе – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • свіжий огірок – 1 шт.;

  • зелена цибуля;

  • часник – 2 зубчики;

  • оцет рисовий – 2 ч. ложки;

  • насіння кунжуту – 2 ч. ложки;

  • олія рослинна;

  • мелений імбир – щіпка;

  • соус соєвий – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Болгарський перчик і цибулину промиваємо і очищаємо. Потім перець шаткуємо тонкою соломкою, а цибулька рубаємо кубиками. Моркву миємо, чистимо і натираємо на середній терочке. Після цього пасеруємо підготовлені овочі на сковороді з маслом приблизно 10 хвилин. Цим часом заливаємо окропом фунчозу і залишаємо на 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо холодною водою. Свіжі огірки нарізаємо соломкою, а зелену цибулю подрібнюємо. Курячу грудку відварюємо і нащипываем м'ясо блюдо невеликими шматочками. Додаємо всі раніше підготовлені інгредієнти, заправляємо салат рослинним маслом, поливаємо соєвим соусом і рисовим оцтом. Посипаємо видавленим через прес часником, сіллю, перцем, подрібненим імбиром і кунжутом. Ретельно перемішуємо блюдо і подаємо салат з фунчозы з куркою і овочами до столу.

    Фунчоза з грибами і овочами


    Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • печериці – 100 г;

  • огірок – 1 шт.;

  • білий кунжут – 2 ст. ложки;

  • фунчоза – 150 р.


  • Для маринаду:

  • вода – 50 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • соєвий соус – 8 ст. ложок;

  • кінза – 20 г;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • каррі – 5 р.


  • Приготування
    Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками, опускаємо в киплячу воду і відварюємо 5 хвилин. Потім зливаємо бульйон, а печериці відкладаємо в сторону остигати. Моркву чистимо і разом з огірком шаткуємо тоненькими смужками. Болгарський перець очищаємо від насіння і рубаємо соломкою. Рисову локшину заливаємо приблизно на 3 хвилинки холодною водою, а потім зливаємо рідину і ошпарюємо фунчозу окропом. Тепер давайте приготуємо маринад. Для цього наливаємо в миску теплу воду, додаємо соєвий соус, подрібнений часник, рубану кинзу, лимонний сік і оливкову олію. Всі інгредієнти перемішуємо і проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Після цього з'єднуємо овочі, гриби, локшину, заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо салат на тарілку, посипаємо рубаною кунжутом і подаємо.

    Фунчоза з овочами і креветками


    Інгредієнти:

  • фунчоза – 100 г;

  • креветки – 10 шт.;

  • болгарський перець – 05 шт.;

  • кунжутне масло – 2 ч. ложки;

  • насіння кунжутне – 05 ч. ложки;

  • морква – 05 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • соус соєвий – за смаком;

  • зелену цибулю.
  • Салат з фунчозы з овочами


    Приготування
    Фунчозу замочуємо приблизно на 10 хвилин у холодній воді, потім відварюємо рівно 4 хвилинки, зливаємо рідину і гарненько промиваємо. Поки рисова локшина стікає, ми з вами підготуємо овочі та креветки. Для цього овочі чистимо, натираємо соломкою і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Потім викладаємо очищені креветки, перемішуємо і обсмажуємо все разом 1 хвилинку. Після цього видавлюємо часник, додаємо зелений лук, поливаємо кунжутним маслом і соєвим соусом. Готову локшину кладемо в сковороду в самому кінці, трохи прогріваємо і перекладаємо салат на красиве блюдо. При подачі на стіл посипаємо кунжутним насінням і подрібненою петрушкою.