Рис – основна їжа жителів Сходу. І вони вже точно знають рецепти його приготування смачного. Зараз ми вам розповімо, як приготувати рис по-китайськи.
Рис з овочами по-китайськи
Інгредієнти: рис – 1 склянка; морква – 220 г; солодкий перець – 100 г; китайська капуста – 200 г; цибуля ріпчаста – 150 г; часник – 4 зубчики; гриби – 200 г; помідори – 200 г; стебла селери – 2 шт.; соєвий соус – 1 ст. ложка; олія рослинна; корінь імбиру – 20 г; зелень; перець і сіль. Приготування Почнемо з підготовки овочів. Подрібнюємо часник і ріпчасту цибулю і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Коли овочі трохи обсмажаться, додаємо тертий на тертці корінь імбиру і гриби, нарізані смужками. Обсмажуємо хвилин 5 а потім кладемо інші овочі – моркву і перець, нарізані соломкою, подрібнену капусту, помідор і стебла селери. Перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо хвилин на 20 на малому вогні. Після цього висипаємо в сковороду промитий рис і вливаємо стільки води, щоб крупа була злегка нею покрита. Вливаємо соєвий соус, перемішуємо і тушкуємо до готовності рису.
Смажений рис по-китайськи - рецепт
Інгредієнти: круглий рис – 300 г; міні цукіні – 220 г; зелена цибуля – 45 г; морква – 150 г; червоний стручковий перець – 1 шт.; тертий корінь імбиру – 05 ч. ложки; часник – 2 зубчики; соєвий соус – 40 мл; гриби шиітаке – 5 шт.; яйця курячі – 1 шт.; кунжутна олія – 50 мл Приготування Рис відварюємо до готовності, а потім перекладаємо в миску і ставимо в холодильник – для смаження він повинен бути холодним. Гриби ріжемо тонкими скибочками, а моркву – соломкою. Перчик чилі нарізаємо як можна дрібніше. Міні цукіні ріжемо кубиками, а цибулю і часник дрібненько рубаємо. Також кришимо і зелений лук, але його на деякий час відставляємо в сторону. Сковороду добре прогріваємо, вливаємо кунжутне масло, гарненько його прогріваємо і тільки після цього кидаємо в нього подрібнений часник, імбир і перчик чилі. Смажимо близько 1 хвилини. Тепер додаємо моркву і смажимо ще приблизно 1 хвилину. В отриману ароматну суміш додаємо цукіні, гриби і обсмажуємо, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Тепер викладаємо холодний рис, знову перемішуємо і прогріваємо суміш хвилини 2. У миску розбиваємо куряче яйце, додаємо соєвий соус і гарненько збиваємо виделкою. Отриману суміш тонкою цівкою вливаємо в сковороду з овочами і відразу ж перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню, додаємо зелений лук, розмішуємо і розкладаємо смажений рис по-китайськи по тарілках.
Рис по-китайськи з куркою
Інгредієнти: довгозернистий рис – 2 склянки; рослинне масло – 20 мл; куряче філе – 2 шт.; яйця курячі – 2 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; соєвий соус, куркума. Приготування Куряче філе миємо, чистимо від плівок, ріжемо кубиками і смажимо на олії до готовності. Перекладаємо його тарілку. Рис варимо до готовності і повністю охолоджуємо. Після цього обсмажуємо його в тій же сковороді, де смажили курку. Додаємо куркуму (достатньо буде кількості на кінчику ножа). На іншій сковороді смажимо збиті яйця, розмішуючи їх лопаткою. Перекладаємо їх в сковороду до рису додаємо курку, дрібно нарізану зелену цибулю, соєвий соус за смаком. Добре перемішуємо і обсмажуємо куряче м'ясо з рисом по-китайськи ще 2 хвилини.
Рис по-китайськи зі свининою
Інгредієнти: пропарений рис – 200 г; цибуля порей – 1 шт.; солодкий червоний перець – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 100 г; часник – 3 зубчики; свинячий ошийок – 300 г; масло рослинне – 50 мл; курячі яйця – 2 шт.; зелена цибуля – 30 р; сік лимона – 20 мл; соус соєвий – 40 мл; мелений перець чилі – 1/4 ч. ложки. Приготування Цибуля порей і ріпчасту, солодкий перець, часник нарізаємо невеликими шматочками. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді. М'ясо ріжемо невеликими шматочками. Підготовлені овочі і м'ясо обсмажуємо на сильному вогні, постійно перемішуючи. На цей процес піде близько 7 хвилин. Після цього вливаємо в сковороду збиті яйця і добре розмішуємо. Викладаємо рис, вливаємо соєвий соус, лимонний сік, додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо. Даємо свинини з рисом по-китайськи прогрітися і подаємо до столу.