Курка по-китайськи
Кури – найпоширеніші з домашніх птахів практично у всіх країнах Світу, і, зрозуміло, тому куряче м'ясо – один з найбільш звичних продуктів у нашому раціоні. Ми звикли готувати з курятини: її варимо, тушкуємо, запікаємо і смажимо, звичайно використовуючи для цього традиційні для нашої країни рецепти. Всі ці страви смачні, алебуденно-звичні. А адже іноді хочеться приготувати яку-небудь особливе блюдо, просто для різноманітності, або щоб здивувати-порадувати домашніх і гостей.
Можна, наприклад, готувати курку з китайськими рецептами, це не складно і навіть, як правило, швидше робиться .
Розповімо, як приготувати курку по-китайськи.
Китайська кухня – поняття узагальнене, вона складається з регіонально-національних традицій, які досить різні, однак загальні риси все ж можна виділити, як в методах приготування їжі, так і у використанні традиційних продуктів.
Інгредієнти:
куряче м'ясо (грудинка, стегна і гомілки) – близько 500 м;
цибуля-порей – 1 шт. (або звичайна цибулина);
солодкий перець – 2 шт.;
імбир свіжий – 1 корінець;
часник – 3 шт.;
кунжутна олія – 3 ст. ложки;
соєвий соус – 1 ст. ложка;
лайм або лимон;
перець червоний пекучий;
курячий жир;
зелень.
Приготування
Зрізаємо з кісточок куряче м'ясо. Шкіру і кісточки використовуємо для приготування бульйону з нього можна зварити суп, або приготувати соус, або проварити в ньому локшину.
Куряче м'ясо нарізаємо дрібними брусочками або короткими смужками, білу частину цибулі-порею – кружечками або напівкружечками, солодкий перець і імбир – соломкою.
Розтоплюємо в воке або глибокій сковороді курячий жир і додаємо трохи кунжутного масла. У сковороду закидаємо відразу все: і м'ясо, і овочі. Обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, часто струшуємо сковороду і помішуємо лопаткою. Це робиться, щоб на обжариваемых шматочках сформувалася скоринка (а всередині все вийшло соковитим).
Зменшуємо вогонь, додаємо соєвий соус, сік лайма чи лимона. Готуємо, помішуючи, ще протягом близько 8 хвилин з додаванням червоного пекучого перцю. Трохи охолоджуємо і приправляємо рубаним часником, присипаємо зеленню. Приготовану по-китайськи курку з овочами подаємо з локшиною або рисом.
Інгредієнти:
яйце куряче – 2 шт.;
крохмаль кукурудзяний або рисовий – близько 2-3 ст. ложки;
мірін;
соєвий соус;
мелені спеції (імбир, червоний пекучий і чорний перець, коріандр);
олія кунжутна.
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими довгастими шматочками.
Приготуємо тісто. Змішаємо курячі яйця з крохмалем, додамо трохи міріна, соєвого соусу і спеції.
Якщо не шкода олії, можна готувати у фритюрниці безпосередньо за столом під час трапези. Шматочок м'яса беремо паличками для їжі і занурюємо на 3 хвилини в киплячу олію, після чого занурюємо в який-небудь соус на своїй тарілці, де вже рис або локшина.
В більш економному варіанті розігріваємо в плоскій сковороді олію і обсмажуємо м'ясо в клярі. Подаємо з рисом або локшиною і тушкованими овочами.
Інгредієнти:
курячий окорочок – 1 шт.;
спеції для бульйону;
цибулина – 1 шт.;
зелень;
часник – 2 шт.;
перець мелений чорний і червоний пекучий;
соєвий соус;
локшина рисова (фунчоза) – на 2 порції.
Приготування
Стегенце розрізаємо на стегно і гомілку і варимо в невеликій кількості води до готовності з цибулею і спеціями. Куряче м'ясо зрізаємо з кісточок і подрібнюємо. В суповій чашці обполіскуємо окропом порцію фунчозы і зливаємо воду.
Додаємо порцію м'яса та бажану кількість гарячого бульйону. Приправляємо соєвим соусом, часником і перцем. Присипаємо зеленню.
Можна, наприклад, готувати курку з китайськими рецептами, це не складно і навіть, як правило, швидше робиться .
Розповімо, як приготувати курку по-китайськи.
Китайська кухня – поняття узагальнене, вона складається з регіонально-національних традицій, які досить різні, однак загальні риси все ж можна виділити, як в методах приготування їжі, так і у використанні традиційних продуктів.
Гостра курка з овочами по-китайськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зрізаємо з кісточок куряче м'ясо. Шкіру і кісточки використовуємо для приготування бульйону з нього можна зварити суп, або приготувати соус, або проварити в ньому локшину.
Куряче м'ясо нарізаємо дрібними брусочками або короткими смужками, білу частину цибулі-порею – кружечками або напівкружечками, солодкий перець і імбир – соломкою.
Розтоплюємо в воке або глибокій сковороді курячий жир і додаємо трохи кунжутного масла. У сковороду закидаємо відразу все: і м'ясо, і овочі. Обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, часто струшуємо сковороду і помішуємо лопаткою. Це робиться, щоб на обжариваемых шматочках сформувалася скоринка (а всередині все вийшло соковитим).
Зменшуємо вогонь, додаємо соєвий соус, сік лайма чи лимона. Готуємо, помішуючи, ще протягом близько 8 хвилин з додаванням червоного пекучого перцю. Трохи охолоджуємо і приправляємо рубаним часником, присипаємо зеленню. Приготовану по-китайськи курку з овочами подаємо з локшиною або рисом.
Курка в клярі по-китайськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими довгастими шматочками.
Приготуємо тісто. Змішаємо курячі яйця з крохмалем, додамо трохи міріна, соєвого соусу і спеції.
Якщо не шкода олії, можна готувати у фритюрниці безпосередньо за столом під час трапези. Шматочок м'яса беремо паличками для їжі і занурюємо на 3 хвилини в киплячу олію, після чого занурюємо в який-небудь соус на своїй тарілці, де вже рис або локшина.
В більш економному варіанті розігріваємо в плоскій сковороді олію і обсмажуємо м'ясо в клярі. Подаємо з рисом або локшиною і тушкованими овочами.
Самий простий рецепт курки з локшиною по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
Стегенце розрізаємо на стегно і гомілку і варимо в невеликій кількості води до готовності з цибулею і спеціями. Куряче м'ясо зрізаємо з кісточок і подрібнюємо. В суповій чашці обполіскуємо окропом порцію фунчозы і зливаємо воду.
Додаємо порцію м'яса та бажану кількість гарячого бульйону. Приправляємо соєвим соусом, часником і перцем. Присипаємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з фунчозы з овочами
Фунчоза все частіше і частіше з'являється на наших столах в різноманітних стравах. Найчастіше її подають з морепродуктів. Ми ж розповімо вам, як
Рис по-китайськи
У Китаї вміють не тільки чудово вирощувати рис, але і готувати його надзвичайно смачно. Звичайно ж, хочеться навчитися також легко справлятися з цієї
Смажені овочі
Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених
Яловичина по-китайськи
Яловичина, приготована в китайському стилі, виходить чудово соковитою, неймовірно м'якою і ароматною. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної
Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
Курка гунбао
Курка гунбао - традиційне китайське блюдо, яке володіє яскравим і гострим смаком. Його готують з шматочків курячого філе, обсмажених з арихисом і