Кури – найпоширеніші з домашніх птахів практично у всіх країнах Світу, і, зрозуміло, тому куряче м'ясо – один з найбільш звичних продуктів у нашому раціоні. Ми звикли готувати з курятини: її варимо, тушкуємо, запікаємо і смажимо, звичайно використовуючи для цього традиційні для нашої країни рецепти. Всі ці страви смачні, алебуденно-звичні. А адже іноді хочеться приготувати яку-небудь особливе блюдо, просто для різноманітності, або щоб здивувати-порадувати домашніх і гостей.
Можна, наприклад, готувати курку з китайськими рецептами, це не складно і навіть, як правило, швидше робиться .
Розповімо, як приготувати курку по-китайськи.
Китайська кухня – поняття узагальнене, вона складається з регіонально-національних традицій, які досить різні, однак загальні риси все ж можна виділити, як в методах приготування їжі, так і у використанні традиційних продуктів.
Гостра курка з овочами по-китайськи – рецепт
Інгредієнти: куряче м'ясо (грудинка, стегна і гомілки) – близько 500 м; цибуля-порей – 1 шт. (або звичайна цибулина); солодкий перець – 2 шт.; імбир свіжий – 1 корінець; часник – 3 шт.; кунжутна олія – 3 ст. ложки; соєвий соус – 1 ст. ложка; лайм або лимон; перець червоний пекучий; курячий жир; зелень. Приготування Зрізаємо з кісточок куряче м'ясо. Шкіру і кісточки використовуємо для приготування бульйону з нього можна зварити суп, або приготувати соус, або проварити в ньому локшину.
Куряче м'ясо нарізаємо дрібними брусочками або короткими смужками, білу частину цибулі-порею – кружечками або напівкружечками, солодкий перець і імбир – соломкою.
Розтоплюємо в воке або глибокій сковороді курячий жир і додаємо трохи кунжутного масла. У сковороду закидаємо відразу все: і м'ясо, і овочі. Обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, часто струшуємо сковороду і помішуємо лопаткою. Це робиться, щоб на обжариваемых шматочках сформувалася скоринка (а всередині все вийшло соковитим).
Зменшуємо вогонь, додаємо соєвий соус, сік лайма чи лимона. Готуємо, помішуючи, ще протягом близько 8 хвилин з додаванням червоного пекучого перцю. Трохи охолоджуємо і приправляємо рубаним часником, присипаємо зеленню. Приготовану по-китайськи курку з овочами подаємо з локшиною або рисом.
Курка в клярі по-китайськи – рецепт
Інгредієнти:
яйце куряче – 2 шт.; крохмаль кукурудзяний або рисовий – близько 2-3 ст. ложки; мірін; соєвий соус; мелені спеції (імбир, червоний пекучий і чорний перець, коріандр); олія кунжутна. Приготування М'ясо наріжемо невеликими довгастими шматочками.
Приготуємо тісто. Змішаємо курячі яйця з крохмалем, додамо трохи міріна, соєвого соусу і спеції.
Якщо не шкода олії, можна готувати у фритюрниці безпосередньо за столом під час трапези. Шматочок м'яса беремо паличками для їжі і занурюємо на 3 хвилини в киплячу олію, після чого занурюємо в який-небудь соус на своїй тарілці, де вже рис або локшина.
В більш економному варіанті розігріваємо в плоскій сковороді олію і обсмажуємо м'ясо в клярі. Подаємо з рисом або локшиною і тушкованими овочами.
Самий простий рецепт курки з локшиною по-китайськи
Інгредієнти: курячий окорочок – 1 шт.; спеції для бульйону; цибулина – 1 шт.; зелень; часник – 2 шт.; перець мелений чорний і червоний пекучий; соєвий соус; локшина рисова (фунчоза) – на 2 порції. Приготування Стегенце розрізаємо на стегно і гомілку і варимо в невеликій кількості води до готовності з цибулею і спеціями. Куряче м'ясо зрізаємо з кісточок і подрібнюємо. В суповій чашці обполіскуємо окропом порцію фунчозы і зливаємо воду.
Додаємо порцію м'яса та бажану кількість гарячого бульйону. Приправляємо соєвим соусом, часником і перцем. Присипаємо зеленню.