» » Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі

Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі

Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
Свинина з ананасами, тушкована в ароматному кисло-солодкому соусі — це неймовірне блюдо, яким можна скрасити буденний обід або включити у святкове меню. Нічого, крім захвату не чекайте від ваших гостей! Успіх цієї страви вам забезпечений. Чудово ніжне м'ясо, солодкі шматочки ананаса і ароматний пікантний кисленький соус! Давайте дізнаємося, як приготувати незвичайне блюдо з китайської ноткою – свинину в кисло-солодкому соусі.

Кисло-солодка свинина з ананасами


Інгредієнти:

  • ананас консервований (шматочки) - 1 маленька банку;

  • крохмаль - 55 г;

  • олія рослинна без вираженого запаху - 120 мл;

  • свинина м'якоть (не дуже жирна) - 630 г;

  • соус соєвий - 45 г;

  • соус томатний - 3 ст. ложки;

  • яйце куряче добірне – 1 шт.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо соєвим соусом. Гарненько перемішуємо, трохи втираючи соус м'ясо. Тепер потім шматочки в яйці, яке попередньо розмішуєм вилочкою. Кожен шматочок обваляем в крохмалі.
    Масло розжарюємо в сковороді і обсмажуємо свинину до рум'яної скоринки. Смажимо хвилин 13-15 після викладаємо м'ясо на тарілку. Далі беремо чисту сковороду, вливаємо в неї ананасовий сік і додаємо томатний соус. Прогріваємо все приблизно хвилинку після того, як закипить. Викладаємо м'ясні шматочки в підготовлений соус і тушкуємо хвилин 8-10. Додаємо скибочки ананаса. Тушкуємо ще хвилин 6-7. Соус повинен загуснути. Подаємо блюдо гарячим, так набагато смачніше!

    Як приготувати свинину з ананасами по-китайськи в кисло-солодкому соусі?



  • свинина (краще шия) - 380 г;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • імбир;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • ананаси консервовані (дольки) - 1 маленька банку;

  • крохмаль – 55 г;

  • оцет рисовий - 45 г;

  • кетчуп (ідеально підійде домашній) – 4 ст. ложки;

  • соєвий соус – 25 р;

  • яйце відбірне, куряче – 1 шт.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо маленькій соломкою і складаємо в ємність, туди ж додаємо яйце, додаємо соєвий соус, крохмаль і солимо. Все перемішуємо і визначаємо на годину в холодильник. Поки м'ясо маринується, нарізаємо перець тонкими скибочками, подрібнюємо на тертці імбир, дрібненько шаткуємо цибулю і часник. З ананасів зливаємо сік, він нам знадобиться для соусу.
    Тим часом приступимо до приготування кисло-солодкого соусу для свинини: домашній кетчуп змішуємо з цукром, рисовим оцтом, крохмалем і додаємо трохи соку від ананаса. Все добре перемішуємо і залишаємо.
    Розжарюємо в сковороді велика кількість масла і по шматочку викладаємо м'ясо, обсмажуємо 2-3 хвилинки. Дістаємо м'ясо і викладаємо його на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир. Знову на сильному вогні розігріваємо масло і пасеруємо цибулю, хвилини 2-3 далі додаємо імбир і часник. Слідом за ними солодкий перчик. Підрум'янюємо ще пару хвилин додаємо ананас. Далі постійно перемішуємо. Заливаємо підготовлений раніше соус і тушкуємо хвилин 5-7. Тепер закладаємо туди обсмажену свинину, знову все добре перемішуємо. Даємо м'яса просочитися ароматом соусу, і вимикаємо вогонь. Страва готова! Гарнір вибирайте нейтральний, ідеально підійде розсипчастий рис.

    Свинина в солодкому соусі з ананасами


    Інгредієнти:

  • свинина (шия) - 620 г;

  • соус соєвий - 155 мл;

  • сік томатний (без м'якоті) - 160 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • перець солодкий (ратунда) - 1 шт.;

  • мука в/с - 55 г;

  • крохмаль - 50 г;

  • консервований ананас (кільця) - 150 г;

  • цукор білий, дрібний - 65 м;

  • оцет рисовий - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Свинину подрібнюємо невеликими брусочками. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, картопляний крохмаль і пшеничне борошно. Визначаємо в суміш м'ясо, залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
    Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі

    Тим часом, моркву і перець наріжемо тоненькою соломкою, ананаси невеликими кубиками. У сковороді добре прогріваємо масло, моркву обсмажуємо, додаємо перець, і через 3 хвилинки ананаси. Недовго обсмажуємо і викладаємо все на тарілку.
    На тій же сковороді смажимо промаринованное м'ясо до рум'яної скоринки. Окремо змішуємо томатний сік, цукор, оцет і разом з овочами додаємо до м'яса. Тушкуємо 10-12 хвилин. Солимо і перчимо.
    Подаємо виключно гарячим з нейтральним гарніром.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:11
    Переглядів: 364