Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
Свинина з ананасами, тушкована в ароматному кисло-солодкому соусі — це неймовірне блюдо, яким можна скрасити буденний обід або включити у святкове меню. Нічого, крім захвату не чекайте від ваших гостей! Успіх цієї страви вам забезпечений. Чудово ніжне м'ясо, солодкі шматочки ананаса і ароматний пікантний кисленький соус! Давайте дізнаємося, як приготувати незвичайне блюдо з китайської ноткою – свинину в кисло-солодкому соусі.
Інгредієнти:
ананас консервований (шматочки) - 1 маленька банку;
крохмаль - 55 г;
олія рослинна без вираженого запаху - 120 мл;
свинина м'якоть (не дуже жирна) - 630 г;
соус соєвий - 45 г;
соус томатний - 3 ст. ложки;
яйце куряче добірне – 1 шт.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо соєвим соусом. Гарненько перемішуємо, трохи втираючи соус м'ясо. Тепер потім шматочки в яйці, яке попередньо розмішуєм вилочкою. Кожен шматочок обваляем в крохмалі.
Масло розжарюємо в сковороді і обсмажуємо свинину до рум'яної скоринки. Смажимо хвилин 13-15 після викладаємо м'ясо на тарілку. Далі беремо чисту сковороду, вливаємо в неї ананасовий сік і додаємо томатний соус. Прогріваємо все приблизно хвилинку після того, як закипить. Викладаємо м'ясні шматочки в підготовлений соус і тушкуємо хвилин 8-10. Додаємо скибочки ананаса. Тушкуємо ще хвилин 6-7. Соус повинен загуснути. Подаємо блюдо гарячим, так набагато смачніше!
свинина (краще шия) - 380 г;
болгарський перець – 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
імбир;
часник – 4-5 зубчиків;
ананаси консервовані (дольки) - 1 маленька банку;
крохмаль – 55 г;
оцет рисовий - 45 г;
кетчуп (ідеально підійде домашній) – 4 ст. ложки;
соєвий соус – 25 р;
яйце відбірне, куряче – 1 шт.
Приготування
М'ясо нарізаємо маленькій соломкою і складаємо в ємність, туди ж додаємо яйце, додаємо соєвий соус, крохмаль і солимо. Все перемішуємо і визначаємо на годину в холодильник. Поки м'ясо маринується, нарізаємо перець тонкими скибочками, подрібнюємо на тертці імбир, дрібненько шаткуємо цибулю і часник. З ананасів зливаємо сік, він нам знадобиться для соусу.
Тим часом приступимо до приготування кисло-солодкого соусу для свинини: домашній кетчуп змішуємо з цукром, рисовим оцтом, крохмалем і додаємо трохи соку від ананаса. Все добре перемішуємо і залишаємо.
Розжарюємо в сковороді велика кількість масла і по шматочку викладаємо м'ясо, обсмажуємо 2-3 хвилинки. Дістаємо м'ясо і викладаємо його на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир. Знову на сильному вогні розігріваємо масло і пасеруємо цибулю, хвилини 2-3 далі додаємо імбир і часник. Слідом за ними солодкий перчик. Підрум'янюємо ще пару хвилин додаємо ананас. Далі постійно перемішуємо. Заливаємо підготовлений раніше соус і тушкуємо хвилин 5-7. Тепер закладаємо туди обсмажену свинину, знову все добре перемішуємо. Даємо м'яса просочитися ароматом соусу, і вимикаємо вогонь. Страва готова! Гарнір вибирайте нейтральний, ідеально підійде розсипчастий рис.
Інгредієнти:
свинина (шия) - 620 г;
соус соєвий - 155 мл;
сік томатний (без м'якоті) - 160 мл;
морква - 1 шт.;
перець солодкий (ратунда) - 1 шт.;
мука в/с - 55 г;
крохмаль - 50 г;
консервований ананас (кільця) - 150 г;
цукор білий, дрібний - 65 м;
оцет рисовий - 2 ст. ложки.
Приготування
Свинину подрібнюємо невеликими брусочками. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, картопляний крохмаль і пшеничне борошно. Визначаємо в суміш м'ясо, залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
Тим часом, моркву і перець наріжемо тоненькою соломкою, ананаси невеликими кубиками. У сковороді добре прогріваємо масло, моркву обсмажуємо, додаємо перець, і через 3 хвилинки ананаси. Недовго обсмажуємо і викладаємо все на тарілку.
На тій же сковороді смажимо промаринованное м'ясо до рум'яної скоринки. Окремо змішуємо томатний сік, цукор, оцет і разом з овочами додаємо до м'яса. Тушкуємо 10-12 хвилин. Солимо і перчимо.
Подаємо виключно гарячим з нейтральним гарніром.
Кисло-солодка свинина з ананасами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо соєвим соусом. Гарненько перемішуємо, трохи втираючи соус м'ясо. Тепер потім шматочки в яйці, яке попередньо розмішуєм вилочкою. Кожен шматочок обваляем в крохмалі.
Масло розжарюємо в сковороді і обсмажуємо свинину до рум'яної скоринки. Смажимо хвилин 13-15 після викладаємо м'ясо на тарілку. Далі беремо чисту сковороду, вливаємо в неї ананасовий сік і додаємо томатний соус. Прогріваємо все приблизно хвилинку після того, як закипить. Викладаємо м'ясні шматочки в підготовлений соус і тушкуємо хвилин 8-10. Додаємо скибочки ананаса. Тушкуємо ще хвилин 6-7. Соус повинен загуснути. Подаємо блюдо гарячим, так набагато смачніше!
Як приготувати свинину з ананасами по-китайськи в кисло-солодкому соусі?
Приготування
М'ясо нарізаємо маленькій соломкою і складаємо в ємність, туди ж додаємо яйце, додаємо соєвий соус, крохмаль і солимо. Все перемішуємо і визначаємо на годину в холодильник. Поки м'ясо маринується, нарізаємо перець тонкими скибочками, подрібнюємо на тертці імбир, дрібненько шаткуємо цибулю і часник. З ананасів зливаємо сік, він нам знадобиться для соусу.
Тим часом приступимо до приготування кисло-солодкого соусу для свинини: домашній кетчуп змішуємо з цукром, рисовим оцтом, крохмалем і додаємо трохи соку від ананаса. Все добре перемішуємо і залишаємо.
Розжарюємо в сковороді велика кількість масла і по шматочку викладаємо м'ясо, обсмажуємо 2-3 хвилинки. Дістаємо м'ясо і викладаємо його на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир. Знову на сильному вогні розігріваємо масло і пасеруємо цибулю, хвилини 2-3 далі додаємо імбир і часник. Слідом за ними солодкий перчик. Підрум'янюємо ще пару хвилин додаємо ананас. Далі постійно перемішуємо. Заливаємо підготовлений раніше соус і тушкуємо хвилин 5-7. Тепер закладаємо туди обсмажену свинину, знову все добре перемішуємо. Даємо м'яса просочитися ароматом соусу, і вимикаємо вогонь. Страва готова! Гарнір вибирайте нейтральний, ідеально підійде розсипчастий рис.
Свинина в солодкому соусі з ананасами
Інгредієнти:
Приготування
Свинину подрібнюємо невеликими брусочками. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, картопляний крохмаль і пшеничне борошно. Визначаємо в суміш м'ясо, залишаємо промаринуватися на 15 хвилин.
Тим часом, моркву і перець наріжемо тоненькою соломкою, ананаси невеликими кубиками. У сковороді добре прогріваємо масло, моркву обсмажуємо, додаємо перець, і через 3 хвилинки ананаси. Недовго обсмажуємо і викладаємо все на тарілку.
На тій же сковороді смажимо промаринованное м'ясо до рум'яної скоринки. Окремо змішуємо томатний сік, цукор, оцет і разом з овочами додаємо до м'яса. Тушкуємо 10-12 хвилин. Солимо і перчимо.
Подаємо виключно гарячим з нейтральним гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина в кисло-солодкому соусі
У цій статті запропоновано нескладні рецепти чудового блюда з свинини в ароматнейшем соусі. Це чудова страва доповнене кисло-солодким соусом виходить
Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
Відомо, що куряче м'ясо дуже вдало поєднується з будь-якими компонентами, в тому числі і з фруктами. Пропонуємо приготувати птицю в чудовому
Яловичина в кисло солодкому соусі
Яловичина в кисло-солодкому соусі - досить оригінальне і вишукане блюдо, приготувавши яке, ви неодмінно викличете інтерес і захоплення у гостей.
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
М'ясо в кисло-солодкому соусі
М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо