Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина в кисло-солодкому соусі

Свинина в кисло-солодкому соусі

31-01-2016, 16:07
897
Свинина в кисло-солодкому соусі
Насолодитися смаком страви з китайського ресторану можна і в домашніх умовах. Причому приготувати таке не складе особливих клопотів. Скориставшись нашими рецептами, ви зможете самі в цьому переконатися і заразом отримати насолоду від поглинання смачного оригінального наїдки.

Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі з ананасами - рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 650 г;

  • паста томатна – 60 г;

  • соєвий соус – 120 мл;

  • борошно – 30 г;

  • крохмаль – 30 г;

  • ананас – 320 г;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • оцет – 10 мл;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    М'якоть свинини промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками розміром 2 на 2 сантиметри, змішуємо з борошном і крохмалем, заливаємо соєвим соусом і перемішуємо.
    Тим часом ананаси виймаємо з сиропу і обсмажуємо в вируючому рослинному маслечко протягом семи хвилин або до рум'яності. Потім тимчасово витягаємо ананасові шматочки на тарілку, а в той же масло викладаємо промаринованную свинину і смажимо м'ясні шматочки, помішуючи, до красивого рум'янцю.
    Тепер додаємо до м'яса суміш томатної пасти, оцту і цукрового піску, повертаємо в сковороду ананаси і припускаємо під кришкою протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Можна додати в блюдо трохи ананасового сиропу, якщо соус вийде занадто густим.
    По готовності перекладаємо м'ясо з ананасами на блюдо, притрушиваем свіжою зеленню, і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!

    Свинина в кисло солодкому соусі - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини (ошийок) – 1 кг;

  • яйця – 3 шт.;

  • вода газована – 120 мл;

  • борошно;

  • томатний кетчуп або соус – 250-300 г;

  • оцет яблучний – 5 мл;

  • соєвий соус – 25 мл;

  • цукровий пісок – 75-100 г;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    М'якоть свинини промиваємо, обсушуємо хорошенечко і нарізаємо тонкими невеликими шматочками. Для кляру розбиваємо яйця до однорідності і пишності, вливаємо газовану водичку і підсипаємо невеликими порціями борошно, щоб вийшло тісто по консистенції як сметана середньої жирності. Тепер викладаємо підготовлене м'ясо в приготований кляр і гарненько перемішуємо.
    У глибоку сковороду або сотейник з товстим дном наливаємо рослинне рафіноване масло в такій кількості, щоб м'ясо в нього плавало і не торкалася до дна, і прогріваємо його добряче на сильному вогні. Викладаємо по одному в киплячу олію шматочки свинини в клярі і витримуємо з двох сторін до красивого рум'янцю. Далі виймаємо підсмажене м'ясо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру, і беремося за приготування кисло-солодкого соусу для свинини. Для цього кетчуп або томатний соус кладемо в сотейник або кухлик, додаємо соєвий соус, оцет, цукровий пісок і прогріваємо на вогні до розчинення цукрових кристалів, але не кип'ятимо. На цьому етапі пробуємо соус на смак і при бажанні додаємо соєвий соус або інші компоненти за смаком.
    Перед подачею змішуємо м'ясо з соусом, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

    Як приготувати свинину в кисло солодкому соусі з овочами?


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини (ошийок) – 1 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • морква – 75 г;

  • крохмаль – 60 г;

  • оцет рисовий – 15 мл;

  • соєвий соус – 25 мл;

  • по одному червоного і жовтого болгарського перцю;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • цибулю зелений – 3-4 стебла;


  • Для соусу:

  • крохмаль – 10 г;

  • оцет рисовий – 20 мл;

  • соєвий соус – 25 мл;

  • паста томатна – 30 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • бульйон курячий – 175 мл.


  • Приготування
    Дрібно нарізану свинину замочуємо в суміші соєвого соусу і рисового оцту на кілька хвилин. Поки м'ясо маринується, нарізаємо стебла зеленої цибулі пір'ям, солодкий перець середніми кубиками, а моркву шаткуємо кружечками або соломкою і бланшируем в киплячій воді три хвилинки.
    Свинина в кисло-солодкому соусі

    Збиваємо яйце до пишноти, додаємо крохмаль і перемішуємо. Вливаємо отриману суміш в м'ясо і перемішуємо. Тепер обсмажуємо невеликими порціями шматочки м'яса в киплячому рослинному маслі до красивої рум'яності і викладаємо на тарілку.
    В окремій сковороді змішуємо всі компоненти соусу, крім крохмалю, прогріваємо до кипіння, додаємо моркву, перець і цибулю і протушиваем кілька хвилин. Крохмаль змішати з двома чайними ложками води і потроху вливаємо до овочів, помішуючи. Після загустіння викладаємо туди ж м'ясо, перемішуємо, трохи прогріваємо, знімаємо з вогню і можемо подавати, розклавши по тарілках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
    Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
    Свинина з ананасами - це чудове, незвичайне блюдо, яке підкорить найвибагливішого гурмана. Томлені шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі виходять
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
    Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
    Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
    Відомо, що куряче м'ясо дуже вдало поєднується з будь-якими компонентами, в тому числі і з фруктами. Пропонуємо приготувати птицю в чудовому
    Свинина в клярі на сковороді
    Свинина в клярі на сковороді
    З свинини можна готувати будь-які страви. Але улюбленої класикою залишаються відбивні. Пропонуємо приготувати їх в клярі. М'ясо, засмажене таким
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо