Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для хінкалі

Тісто для хінкалі

15-02-2016, 16:41
1 182
Тісто для хінкалі
Хінкалі – знамените блюдо грузинської кухні, що представляє собою великі і соковиті пельмені з м'ясним фаршем всередині. Найважче в приготуванні – зробити правильно тісто для хінкалі. Саме про це ми сьогодні і розповімо.

Рецепт тіста для хінкалі


Інгредієнти:

  • яйце (велике, добірне) – 2 шт.;

  • борошно пшеничне (високої якості) – 12 кг;

  • тепла кип'ячена вода – 450 мл


  • Приготування
    Перед тим, як почати робити тісто для хінкалі, гарненько просіваємо борошно. Потім робимо зверху поглиблення, розбиваємо туди сирі яйця і поступово вливаємо теплу воду. Ретельно все перемішуємо і вимішуємо тісто. Формуємо з нього кульку, а потім розкочуємо качалкою в пласт, товщиною близько 1 см. Вирізаємо гранованим склянкою кружечки і наповнюємо їх начинкою.

    Тісто на хінкалі на мінералці


    Інгредієнти:

  • мінеральна вода – 1 ст.;

  • борошно (виключно високої якості) – 3 ст.;

  • сіль харчова;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • яйце (велике, добірне) – 1 шт.;

  • цукор (дрібний) – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розбиваємо яйце в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і злегка збиваємо міксером. Далі вливаємо рослинне масло, вводимо порціями борошно і розбавляємо мінеральною водою. Вимішуємо еластичне гладке тісто і залишаємо його відпочивати хвилин на 20 прикривши зверху кухонним рушником.

    Тісто на кефірі для хінкалі


    Інгредієнти:

  • сода – 2 ч. ложки;

  • борошно – 1 кг;

  • сіль;

  • кефір .


  • Приготування
    Борошно просіваємо кілька разів в миску. Кидаємо туди соду, щіпку солі і поступово вливаємо кефір, постійно помішуючи. Замішуємо тісто руками і прибираємо на кілька годин відпочивати. Після цього викладаємо його на присипаний борошном стіл і розкочуємо качалкою. За допомогою склянки акуратно вирізаємо кружечки і переходимо до приготування начинки.

    Дріжджове тісто для хінкалі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 495 г;

  • сметана нежирна – 245 мл;

  • кефір або кисле молоко – 245 мл;

  • цукор (білий) – 5 г;
  • Тісто для хінкалі

  • свіжі дріжджі – 10 г;

  • сода – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Теплу сметану викладаємо в миску, вводимо харчову соду і цукор. Потім кладемо свіжі дріжджі, розведені водою, і гарненько розмішуємо. Залишаємо суміш хвилин на 15 а потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Далі вливаємо підігрітий до кімнатної температури кефір і замішуємо руками м'яке і еластичне тісто. Скачуємо його в рівний кулька, накриваємо рушником і залишаємо в будь-якому теплому місці хвилин на 45. Не гаючи часу, переходимо до приготування начинки для наших майбутніх хінкалі.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для хачапурі
    Тісто для хачапурі
    Варіантів хачапурі існує безліч і кожен неодмінно треба спробувати! Традиційним наповненням цієї несолодкої випічки є ропні сир, однак в якості
    Як правильно варити хінкалі?
    Як правильно варити хінкалі?
    Приготувавши самостійно смачні грузинські хінкалі або, купивши заморожений напівфабрикат, дуже часто виникають сумніви, як правильно їх зварити. Далі
    Тісто для смажених пиріжків
    Тісто для смажених пиріжків
    Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
    Хінкалі в пароварці
    Хінкалі в пароварці
    Хінкалі - страва грузинської кухні, яке готується з яловичини і баранини. Зробити його можна на власній кухні. Для цього доведеться докласти деяких
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
    Рецепт хінкалі по-грузинськи
    Рецепт хінкалі по-грузинськи
    Хінкалі - це смачне грузинське блюдо, дуже схоже на пельмені. Вони також готуються з тіста і м'яса, але з додаванням різних спецій. Давайте детально