Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для хачапурі

Тісто для хачапурі

31-01-2016, 14:07
906
Тісто для хачапурі
Хачапурі – традиційне грузинське блюдо, яке представляє собою тонку корж з різною начинкою. Для його приготування зазвичай використовують прісне бездріжджове тісто, але ми розповімо вам ще деякі варіанти.
Тісто для хачапурі по-аджарськи
Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • борошно – 500 г;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – щіпка;

  • яйце – 1 шт.;

  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 10 р.


  • Приготування
    Щоб приготувати тісто для хачапурі, наливаємо в миску тепле молоко, додаємо цукор, сіль і вбиваємо яйце. Потім поступово додаємо борошно, сухі дріжджі. Гарненько все перемішуємо і вимішуємо гладке, але досить пружне тісто. Викладаємо його у велику каструлю, промазану маслом, і обкачуємо. Накриваємо зверху фольгою і ставимо посуд в тепле місце, засікаючи рівно 1 годину. По закінченні вказаного часу, обминаємо тісто руками і знову прибираємо в тепло ще на 30 хвилин.
    Рецепт тіста для хачапурі на воді
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • маргарин – 40 г;

  • вода фільтрована – 250 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо гіркою на стіл і в центрі робимо невелике поглиблення. Далі акуратно вливаємо туди теплу воду, підсолюємо за смаком і вимішуємо руками еластичне м'яке тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо на 15 години в холодне місце. Після закінчення зазначеного часу, викладаємо охолоджене тісто на стіл, присипаний борошном, і розгортаємо в пласт. В цент викладаємо підталий маргарин, нарізану шматочками і накриваємо вільними краями. Після цього знову розкачуємо тісто як можна тонше, складаємо в кілька разів і прибираємо в холод. Через годину м'яке, пухке тісто на хачапурі готове, а в якості начинки використовуємо сир.
    Рецепт пишного тесту для хачапурі
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 110 г;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • сметана – 6 ст. ложок;

  • сода – щіпка;

  • маргарин – 50 р.


  • Приготування
    Масло і маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, а потім розминаємо в мисці виделкою. Додаємо сметану, всипаємо цукор, сіль і поступово вливаємо воду. Ретельно все перемішуємо, всипаємо поступово борошно і вимішуємо тісто однорідної консистенції.
    Рецепт дріжджового тіста для хачапурі
    Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;

  • сіль;

  • дріжджі свіжі – 30 г;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 3 ст.


  • Приготування
    У борошно виливаємо молоко кімнатної температури і кидаємо дрібку солі. Потім додаємо дріжджі і перемішуємо до повного розчинення. Гасимо оцтом Соду і акуратно вводимо в тісто. Вимішуємо все плавними рухами, досипаючи при необхідності борошно. Ось і все, тісто для хачапурі готово! Випічка вийде неймовірно ніжною і повітряної, а в якості начинки краще всього використовувати адигейський сир або сулугуні.
    Рецепт тіста для хачапурі на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно – 700 г;

  • кефір – 500 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    З тіста, приготовленого на кефірі, виходять неймовірно ситні і хрусткі хачапурі. Отже, кефір прогріваємо в ковшичке до кімнатної температури. Потім повільно невеликими порціями всипаємо борошно, додаємо сіль і цукор. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
    Грузинський рецепт тіста для хачапурі
    Інгредієнти:

  • кисле молоко або мацоні – 250 мл;

  • яйце -1 шт;

  • сода – щіпка;
  • Тісто для хачапурі

  • столовий оцет – 2 краплі;

  • борошно – 2 ст.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Кисляк (мацоні) виливаємо в каструльку, додаємо соду, гашену оцтом і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і поступово всипаємо борошно. Замішуємо гладке ніжне тісто. Після цього скачуємо його в кулю, загортаємо в рушник і залишаємо на кілька годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хачапурі по-мегрельські
    Хачапурі по-мегрельські
    Приготувати смачну грузинську випічку зовсім не складно, тому пропонуємо створити справжні сиром хачапурі на своїй кухні. Розповімо традиційний
    Хачапурі на сковороді
    Хачапурі на сковороді
    Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
    Хачапурі по-аджарськи - рецепт
    Хачапурі по-аджарськи - рецепт
    Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
    Хачапурі з бринзою - рецепт
    Хачапурі з бринзою - рецепт
    Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його
    Хачапурі з гарбузом
    Хачапурі з гарбузом
    Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з