Тісто для хачапурі
Хачапурі – традиційне грузинське блюдо, яке представляє собою тонку корж з різною начинкою. Для його приготування зазвичай використовують прісне бездріжджове тісто, але ми розповімо вам ще деякі варіанти.
Тісто для хачапурі по-аджарськи
Інгредієнти:
молоко – 1 ст.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
борошно – 500 г;
сіль – щіпка;
цукор – щіпка;
яйце – 1 шт.;
сухі швидкорозчинні дріжджі – 10 р.
Приготування
Щоб приготувати тісто для хачапурі, наливаємо в миску тепле молоко, додаємо цукор, сіль і вбиваємо яйце. Потім поступово додаємо борошно, сухі дріжджі. Гарненько все перемішуємо і вимішуємо гладке, але досить пружне тісто. Викладаємо його у велику каструлю, промазану маслом, і обкачуємо. Накриваємо зверху фольгою і ставимо посуд в тепле місце, засікаючи рівно 1 годину. По закінченні вказаного часу, обминаємо тісто руками і знову прибираємо в тепло ще на 30 хвилин.
Рецепт тіста для хачапурі на воді
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
маргарин – 40 г;
вода фільтрована – 250 мл;
сіль – щіпка.
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на стіл і в центрі робимо невелике поглиблення. Далі акуратно вливаємо туди теплу воду, підсолюємо за смаком і вимішуємо руками еластичне м'яке тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо на 15 години в холодне місце. Після закінчення зазначеного часу, викладаємо охолоджене тісто на стіл, присипаний борошном, і розгортаємо в пласт. В цент викладаємо підталий маргарин, нарізану шматочками і накриваємо вільними краями. Після цього знову розкачуємо тісто як можна тонше, складаємо в кілька разів і прибираємо в холод. Через годину м'яке, пухке тісто на хачапурі готове, а в якості начинки використовуємо сир.
Рецепт пишного тесту для хачапурі
Інгредієнти:
масло вершкове – 110 г;
цукор – 2 ч. ложки;
сметана – 6 ст. ложок;
сода – щіпка;
маргарин – 50 р.
Приготування
Масло і маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, а потім розминаємо в мисці виделкою. Додаємо сметану, всипаємо цукор, сіль і поступово вливаємо воду. Ретельно все перемішуємо, всипаємо поступово борошно і вимішуємо тісто однорідної консистенції.
Рецепт дріжджового тіста для хачапурі
Інгредієнти:
молоко – 200 мл;
сіль;
дріжджі свіжі – 30 г;
сода – щіпка;
борошно – 3 ст.
Приготування
У борошно виливаємо молоко кімнатної температури і кидаємо дрібку солі. Потім додаємо дріжджі і перемішуємо до повного розчинення. Гасимо оцтом Соду і акуратно вводимо в тісто. Вимішуємо все плавними рухами, досипаючи при необхідності борошно. Ось і все, тісто для хачапурі готово! Випічка вийде неймовірно ніжною і повітряної, а в якості начинки краще всього використовувати адигейський сир або сулугуні.
Рецепт тіста для хачапурі на кефірі
Інгредієнти:
борошно – 700 г;
кефір – 500 мл;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – за смаком.
Приготування
З тіста, приготовленого на кефірі, виходять неймовірно ситні і хрусткі хачапурі. Отже, кефір прогріваємо в ковшичке до кімнатної температури. Потім повільно невеликими порціями всипаємо борошно, додаємо сіль і цукор. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Грузинський рецепт тіста для хачапурі
Інгредієнти:
кисле молоко або мацоні – 250 мл;
яйце -1 шт;
сода – щіпка;
столовий оцет – 2 краплі;
борошно – 2 ст.;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – щіпка.
Приготування
Кисляк (мацоні) виливаємо в каструльку, додаємо соду, гашену оцтом і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і поступово всипаємо борошно. Замішуємо гладке ніжне тісто. Після цього скачуємо його в кулю, загортаємо в рушник і залишаємо на кілька годин.
Тісто для хачапурі по-аджарськи
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тісто для хачапурі, наливаємо в миску тепле молоко, додаємо цукор, сіль і вбиваємо яйце. Потім поступово додаємо борошно, сухі дріжджі. Гарненько все перемішуємо і вимішуємо гладке, але досить пружне тісто. Викладаємо його у велику каструлю, промазану маслом, і обкачуємо. Накриваємо зверху фольгою і ставимо посуд в тепле місце, засікаючи рівно 1 годину. По закінченні вказаного часу, обминаємо тісто руками і знову прибираємо в тепло ще на 30 хвилин.
Рецепт тіста для хачапурі на воді
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на стіл і в центрі робимо невелике поглиблення. Далі акуратно вливаємо туди теплу воду, підсолюємо за смаком і вимішуємо руками еластичне м'яке тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо на 15 години в холодне місце. Після закінчення зазначеного часу, викладаємо охолоджене тісто на стіл, присипаний борошном, і розгортаємо в пласт. В цент викладаємо підталий маргарин, нарізану шматочками і накриваємо вільними краями. Після цього знову розкачуємо тісто як можна тонше, складаємо в кілька разів і прибираємо в холод. Через годину м'яке, пухке тісто на хачапурі готове, а в якості начинки використовуємо сир.
Рецепт пишного тесту для хачапурі
Інгредієнти:
Приготування
Масло і маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, а потім розминаємо в мисці виделкою. Додаємо сметану, всипаємо цукор, сіль і поступово вливаємо воду. Ретельно все перемішуємо, всипаємо поступово борошно і вимішуємо тісто однорідної консистенції.
Рецепт дріжджового тіста для хачапурі
Інгредієнти:
Приготування
У борошно виливаємо молоко кімнатної температури і кидаємо дрібку солі. Потім додаємо дріжджі і перемішуємо до повного розчинення. Гасимо оцтом Соду і акуратно вводимо в тісто. Вимішуємо все плавними рухами, досипаючи при необхідності борошно. Ось і все, тісто для хачапурі готово! Випічка вийде неймовірно ніжною і повітряної, а в якості начинки краще всього використовувати адигейський сир або сулугуні.
Рецепт тіста для хачапурі на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
З тіста, приготовленого на кефірі, виходять неймовірно ситні і хрусткі хачапурі. Отже, кефір прогріваємо в ковшичке до кімнатної температури. Потім повільно невеликими порціями всипаємо борошно, додаємо сіль і цукор. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Грузинський рецепт тіста для хачапурі
Інгредієнти:
Приготування
Кисляк (мацоні) виливаємо в каструльку, додаємо соду, гашену оцтом і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і поступово всипаємо борошно. Замішуємо гладке ніжне тісто. Після цього скачуємо його в кулю, загортаємо в рушник і залишаємо на кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі по-мегрельські
Приготувати смачну грузинську випічку зовсім не складно, тому пропонуємо створити справжні сиром хачапурі на своїй кухні. Розповімо традиційний
Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його
Хачапурі з гарбузом
Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з