Хачапурі по-мегрельські

Відомо безліч різних місцевих варіантів рецептів хачапурі (мегрельские, імеретинській та інші).
Розповімо, як приготувати хачапурі по-мегрельські.
Звичайно мегрельские хачапурі з сиром роблять круглої форми, певним чином, вони нагадують відомі ватрушки .
Тісто для хачапурі по-мегрельські готують, найчастіше, дріжджове.
Хачапурі з сиром по-мегрельські – рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Безопарне тісто: трохи підігріваємо молоко з цукром і маслом в ковшике. Переливаємо в робочу миску, вносимо дріжджі, все перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і яйця. Вимішуємо тісто ретельно (можна міксером зі спіралеподібною насадкою) і залишаємо його приблизно на півгодини – підійти і підрости. Обминаємо тісто і злегка промешиваем, залишаємо ще на 20 хвилин, потім обминаємо і можна робити хачапурі.
Приготувати дріжджове тісто можна і на опарі. У цьому випадку розводимо в молоці цукор і дріжджі, додаємо трохи борошна і залишаємо в теплі на півгодини. У підійшла опару додаємо сіль, розтоплене масло, борошно і яйця. Вимішуємо тісто і залишаємо, щоб підійшло, після чого обминаємо і залишаємо ще на 20 хвилин, ще раз обминаємо і можна ліпити.
На один виріб хачапурі потрібно близько 250 г тіста.
Подрібнюємо сир будь-яким зручним способом.
Розкачуємо тісто в корж, рясно змащуємо її розтопленим вершковим маслом (за допомогою кисті, наприклад). Трохи чекаємо, поки вбереться і корж змащуємо жовтком курячого яйця. Посипаємо подрібненим сиром, залишаючи вільними краю. З'єднуємо і щільно защепляем краї так, щоб хачапурі вийшло круглим (як при ліпленні біляшів, тільки без отвору). Перевертаємо хачапурі і приминаем.
Викладаємо хачапурі на деко (зрозуміло, попередньо змащений маслом) або в форму. Змащуємо виріб маслом і жовтком або жовтком зі сметаною і посипаємо подрібненим сиром.
Відправляємо хачапурі в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 25 приблизно, температура – близько 200 градусів.
До столу хачапурі подаємо теплими (зазвичай виріб розрізають на сегменти), можна з чаєм, а можна з вином.
Слід, зауважити: в ідеальному варіанті начинка для хачапурі по-мегрельські робиться з молодого імеретинського сиру, зверху ж кожен виріб посипають сулугуні.
Іноді хочеться зробити хачапурі швидко, в цьому випадку, можна замість дріжджового приготувати тісто, використовуючи мацоні, тан, айран, кефір або несолодкий йогурт.
Тісто для хачапурі на кефірі
Інгредієнти:

Приготування
Просіваємо борошно в робочу миску, додаємо сіль, соду, яйця, розтоплене (але негорячее) вершкове масло і мацоні (або іншій кисломолочний рідкий інгредієнт). Перемішуємо виделкою або міксером. Вимішуємо тісто, даємо підійти хвилин 15 поки розігрівається духовка і ми возимося з начинкою. Далі ліпимо хачапурі і випікаємо в духовій шафі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тісто для хачапурі
Варіантів хачапурі існує безліч і кожен неодмінно треба спробувати! Традиційним наповненням цієї несолодкої випічки є ропні сир, однак в якості

Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як

Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в

Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в

Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все

Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його