Хінкалі – знамените блюдо грузинської кухні, що представляє собою великі і соковиті пельмені з м'ясним фаршем всередині. Найважче в приготуванні – зробити правильно тісто для хінкалі. Саме про це ми сьогодні і розповімо.
Рецепт тіста для хінкалі
Інгредієнти: яйце (велике, добірне) – 2 шт.; борошно пшеничне (високої якості) – 12 кг; тепла кип'ячена вода – 450 мл Приготування Перед тим, як почати робити тісто для хінкалі, гарненько просіваємо борошно. Потім робимо зверху поглиблення, розбиваємо туди сирі яйця і поступово вливаємо теплу воду. Ретельно все перемішуємо і вимішуємо тісто. Формуємо з нього кульку, а потім розкочуємо качалкою в пласт, товщиною близько 1 см. Вирізаємо гранованим склянкою кружечки і наповнюємо їх начинкою.
Тісто на хінкалі на мінералці
Інгредієнти: мінеральна вода – 1 ст.; борошно (виключно високої якості) – 3 ст.; сіль харчова; масло рослинне – 3 ст. ложки; яйце (велике, добірне) – 1 шт.; цукор (дрібний) – 1 ст. ложка. Приготування Розбиваємо яйце в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і злегка збиваємо міксером. Далі вливаємо рослинне масло, вводимо порціями борошно і розбавляємо мінеральною водою. Вимішуємо еластичне гладке тісто і залишаємо його відпочивати хвилин на 20 прикривши зверху кухонним рушником.
Тісто на кефірі для хінкалі
Інгредієнти: сода – 2 ч. ложки; борошно – 1 кг; сіль; кефір . Приготування Борошно просіваємо кілька разів в миску. Кидаємо туди соду, щіпку солі і поступово вливаємо кефір, постійно помішуючи. Замішуємо тісто руками і прибираємо на кілька годин відпочивати. Після цього викладаємо його на присипаний борошном стіл і розкочуємо качалкою. За допомогою склянки акуратно вирізаємо кружечки і переходимо до приготування начинки.
Дріжджове тісто для хінкалі
Інгредієнти: борошно пшеничне – 495 г; сметана нежирна – 245 мл; кефір або кисле молоко – 245 мл; цукор (білий) – 5 г; свіжі дріжджі – 10 г; сода – 05 ч. ложки. Приготування Теплу сметану викладаємо в миску, вводимо харчову соду і цукор. Потім кладемо свіжі дріжджі, розведені водою, і гарненько розмішуємо. Залишаємо суміш хвилин на 15 а потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Далі вливаємо підігрітий до кімнатної температури кефір і замішуємо руками м'яке і еластичне тісто. Скачуємо його в рівний кулька, накриваємо рушником і залишаємо в будь-якому теплому місці хвилин на 45. Не гаючи часу, переходимо до приготування начинки для наших майбутніх хінкалі.