Вернуться назад Распечатать

Тісто для хінкалі

Тісто для хінкалі
Хінкалі – знамените блюдо грузинської кухні, що представляє собою великі і соковиті пельмені з м'ясним фаршем всередині. Найважче в приготуванні – зробити правильно тісто для хінкалі. Саме про це ми сьогодні і розповімо.

Рецепт тіста для хінкалі


Інгредієнти:

  • яйце (велике, добірне) – 2 шт.;

  • борошно пшеничне (високої якості) – 12 кг;

  • тепла кип'ячена вода – 450 мл


  • Приготування
    Перед тим, як почати робити тісто для хінкалі, гарненько просіваємо борошно. Потім робимо зверху поглиблення, розбиваємо туди сирі яйця і поступово вливаємо теплу воду. Ретельно все перемішуємо і вимішуємо тісто. Формуємо з нього кульку, а потім розкочуємо качалкою в пласт, товщиною близько 1 см. Вирізаємо гранованим склянкою кружечки і наповнюємо їх начинкою.

    Тісто на хінкалі на мінералці


    Інгредієнти:

  • мінеральна вода – 1 ст.;

  • борошно (виключно високої якості) – 3 ст.;

  • сіль харчова;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • яйце (велике, добірне) – 1 шт.;

  • цукор (дрібний) – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розбиваємо яйце в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і злегка збиваємо міксером. Далі вливаємо рослинне масло, вводимо порціями борошно і розбавляємо мінеральною водою. Вимішуємо еластичне гладке тісто і залишаємо його відпочивати хвилин на 20 прикривши зверху кухонним рушником.

    Тісто на кефірі для хінкалі


    Інгредієнти:

  • сода – 2 ч. ложки;

  • борошно – 1 кг;

  • сіль;

  • кефір .


  • Приготування
    Борошно просіваємо кілька разів в миску. Кидаємо туди соду, щіпку солі і поступово вливаємо кефір, постійно помішуючи. Замішуємо тісто руками і прибираємо на кілька годин відпочивати. Після цього викладаємо його на присипаний борошном стіл і розкочуємо качалкою. За допомогою склянки акуратно вирізаємо кружечки і переходимо до приготування начинки.

    Дріжджове тісто для хінкалі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 495 г;

  • сметана нежирна – 245 мл;

  • кефір або кисле молоко – 245 мл;

  • цукор (білий) – 5 г;
  • Тісто для хінкалі

  • свіжі дріжджі – 10 г;

  • сода – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Теплу сметану викладаємо в миску, вводимо харчову соду і цукор. Потім кладемо свіжі дріжджі, розведені водою, і гарненько розмішуємо. Залишаємо суміш хвилин на 15 а потім невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Далі вливаємо підігрітий до кімнатної температури кефір і замішуємо руками м'яке і еластичне тісто. Скачуємо його в рівний кулька, накриваємо рушником і залишаємо в будь-якому теплому місці хвилин на 45. Не гаючи часу, переходимо до приготування начинки для наших майбутніх хінкалі.