Харчо - класичний рецепт

Класичний рецепт супу харчо з рисом
Як ми відзначили раніше, грузинські страви славляться своєю ситністю. Для збільшення поживної цінності в бульйон додають рис, який, в поєднанні з м'ясом, прекрасно бореться з голодом на довгі години вперед.
Інгредієнти:
Приготування
Як правило, для приготування харчо беруть шматок яловичини з жирком. М'ясо спершу обполіскують, а потім кладуть у каструлю, заливають парою літрів води і варять з лавром не менше півтора годин. При цьому варто не забувати знімати з поверхні супу будь шум і піну. По закінченні часу вийміть яловичину з бульйону разом з лавром: листя викиньте, а м'ясо наріжте. Поверніть яловичину назад в каструлю, розведіть в бульйоні ткемалі, всипте рис і варіть суп до розм'якшення зерен. Рецепт класичного супу харчо по-кавказьки практично підійшов до кінця, залишається лише доповнити суп жменею нарубаної зелені, гострим перцем, сіллю і розтертими в пасту горіхами з часниковими зубками.
Суп харчо з баранини - класичний рецепт
Існують варіації рецепта харчо і без використання яловичини, а на основі баранини. У хід може йти як м'якоть, так і м'ясо на кістці, останнім підходить для варіння найбільш наваристого бульйону.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з варіння бульйону, для якого м'ясо повинно провести у воді на мінімальному вогні не менше півтора годин. Коли баранина буде м'якою, охолодіть і наріжте її, а поки м'ясо остигає, всипте в бульйон рис і відваріть його до м'якості. У суп додати засмажку з дрібно нарізаної цибулі з томатною пастою, розведіть ткемалі і приправити страву хмелі-сунелі і пастою з розтертих зубків часнику. Перед зняттям страви з вогню, поверніть в каструлю м'ясо, доповніть суп зеленню і пастою з розтертих волоських горіхів з нарізаним гострим перцем.
Харчо по класичному рецепту можна зробити і в мультиварці. Для цього виконуйте всі етапи приготування в режимі «Варка» або «Суп». Час встановлюється автоматично.
Суп харчо - класичний рецепт приготування
Інгредієнти:

Приготування
Яловичину залийте двома літрами води і поставте на вогонь на півтори години. Поки м'ясо вариться, приготуйте засмажку з подрібнених овочів, влийте до неї ополоник бульйону і розведіть в ньому томатну пасту. Яловичину вийміть і наріжте, а в отриманому бульйоні відваріть рис до м'якості. Поверніть м'ясо в каструлю, додати засмажку і пасту з волоських горіхів з часником. Приберіть страву з вогню, всипте зелень і залиште все настоятися перед подачею на 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп харчо - рецепт приготування в домашніх умовах
Неймовірно насичене з багатим смаком страва кавказької кухні - харчо - пропонуємо приготувати сьогодні. Це чудова страва знайшло безліч

Як приготувати суп харчо в домашніх умовах?
Ідеальний суп харчо, звичайно, приготований за традиційним грузинським рецептом, про який розповімо далі. А також дізнаєтеся, як приготувати

Харчо по-грузинськи
Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про

Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і

Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських

Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо