Суп харчо - рецепт приготування в домашніх умовах
Більшість кавказьких страв, перекочувавши за межі своєї батьківщини, зазнали безліч змін, як у схемі приготування, так і в своєму складі. Особливо це відбилося на багатокомпонентних страв, на зразок супу харчо, який кожна домогосподарка готує по-своєму. У цьому матеріалі ми постараємося розібратися з рецептами найбільш наближеними до оригіналу.
Почнемо з харчо по-мегрельські, страви, що готується на основі телятини з великою кількістю кінзи, шафрану і горіхів. Готовий суп виходить надзвичайно насиченим і буде неодмінно оцінений по достоїнству усіма шанувальниками грузинської кухні.
Інгредієнти:
телятина - 980 р;
кінза - 95 г;
часникові зубки - 4 шт.;
імеретинський шафран - 15 г;
волоські горіхи - 85 м;
фундук - 35 г;
ріпчаста цибуля - 135 г;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Варка харчо, як і будь-якого іншого першого страви, починається з бульйону. Для такого насиченого страви, як харчо, бульйон повинен бути досить жирним, а тому візьміть телятину з жирком, наріжте великими кубиками і залийте водою (близько півтора літрів). Залиште м'ясо варитися на пару годин, при цьому знімаючи пінку час від часу. Візьміть ополоник гарячого бульйону і залийте їм шафран хвилин на 10 після чого процідіть розчин і влийте в каструлю. Горіхи перекрутіть з допомогою м'ясорубки і з'єднайте отриману пасту з пюрированными часниковими зубками, гострим перцем і порізаної кінзою. Заправте суп ароматною горіховою пастою і розливайте по тарілках відразу ж – харчо подається дуже гарячим.
Інгредієнти:
яловичина - 540 г;
рис - 65 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
волоські горіхи - 45 г;
часникові зубки - 4 шт.;
ткемалі - 35 мл;
томатна паста - 15 г;
гострий перець - за смаком;
жменя зелені кінзи;
жменя листя фіолетового базиліка.
Приготування
Одну з цибулин розріжте навпіл і відправте в каструлю разом з великими шматками яловичини – це основа нашого бульйону, яку слід залити холодною водою (пари літрів буде достатньо) і поставити на вогонь на півтори години.
Поки бульйон на вогні, готуємо зажарку з решти лука. Коли шматочки схопляться рум'янцем, кладемо до них пюрированный часник, ткемалі і томатну пасту. Розбавляємо все ополоником бульйону.
Горіхи пропустіть через м'ясорубку разом із зеленню і бажаним кількістю гострого перцю.
У бульйон додайте рис і відваріть його близько 10 хвилин. Змішайте суп із засмажкою та горіховою пастою, після чого відразу ж прибирайте каструлю з вогню. Суп харчо, приготований в домашніх умовах за цим рецептом слід подавати лише після того, як він настоїться ще хвилин 10.
Інгредієнти:
яловичина - 570 г;
рис - 115 г;
волоські горіхи - 75 г;
ріпчаста цибуля - 410 г;
морква - 370 г;
часникові зубки - 5-6 шт.;
жменя зелені петрушки і кінзи;
гранатовий сік , ткемалі - за смаком;
коріандр - 1/2 ч. ложки;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка.
Приготування
Великі шматки яловичини залийте 2 літрами води і додайте на вогні на пару годин. Не забувайте очищати поверхню бульйону від шуму. У готовий бульйон всипте рис і залиште зерна проваритися до повної готовності. Поки рис вариться, спасеруйте нарізану цибулю з морквою. Додайте пасерування в суп разом з подрібненими горіхами, подкислите бульйон ткемалі і гранатовим соком, а потім приправте коріандром і хмелі-сунелі. Залиште суп на плиті ще на 5 хвилин. Дрібно нарубаєте зелень і часникові зубки. Додайте зелень і часник в знятий з плити суп і накрийте його кришкою. Приготування супу харчо в домашніх умовах закінчено, залишається лише дати страві постояти 10 хвилин перед дегустацією.
Рецепт супу харчо в домашніх умовах
Почнемо з харчо по-мегрельські, страви, що готується на основі телятини з великою кількістю кінзи, шафрану і горіхів. Готовий суп виходить надзвичайно насиченим і буде неодмінно оцінений по достоїнству усіма шанувальниками грузинської кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Варка харчо, як і будь-якого іншого першого страви, починається з бульйону. Для такого насиченого страви, як харчо, бульйон повинен бути досить жирним, а тому візьміть телятину з жирком, наріжте великими кубиками і залийте водою (близько півтора літрів). Залиште м'ясо варитися на пару годин, при цьому знімаючи пінку час від часу. Візьміть ополоник гарячого бульйону і залийте їм шафран хвилин на 10 після чого процідіть розчин і влийте в каструлю. Горіхи перекрутіть з допомогою м'ясорубки і з'єднайте отриману пасту з пюрированными часниковими зубками, гострим перцем і порізаної кінзою. Заправте суп ароматною горіховою пастою і розливайте по тарілках відразу ж – харчо подається дуже гарячим.
Рисовий суп харчо в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Одну з цибулин розріжте навпіл і відправте в каструлю разом з великими шматками яловичини – це основа нашого бульйону, яку слід залити холодною водою (пари літрів буде достатньо) і поставити на вогонь на півтори години.
Поки бульйон на вогні, готуємо зажарку з решти лука. Коли шматочки схопляться рум'янцем, кладемо до них пюрированный часник, ткемалі і томатну пасту. Розбавляємо все ополоником бульйону.
Горіхи пропустіть через м'ясорубку разом із зеленню і бажаним кількістю гострого перцю.
У бульйон додайте рис і відваріть його близько 10 хвилин. Змішайте суп із засмажкою та горіховою пастою, після чого відразу ж прибирайте каструлю з вогню. Суп харчо, приготований в домашніх умовах за цим рецептом слід подавати лише після того, як він настоїться ще хвилин 10.
Як варити суп харчо в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Великі шматки яловичини залийте 2 літрами води і додайте на вогні на пару годин. Не забувайте очищати поверхню бульйону від шуму. У готовий бульйон всипте рис і залиште зерна проваритися до повної готовності. Поки рис вариться, спасеруйте нарізану цибулю з морквою. Додайте пасерування в суп разом з подрібненими горіхами, подкислите бульйон ткемалі і гранатовим соком, а потім приправте коріандром і хмелі-сунелі. Залиште суп на плиті ще на 5 хвилин. Дрібно нарубаєте зелень і часникові зубки. Додайте зелень і часник в знятий з плити суп і накрийте його кришкою. Приготування супу харчо в домашніх умовах закінчено, залишається лише дати страві постояти 10 хвилин перед дегустацією.
Рекомендуємо добрі рецепти
Харчо - класичний рецепт
Харчо - це класика грузинської кухні. Сьогодні його готують у багатьох будинках нашої країни, тому і альтернативних рецептів зібралося так багато.
Як приготувати суп харчо в домашніх умовах?
Ідеальний суп харчо, звичайно, приготований за традиційним грузинським рецептом, про який розповімо далі. А також дізнаєтеся, як приготувати
Харчо по-грузинськи
Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про
Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо