» » Суп харчо - рецепт приготування в домашніх умовах

Суп харчо - рецепт приготування в домашніх умовах

Суп харчо - рецепт приготування в домашніх умовах
Більшість кавказьких страв, перекочувавши за межі своєї батьківщини, зазнали безліч змін, як у схемі приготування, так і в своєму складі. Особливо це відбилося на багатокомпонентних страв, на зразок супу харчо, який кожна домогосподарка готує по-своєму. У цьому матеріалі ми постараємося розібратися з рецептами найбільш наближеними до оригіналу.

Рецепт супу харчо в домашніх умовах


Почнемо з харчо по-мегрельські, страви, що готується на основі телятини з великою кількістю кінзи, шафрану і горіхів. Готовий суп виходить надзвичайно насиченим і буде неодмінно оцінений по достоїнству усіма шанувальниками грузинської кухні.
Інгредієнти:

  • телятина - 980 р;

  • кінза - 95 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • імеретинський шафран - 15 г;

  • волоські горіхи - 85 м;

  • фундук - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Варка харчо, як і будь-якого іншого першого страви, починається з бульйону. Для такого насиченого страви, як харчо, бульйон повинен бути досить жирним, а тому візьміть телятину з жирком, наріжте великими кубиками і залийте водою (близько півтора літрів). Залиште м'ясо варитися на пару годин, при цьому знімаючи пінку час від часу. Візьміть ополоник гарячого бульйону і залийте їм шафран хвилин на 10 після чого процідіть розчин і влийте в каструлю. Горіхи перекрутіть з допомогою м'ясорубки і з'єднайте отриману пасту з пюрированными часниковими зубками, гострим перцем і порізаної кінзою. Заправте суп ароматною горіховою пастою і розливайте по тарілках відразу ж – харчо подається дуже гарячим.

    Рисовий суп харчо в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яловичина - 540 г;

  • рис - 65 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • волоські горіхи - 45 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • ткемалі - 35 мл;

  • томатна паста - 15 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • жменя зелені кінзи;

  • жменя листя фіолетового базиліка.


  • Приготування
    Одну з цибулин розріжте навпіл і відправте в каструлю разом з великими шматками яловичини – це основа нашого бульйону, яку слід залити холодною водою (пари літрів буде достатньо) і поставити на вогонь на півтори години.
    Поки бульйон на вогні, готуємо зажарку з решти лука. Коли шматочки схопляться рум'янцем, кладемо до них пюрированный часник, ткемалі і томатну пасту. Розбавляємо все ополоником бульйону.
    Горіхи пропустіть через м'ясорубку разом із зеленню і бажаним кількістю гострого перцю.
    У бульйон додайте рис і відваріть його близько 10 хвилин. Змішайте суп із засмажкою та горіховою пастою, після чого відразу ж прибирайте каструлю з вогню. Суп харчо, приготований в домашніх умовах за цим рецептом слід подавати лише після того, як він настоїться ще хвилин 10.

    Як варити суп харчо в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • яловичина - 570 г;

  • рис - 115 г;

  • волоські горіхи - 75 г;

  • ріпчаста цибуля - 410 г;

  • морква - 370 г;

  • часникові зубки - 5-6 шт.;

  • жменя зелені петрушки і кінзи;

  • гранатовий сік , ткемалі - за смаком;

  • коріандр - 1/2 ч. ложки;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Великі шматки яловичини залийте 2 літрами води і додайте на вогні на пару годин. Не забувайте очищати
    Суп харчо - рецепт приготування в домашніх умовах
    поверхню бульйону від шуму. У готовий бульйон всипте рис і залиште зерна проваритися до повної готовності. Поки рис вариться, спасеруйте нарізану цибулю з морквою. Додайте пасерування в суп разом з подрібненими горіхами, подкислите бульйон ткемалі і гранатовим соком, а потім приправте коріандром і хмелі-сунелі. Залиште суп на плиті ще на 5 хвилин. Дрібно нарубаєте зелень і часникові зубки. Додайте зелень і часник в знятий з плити суп і накрийте його кришкою. Приготування супу харчо в домашніх умовах закінчено, залишається лише дати страві постояти 10 хвилин перед дегустацією.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:21
    Переглядів: 697