» » Сациві з курки - простий рецепт

Сациві з курки - простий рецепт

Сациві з курки - простий рецепт
Сациві можна готувати практично з будь-якого м'яса або навіть риби, але класичною версією страви слід вважати ту, в основі якої лежить птах – індичка або курка. Даний сациві – це багате поєднання смаків спецій з кремоподібним соусом на основі волоських горіхів. Про класичних і сучасних простих рецептах сациві з курки ми і будемо вести мова в цьому матеріалі.

Рецепт сациві з куркою по-грузинськи


Інгредієнти:

  • куряча тушка - 13 кг;

  • волоські горіхи - 320 г;

  • часникові зубки - 8-10 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • хмелі-сунелі - 4 ст. ложки;

  • паприка - 2 ст. ложки;

  • зерна коріандру - 1 ст. ложка;

  • щіпка шафрану;

  • ріпчаста цибуля - 620 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сациві по-грузинськи з курки, птаха необхідно занурити в каструлю з водою. Рідина повинна покривати курку. Залиште куру проваритися на півгодини, а потім витягніть її, обсушіть шкірку і поставте в духовку запікатися до рум'яної скоринки. Поки птах підрум'янюється, приготуйте ароматну пасту з горіхів і прянощів, пропустивши їх через м'ясорубку. Готову пасту з'єднайте з пасерованою цибулею і додайте в бульйон. Викладіть шматочки запеченої курки зверху і дайте сациві побурлить на невеликому вогні близько 15 хвилин.
    Знавці кажуть, що в ідеалі краще дати сациві настоятися протягом ночі, але ми вважаємо, що ніхто не володіє такою витримкою а тому тарілку гарячої курки з горіховою підливою варто подавати на стіл відразу ж, з щедрою порцією кінзи і шматком лаваша.

    Сациві з курки по-грузинськи - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча тушка - 12 кг;

  • волоський горіх (очищений) - 3 жмені;

  • ріпчаста цибуля - 7 зубків;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • хмелі-сунелі - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку відваріть курячу тушку з лавром до повної готовності. Зніміть м'ясо з кісток, а бульйон відставте в сторону. Перетворіть ядра волоських горіхів в пасту разом з цибулею. Шанувальники часнику можуть додайте пасту зубок-інший улюбленого інгредієнта, в грузинській кухні йому скрізь знайдеться місце. Далі доповніть пасту хмелі-сунелі і сіллю, а потім розведіть бульйоном, підливаючи його порціями, до тих пір, поки паста не перетвориться в соус середньої густоти. Покладіть в соус шматочки вареної птиці і сервіруйте сациві з курки з волоськими горіхами теплим.

    Грузинське блюдо сациві з курки


    Інгредієнти:

  • курятина - 17 кг;

  • вершкове масло - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 165 г;

  • часникові зубки - 10 шт.;

  • волоські горіхи - 3 1/2 ст.;

  • жменя зелені кінзи;

  • мелена кориця, коріандр - 1 1/2 ч. ложки;

  • мелена паприка, гострий перець - по 1 ч. ложці;

  • щіпка гострого перцю, меленої гвоздики;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • оцет - 35 мл


  • Приготування
    Курятину відваріть до повної готовності і готове м'ясо відокремте від кісток. Гарячий бульйон відставте на час в сторону, скоро він нам знадобиться для приготування соусу.
    Для горіхової пасти слід пропустити ядра волоських горіхів через м'ясорубку, додайте пасеровану цибулю і пюрированные часникові зубки. Готову ароматну пасту доповнюємо прянощами і оцтом, останній допоможе
    Сациві з курки - простий рецепт
    розкрити смак додаються інгредієнтів. Отриману пасту розведіть курячим бульйоном до консистенції жирного кефіру. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся, коли вона почне вирувати. Відберіть ополоник гарячого соусу і збийте його з яєчними жовтками, які допоможуть загустити сациві. В отриманий соус викладіть шматочки птиці і зніміть блюдо з плити. Подавайте теплим.
    При бажанні, сациві з курки можна зробити в мультиварці: зваривши птицю, залиште бульйон в чаші і розведіть в ньому горіхову пасту. Увімкніть «Гасіння» і дочекайтеся закипання, додайте жовтки і птицю.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:19
    Переглядів: 259