Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сациві з курки по-грузинськи

Сациві з курки по-грузинськи

31-01-2016, 14:15
672
Сациві з курки по-грузинськи
Під стравою сациві можуть розуміти як сам горіховий соус, так і гарячу страву, приготовлене в його додатку. Часто в сациві готують овочі, м'ясо або рибу, але традиційним вважається сациві з птиці. У цьому матеріалі ми вирішили зосередити свою увагу на традиційному сациві з курки по-грузинськи, приготованому відразу в декількох варіаціях.

Простий рецепт сациві з куркою по-грузинськи


Ми вирішили почати з найпростішого варіанта соусу, а потім перейдемо до ускладненим, збагаченим спеціями версіями.
Інгредієнти:

  • ядра волоських горіхів - 1 ст.;

  • жменя кінзи;

  • часникові зубки - 3-4 шт.;

  • сік одного лимона;

  • курятина - 950 г;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • борошно - 25 г;

  • курячий бульйон - 475 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сациві по-грузинськи з курки, слід підготувати горіхову базу для нашого соусу. Для цього волоські горіхи перетворюють в пасту будь-яким зручним способом, потім додають зелень кінзи, перець, цитрусовий сік з часниковими зубками і подрібнюють всі повторно.
    Що ж стосується птиці, то для сациві можна використовувати абсолютно будь-які частини тушки, соус чудово доповнить як біле, і червоне м'ясо. Вибравши м'ясо, підрум'яньте його зі всіх сторін, але до готовності не доводьте. У цій же посуді підрум'яньте і шматочки цибулі. Коли останні стануть золотистими, посипте їх борошном і почніть повільно вливати бульйон, безперервно перемішуючи всі складові. У бульйоні розведіть і горіхову пасту, а коли сациві загусне, покладіть в нього курятину і залиште нудитися на мінімальному спеці близько півгодини.

    Грузинське блюдо сациві з курки


    Інгредієнти:
    Для курки:

  • куряча тушка - 17 кг;

  • ріпчаста цибуля - 240 г;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • вода - 14 л.


  • Для сациві:

  • рослинне масло - 45 мл;

  • волоські горіхи - 260 г;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • мелена кориця, гвоздика - по 1/2 ч. ложки;

  • насіння коріандру - 1 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • оцет - 35 мл


  • Приготування
    Птицю залийте водою, додайте лавр і цибулю, і відваріть птицю близько півгодини, не забуваючи видаляти шум з поверхні. Після попередньої варіння тушку кладуть ще і в духовку при 200 градусах на все ті ж півгодини. Готову птицю можна розібрати на волокна, а можна розділити на 8-10 великих шматків.
    Бульйон, що залишився уварите до об'єму 1 літр. Прийміть за пасту сациві, для якої волоські горіхи перемелюють разом з часником, а потім з'єднують з маслом, спеціями і оцтом. Готову пасту розведіть в бульйоні і розмістіть на середньому жарі до закипання. Як тільки соус завирує і загусне, додайте в нього шматочки курятини і зніміть з вогню. Сациві необхідно охолонути перед подачею.

    Сациві з курки по-грузинськи - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • волоські горіхи - 3 ст.;

  • курячий бульйон - 12 л;

  • часникові зубки - 10 шт.;

  • зелень коріандру - 1 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • гострий перець - за смаком;
  • Сациві з курки по-грузинськи

  • курятина - 11 кг;

  • паприка - 3 ч. ложки;

  • мелений коріандр, пажитник - по 1 ч. ложці;

  • щіпка меленої кориці;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • оцет - 35 мл


  • Приготування
    Збийте горіхові ядра в пасту з половиною склянки бульйону. Додайте пасту пюрированный часник.
    Спасеруйте подрібнену цибулю до зарум'янювання. До цибулі додайте шматочки курятини і дайте схопитися золотистою скоринкою і їм. Приправте рум'яне м'ясо сумішшю прянощів і залийте горіховим соусом з рештою бульйоном. Коли сациві закипить і загусне, відберіть ополоник в окрему миску і швидко збийте з жовтками. Вилийте соус з жовтками назад в каструлю, додайте оцет і охолодіть страву перед подачею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сациві з курки - простий рецепт
    Сациві з курки - простий рецепт
    Основу традиційного грузинської страви сациві незмінно складають волоські горіхи, спеції і деякі додаткові компоненти. Пропонуємо прості способи
    Лобіо - класичний рецепт
    Лобіо - класичний рецепт
    Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
    Сациві з риби по-грузинськи
    Сациві з риби по-грузинськи
    Як відомо, грузинська кухня славиться своїми гострими і пряними стравами. Сациві - традиційний грузинський соус, який подається з м'ясом або рибою.
    Соус сациві
    Соус сациві
    Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
    Сациві з кольоровою капустою
    Сациві з кольоровою капустою
    У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І