Сациві з курки по-грузинськи
Під стравою сациві можуть розуміти як сам горіховий соус, так і гарячу страву, приготовлене в його додатку. Часто в сациві готують овочі, м'ясо або рибу, але традиційним вважається сациві з птиці. У цьому матеріалі ми вирішили зосередити свою увагу на традиційному сациві з курки по-грузинськи, приготованому відразу в декількох варіаціях.
Ми вирішили почати з найпростішого варіанта соусу, а потім перейдемо до ускладненим, збагаченим спеціями версіями.
Інгредієнти:
ядра волоських горіхів - 1 ст.;
жменя кінзи;
часникові зубки - 3-4 шт.;
сік одного лимона;
курятина - 950 г;
ріпчаста цибуля - 210 г;
борошно - 25 г;
курячий бульйон - 475 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати сациві по-грузинськи з курки, слід підготувати горіхову базу для нашого соусу. Для цього волоські горіхи перетворюють в пасту будь-яким зручним способом, потім додають зелень кінзи, перець, цитрусовий сік з часниковими зубками і подрібнюють всі повторно.
Що ж стосується птиці, то для сациві можна використовувати абсолютно будь-які частини тушки, соус чудово доповнить як біле, і червоне м'ясо. Вибравши м'ясо, підрум'яньте його зі всіх сторін, але до готовності не доводьте. У цій же посуді підрум'яньте і шматочки цибулі. Коли останні стануть золотистими, посипте їх борошном і почніть повільно вливати бульйон, безперервно перемішуючи всі складові. У бульйоні розведіть і горіхову пасту, а коли сациві загусне, покладіть в нього курятину і залиште нудитися на мінімальному спеці близько півгодини.
Інгредієнти:
Для курки:
куряча тушка - 17 кг;
ріпчаста цибуля - 240 г;
листя лавра - 2 шт.;
вода - 14 л.
Для сациві:
рослинне масло - 45 мл;
волоські горіхи - 260 г;
часникові зубки - 6 шт.;
мелена кориця, гвоздика - по 1/2 ч. ложки;
насіння коріандру - 1 1/2 ч. ложки;
паприка - 1 ч. ложка;
оцет - 35 мл
Приготування
Птицю залийте водою, додайте лавр і цибулю, і відваріть птицю близько півгодини, не забуваючи видаляти шум з поверхні. Після попередньої варіння тушку кладуть ще і в духовку при 200 градусах на все ті ж півгодини. Готову птицю можна розібрати на волокна, а можна розділити на 8-10 великих шматків.
Бульйон, що залишився уварите до об'єму 1 літр. Прийміть за пасту сациві, для якої волоські горіхи перемелюють разом з часником, а потім з'єднують з маслом, спеціями і оцтом. Готову пасту розведіть в бульйоні і розмістіть на середньому жарі до закипання. Як тільки соус завирує і загусне, додайте в нього шматочки курятини і зніміть з вогню. Сациві необхідно охолонути перед подачею.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 3 ст.;
курячий бульйон - 12 л;
часникові зубки - 10 шт.;
зелень коріандру - 1 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 175 г;
гострий перець - за смаком;
курятина - 11 кг;
паприка - 3 ч. ложки;
мелений коріандр, пажитник - по 1 ч. ложці;
щіпка меленої кориці;
яєчні жовтки - 2 шт.;
оцет - 35 мл
Приготування
Збийте горіхові ядра в пасту з половиною склянки бульйону. Додайте пасту пюрированный часник.
Спасеруйте подрібнену цибулю до зарум'янювання. До цибулі додайте шматочки курятини і дайте схопитися золотистою скоринкою і їм. Приправте рум'яне м'ясо сумішшю прянощів і залийте горіховим соусом з рештою бульйоном. Коли сациві закипить і загусне, відберіть ополоник в окрему миску і швидко збийте з жовтками. Вилийте соус з жовтками назад в каструлю, додайте оцет і охолодіть страву перед подачею.
Простий рецепт сациві з куркою по-грузинськи
Ми вирішили почати з найпростішого варіанта соусу, а потім перейдемо до ускладненим, збагаченим спеціями версіями.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сациві по-грузинськи з курки, слід підготувати горіхову базу для нашого соусу. Для цього волоські горіхи перетворюють в пасту будь-яким зручним способом, потім додають зелень кінзи, перець, цитрусовий сік з часниковими зубками і подрібнюють всі повторно.
Що ж стосується птиці, то для сациві можна використовувати абсолютно будь-які частини тушки, соус чудово доповнить як біле, і червоне м'ясо. Вибравши м'ясо, підрум'яньте його зі всіх сторін, але до готовності не доводьте. У цій же посуді підрум'яньте і шматочки цибулі. Коли останні стануть золотистими, посипте їх борошном і почніть повільно вливати бульйон, безперервно перемішуючи всі складові. У бульйоні розведіть і горіхову пасту, а коли сациві загусне, покладіть в нього курятину і залиште нудитися на мінімальному спеці близько півгодини.
Грузинське блюдо сациві з курки
Інгредієнти:
Для курки:
Для сациві:
Приготування
Птицю залийте водою, додайте лавр і цибулю, і відваріть птицю близько півгодини, не забуваючи видаляти шум з поверхні. Після попередньої варіння тушку кладуть ще і в духовку при 200 градусах на все ті ж півгодини. Готову птицю можна розібрати на волокна, а можна розділити на 8-10 великих шматків.
Бульйон, що залишився уварите до об'єму 1 літр. Прийміть за пасту сациві, для якої волоські горіхи перемелюють разом з часником, а потім з'єднують з маслом, спеціями і оцтом. Готову пасту розведіть в бульйоні і розмістіть на середньому жарі до закипання. Як тільки соус завирує і загусне, додайте в нього шматочки курятини і зніміть з вогню. Сациві необхідно охолонути перед подачею.
Сациві з курки по-грузинськи - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Збийте горіхові ядра в пасту з половиною склянки бульйону. Додайте пасту пюрированный часник.
Спасеруйте подрібнену цибулю до зарум'янювання. До цибулі додайте шматочки курятини і дайте схопитися золотистою скоринкою і їм. Приправте рум'яне м'ясо сумішшю прянощів і залийте горіховим соусом з рештою бульйоном. Коли сациві закипить і загусне, відберіть ополоник в окрему миску і швидко збийте з жовтками. Вилийте соус з жовтками назад в каструлю, додайте оцет і охолодіть страву перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сациві з курки - простий рецепт
Основу традиційного грузинської страви сациві незмінно складають волоські горіхи, спеції і деякі додаткові компоненти. Пропонуємо прості способи
Лобіо - класичний рецепт
Класичний рецепт лобіо готують з червоної квасолі (не має принципового значення свіжої або консервованої), і страву прийнято подавати гарячим. Однак
Сациві з риби по-грузинськи
Як відомо, грузинська кухня славиться своїми гострими і пряними стравами. Сациві - традиційний грузинський соус, який подається з м'ясом або рибою.
Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І