Пхали по-грузинськи
З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати грузинське блюдо пхали. Воно буває з буряком, капустою, шпинатом або квасолею. Але незмінними складовими будь-якого з цих рецептів є горіхи, кінза часник. Ароматне Блюдо, пряне і дуже смачне.
Інгредієнти:
шпинат – 200 г;
горіхи волоські очищені – 100 г;
часник – 6-8 зубчиків;
кінза – 1 пучок;
сіль;
коріандр мелений – за смаком;
хмелі-сунелі – за смаком;
винний оцет – за смаком;
зерна граната.
Приготування
Вимитий шпинат опускаємо в окріп і через хвилину відкидаємо його на друшляк. Кришимо кінзу, кладемо її в блендер і подрібнюємо. Туди ж відправляємо волоські горіхи, часник, спеції, сіль і все добре розтираємо. Тепер викладаємо шпинат і ще включаємо блендер, щоб маса стала однорідною. Тепер за смаком підливаємо винний оцет, перемішуємо. З отриманої маси скачуємо кульки, покласти їх на блюдо і прикрашаємо зернами граната.
Інгредієнти:
буряк – 500 г;
волоські горіхи очищені – 3/4 склянки;
часник – 5 зубчиків;
гілочки кінзи – 3 шт.;
перець гіркий – 1 шт.;
зелень петрушки;
сіль.
Приготування
Буряк відварюємо до готовності, чистимо і пропускаємо через м'ясорубку або тремо на тертці. Горіхи разом з кінзою, часником, перцем і сіллю перетираємо в ступці, або подрібнюємо в блендері. Змішуємо отриману масу з буряком. Готову страву притрушиваем подрібненою петрушкою.
Інгредієнти:
квасоля червона – 500 г;
кінза – 1 пучок;
горіхи волоські – 200 г;
часник – 3 зубчики;
сіль;
перець;
коріандр мелений;
гранат – 1 шт.
Приготування
Квасолю відварюємо до готовності. Також сміливо можна використовувати готову квасолю в банках. Горіхи подрібнюємо до стану крихти, додаємо подрібнений часник, дрібно рубану кинзу, коріандр, перець, сіль і все перемішуємо до однорідного стану. Змішуємо отриману масу з квасолею і прикрашаємо зернами граната.
Інгредієнти:
капуста – 1 кг;
горіхи волоські – 100 г;
буряк – 300 г;
гострий перець – 1 шт.;
кінза – 1 пучок;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
часник – 4 зубчики;
мелений коріандр – 05 ч. ложки;
оцет винний – 1 ст. ложка;
хмелі-сунелі – 05 ч. ложки.
Приготування
Капусту і буряк нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Пропускаємо овочі разом з часником, горіхами і перцем через м'ясорубку. А щоб пхали вийшли не надто водянистими, з капусти потрібно постаратися віджати максимум води. Добре все перемішуємо. Дрібненько кришимо кінзу і цибулю. Додаємо їх до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо сіль, спеції, вливаємо винний оцет і добре розмішуємо. Блюдо відразу готовий до вживання. А якщо є час, то нехай краще він настоїться годинки 2 тоді пхали по-грузинськи з капусти будуть особливо смачні.
Пхали з шпинату по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий шпинат опускаємо в окріп і через хвилину відкидаємо його на друшляк. Кришимо кінзу, кладемо її в блендер і подрібнюємо. Туди ж відправляємо волоські горіхи, часник, спеції, сіль і все добре розтираємо. Тепер викладаємо шпинат і ще включаємо блендер, щоб маса стала однорідною. Тепер за смаком підливаємо винний оцет, перемішуємо. З отриманої маси скачуємо кульки, покласти їх на блюдо і прикрашаємо зернами граната.
Пхали з буряка по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо до готовності, чистимо і пропускаємо через м'ясорубку або тремо на тертці. Горіхи разом з кінзою, часником, перцем і сіллю перетираємо в ступці, або подрібнюємо в блендері. Змішуємо отриману масу з буряком. Готову страву притрушиваем подрібненою петрушкою.
Пхали із квасолі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Квасолю відварюємо до готовності. Також сміливо можна використовувати готову квасолю в банках. Горіхи подрібнюємо до стану крихти, додаємо подрібнений часник, дрібно рубану кинзу, коріандр, перець, сіль і все перемішуємо до однорідного стану. Змішуємо отриману масу з квасолею і прикрашаємо зернами граната.
Грузинське блюдо пхали з капусти - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Капусту і буряк нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Пропускаємо овочі разом з часником, горіхами і перцем через м'ясорубку. А щоб пхали вийшли не надто водянистими, з капусти потрібно постаратися віджати максимум води. Добре все перемішуємо. Дрібненько кришимо кінзу і цибулю. Додаємо їх до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо сіль, спеції, вливаємо винний оцет і добре розмішуємо. Блюдо відразу готовий до вживання. А якщо є час, то нехай краще він настоїться годинки 2 тоді пхали по-грузинськи з капусти будуть особливо смачні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пхали з шпинату по-грузинськи
Якщо ви знайомі з грузинською кухнею, то напевно чули про таку страву як пхали. Зазвичай пхали називають салат, який готують з одного основного
Пхали з квасолі
Пхалі - традиційне кавказьке блюдо, яке є обов'язковим на кожному святковому столі. Пхали може бути приготоване з різних овочів або бобових, з
Сациві з риби по-грузинськи
Як відомо, грузинська кухня славиться своїми гострими і пряними стравами. Сациві - традиційний грузинський соус, який подається з м'ясом або рибою.
Пхали з буряка
Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
Пхали з капусти - рецепт
Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові