Вернуться назад Распечатать

Пхали по-грузинськи

Пхали по-грузинськи
З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати грузинське блюдо пхали. Воно буває з буряком, капустою, шпинатом або квасолею. Але незмінними складовими будь-якого з цих рецептів є горіхи, кінза часник. Ароматне Блюдо, пряне і дуже смачне.

Пхали з шпинату по-грузинськи


Інгредієнти:

  • шпинат – 200 г;

  • горіхи волоські очищені – 100 г;

  • часник – 6-8 зубчиків;

  • кінза – 1 пучок;

  • сіль;

  • коріандр мелений – за смаком;

  • хмелі-сунелі – за смаком;

  • винний оцет – за смаком;

  • зерна граната.


  • Приготування
    Вимитий шпинат опускаємо в окріп і через хвилину відкидаємо його на друшляк. Кришимо кінзу, кладемо її в блендер і подрібнюємо. Туди ж відправляємо волоські горіхи, часник, спеції, сіль і все добре розтираємо. Тепер викладаємо шпинат і ще включаємо блендер, щоб маса стала однорідною. Тепер за смаком підливаємо винний оцет, перемішуємо. З отриманої маси скачуємо кульки, покласти їх на блюдо і прикрашаємо зернами граната.

    Пхали з буряка по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • буряк – 500 г;

  • волоські горіхи очищені – 3/4 склянки;

  • часник – 5 зубчиків;

  • гілочки кінзи – 3 шт.;

  • перець гіркий – 1 шт.;

  • зелень петрушки;

  • сіль.


  • Приготування
    Буряк відварюємо до готовності, чистимо і пропускаємо через м'ясорубку або тремо на тертці. Горіхи разом з кінзою, часником, перцем і сіллю перетираємо в ступці, або подрібнюємо в блендері. Змішуємо отриману масу з буряком. Готову страву притрушиваем подрібненою петрушкою.

    Пхали із квасолі по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • квасоля червона – 500 г;

  • кінза – 1 пучок;

  • горіхи волоські – 200 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль;

  • перець;

  • коріандр мелений;

  • гранат – 1 шт.


  • Приготування
    Квасолю відварюємо до готовності. Також сміливо можна використовувати готову квасолю в банках. Горіхи подрібнюємо до стану крихти, додаємо подрібнений часник, дрібно рубану кинзу, коріандр, перець, сіль і все перемішуємо до однорідного стану. Змішуємо отриману масу з квасолею і прикрашаємо зернами граната.

    Грузинське блюдо пхали з капусти - рецепт


    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • буряк – 300 г;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • кінза – 1 пучок;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • мелений коріандр – 05 ч. ложки;

  • оцет винний – 1 ст. ложка;

  • хмелі-сунелі – 05 ч. ложки.
  • Пхали по-грузинськи


    Приготування
    Капусту і буряк нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Пропускаємо овочі разом з часником, горіхами і перцем через м'ясорубку. А щоб пхали вийшли не надто водянистими, з капусти потрібно постаратися віджати максимум води. Добре все перемішуємо. Дрібненько кришимо кінзу і цибулю. Додаємо їх до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо сіль, спеції, вливаємо винний оцет і добре розмішуємо. Блюдо відразу готовий до вживання. А якщо є час, то нехай краще він настоїться годинки 2 тоді пхали по-грузинськи з капусти будуть особливо смачні.