З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати грузинське блюдо пхали. Воно буває з буряком, капустою, шпинатом або квасолею. Але незмінними складовими будь-якого з цих рецептів є горіхи, кінза часник. Ароматне Блюдо, пряне і дуже смачне.
Пхали з шпинату по-грузинськи
Інгредієнти: шпинат – 200 г; горіхи волоські очищені – 100 г; часник – 6-8 зубчиків; кінза – 1 пучок; сіль; коріандр мелений – за смаком; хмелі-сунелі – за смаком; винний оцет – за смаком; зерна граната. Приготування Вимитий шпинат опускаємо в окріп і через хвилину відкидаємо його на друшляк. Кришимо кінзу, кладемо її в блендер і подрібнюємо. Туди ж відправляємо волоські горіхи, часник, спеції, сіль і все добре розтираємо. Тепер викладаємо шпинат і ще включаємо блендер, щоб маса стала однорідною. Тепер за смаком підливаємо винний оцет, перемішуємо. З отриманої маси скачуємо кульки, покласти їх на блюдо і прикрашаємо зернами граната.
Пхали з буряка по-грузинськи
Інгредієнти: буряк – 500 г; волоські горіхи очищені – 3/4 склянки; часник – 5 зубчиків; гілочки кінзи – 3 шт.; перець гіркий – 1 шт.; зелень петрушки; сіль. Приготування Буряк відварюємо до готовності, чистимо і пропускаємо через м'ясорубку або тремо на тертці. Горіхи разом з кінзою, часником, перцем і сіллю перетираємо в ступці, або подрібнюємо в блендері. Змішуємо отриману масу з буряком. Готову страву притрушиваем подрібненою петрушкою.
Пхали із квасолі по-грузинськи
Інгредієнти: квасоля червона – 500 г; кінза – 1 пучок; горіхи волоські – 200 г; часник – 3 зубчики; сіль; перець; коріандр мелений; гранат – 1 шт. Приготування Квасолю відварюємо до готовності. Також сміливо можна використовувати готову квасолю в банках. Горіхи подрібнюємо до стану крихти, додаємо подрібнений часник, дрібно рубану кинзу, коріандр, перець, сіль і все перемішуємо до однорідного стану. Змішуємо отриману масу з квасолею і прикрашаємо зернами граната.
Грузинське блюдо пхали з капусти - рецепт
Інгредієнти: капуста – 1 кг; горіхи волоські – 100 г; буряк – 300 г; гострий перець – 1 шт.; кінза – 1 пучок; ріпчаста цибуля – 1 шт.; часник – 4 зубчики; мелений коріандр – 05 ч. ложки; оцет винний – 1 ст. ложка; хмелі-сунелі – 05 ч. ложки. Приготування Капусту і буряк нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Пропускаємо овочі разом з часником, горіхами і перцем через м'ясорубку. А щоб пхали вийшли не надто водянистими, з капусти потрібно постаратися віджати максимум води. Добре все перемішуємо. Дрібненько кришимо кінзу і цибулю. Додаємо їх до решти інгредієнтів. Туди ж кладемо сіль, спеції, вливаємо винний оцет і добре розмішуємо. Блюдо відразу готовий до вживання. А якщо є час, то нехай краще він настоїться годинки 2 тоді пхали по-грузинськи з капусти будуть особливо смачні.