» » Чашушулі з яловичини

Чашушулі з яловичини

Чашушулі з яловичини
«Чашушулі» з грузинського перекладається як «гострий», саме це назва напряму характеризує головну особливість страви, не призначеного для розпещених ШКТ надто чутливих їдців. Готувати чашушулі дуже просто і його гостроту, до речі, теж цілком легко регулювати за смаком.

Рецепт чашушулі з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томати - 3 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • гостра аджика - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень кінзи і кропу.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати чашушулі з яловичини, м'ясо слід очистити від плівок, жиру і жив, а потім нарізати кубиками і замаринувати в аджике з цибулею, сіллю і перцем. Кількість аджики і ступінь її гостроти безпосередньо визначаються вашими побажаннями до ступеня гостроти всього страви.
    Через півгодини можна буде приступати до обжарке. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник буквально півхвилини, після чого закладаємо все м'ясо і приступаємо до готування. Постійно помішуючи тушкуємо яловичину до повного випаровування вологи. За допомогою блендера пюрируем свіжі томати. Болгарський перець нарізаємо кубиками і кладемо всі овочі в жаровню з м'ясом. Накриваємо жаровню кришкою і залишаємо чашушулі тушкуватися близько 30 хвилин. Після закінчення часу, посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

    Гостре грузинське чашушулі з яловичини


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • м'ясний бульйон - 1 ст.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - для смаження;

  • кінза.


  • Приготування
    Яловичину очищаємо від жив і жиру, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо
    Чашушулі з яловичини
    до м'яса нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, подрібнений часник, болгарський перець і пару ложок томатної пасти. Сіль, перець, хмелі-сунелі також слід додавати на цьому етапі готування. Обсмажуємо всі інгредієнти разом, постійно помішуючи, близько 5-7 хвилин. Заливаємо яловичину і овочі склянкою м'ясного бульйону, в центр блюда кладемо гострий перець цілком і накриваємо все кришкою. Тушкуємо яловичину протягом півгодини, при необхідності підливаючи бульйон. Після закінчення часу ви почуєте інтенсивний аромат м'яса і прянощів – це означає, що чашушулі готове до подачі на стіл. Залишається лише посипати страву подрібненої кінзою перед сервіруванням. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 8-07-2015, 22:05
    Переглядів: 322