Чашушулі з свинини
Грузинська кухня взагалі відрізняється різноманіттям дуже ситних страв, і чашушулі з свинини не є винятком. Ситне, злегка островатое страва – те, що потрібно холоду, до того ж готується воно дуже просто і з вельми доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
свинина (ошийок, м'якоть) - 500 г;
ріпчаста цибуля - 300 г;
печериці - 450 г;
часник - 1 головка;
томати - 300 г;
гострий перець - за смаком;
біле сухе вино - 2/3 ст.;
вода - 1/2 ст.;
винний оцет - 50 мл;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком;
аджика - 40 р.
Приготування
Свинину нарізаємо соломкою і обсмажуємо в невеликій кількості олії, поки не схопиться. Для даного рецепта краще брати частина туші з жировими прошарками, наприклад, ошийок, так готове м'ясо вийде більш ніжним і соковитим. Після, заливаємо м'ясо вином і половиною води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Тим часом підготуємо інші інгредієнти: наріжемо ріпчасту цибулю і помідори кубиками, а печериці – пластинами. Закладаємо до м'яса всі овочі, додаємо решту воду і оцет, часник, все солимо, перчимо й залишаємо тушкуватися на 40-50 хвилин. В кінці приготування нашого смачного чашушулі з свинини, страву необхідно присмачити аджикою і гострим перцем, а потім протушкувати ще 7-10 хвилин.
Готову страву подаємо з великою кількістю зелені, келихом вина і шматком свіжого хліба.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) - 600 г;
солодкий перець - 600 г;
гострий перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
томати у власному соку - 450 г;
часник - 1 головка;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 2 шт.;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Свинина (м'якоть з невеликою кількістю жиру) нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на олії до тих пір, поки м'ясо не схопиться. Поле того, як свинина покрилася легкої золотистої скоринкою, додаємо до неї півкільця цибулі, солодкого перцю і колечка очищеного від насіння гострого перцю. Наостанок заливаємо блюдо томатами у власному соку, кладемо лаврові листочки, часник і залишаємо все гаситися під кришкою 60 хвилин. В середині готування приправляємо чашушулі зі свинини по-грузинськи хмелі-сунелі, сіллю і перцем за смаком.
Подавати готовий чашушулі бажано у гарячому вигляді, рясно посипавши подрібненою зеленню. Приємного апетиту!
Чашушулі зі свинини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо соломкою і обсмажуємо в невеликій кількості олії, поки не схопиться. Для даного рецепта краще брати частина туші з жировими прошарками, наприклад, ошийок, так готове м'ясо вийде більш ніжним і соковитим. Після, заливаємо м'ясо вином і половиною води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Тим часом підготуємо інші інгредієнти: наріжемо ріпчасту цибулю і помідори кубиками, а печериці – пластинами. Закладаємо до м'яса всі овочі, додаємо решту воду і оцет, часник, все солимо, перчимо й залишаємо тушкуватися на 40-50 хвилин. В кінці приготування нашого смачного чашушулі з свинини, страву необхідно присмачити аджикою і гострим перцем, а потім протушкувати ще 7-10 хвилин.
Готову страву подаємо з великою кількістю зелені, келихом вина і шматком свіжого хліба.
Як приготувати чашушулі з свинини?
Інгредієнти:
Приготування
Свинина (м'якоть з невеликою кількістю жиру) нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на олії до тих пір, поки м'ясо не схопиться. Поле того, як свинина покрилася легкої золотистої скоринкою, додаємо до неї півкільця цибулі, солодкого перцю і колечка очищеного від насіння гострого перцю. Наостанок заливаємо блюдо томатами у власному соку, кладемо лаврові листочки, часник і залишаємо все гаситися під кришкою 60 хвилин. В середині готування приправляємо чашушулі зі свинини по-грузинськи хмелі-сунелі, сіллю і перцем за смаком.
Подавати готовий чашушулі бажано у гарячому вигляді, рясно посипавши подрібненою зеленню. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Чашушулі з яловичини
Чашушулі - національне блюдо грузинської кухні, яке припаде до смаку любителям гострих страв. Однак, якщо ви не любите гостроту, або просто не можете
Чашушулі - рецепт
При згадці про грузинської кухні ми відразу уявляємо собі добре приправлену різними спеціями, а головне - гострим перцем їжу. І це дійсно так!
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
Свинина з помідорами і сиром
Свинина - м'ясо досить жирне, і для кращої засвоюваності її краще всього готувати зі свіжими овочами або фруктами. Давайте поговоримо про те, як
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І
Чашушулі з баранини
Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, яку зазвичай готують із свинини або яловичини. Але, а ми трохи відійдемо від традицій, і зробимо це