Грузинська кухня взагалі відрізняється різноманіттям дуже ситних страв, і чашушулі з свинини не є винятком. Ситне, злегка островатое страва – те, що потрібно холоду, до того ж готується воно дуже просто і з вельми доступних інгредієнтів.
Чашушулі зі свинини – рецепт
Інгредієнти: свинина (ошийок, м'якоть) - 500 г; ріпчаста цибуля - 300 г; печериці - 450 г; часник - 1 головка; томати - 300 г; гострий перець - за смаком; біле сухе вино - 2/3 ст.; вода - 1/2 ст.; винний оцет - 50 мл; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком; аджика - 40 р. Приготування Свинину нарізаємо соломкою і обсмажуємо в невеликій кількості олії, поки не схопиться. Для даного рецепта краще брати частина туші з жировими прошарками, наприклад, ошийок, так готове м'ясо вийде більш ніжним і соковитим. Після, заливаємо м'ясо вином і половиною води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Тим часом підготуємо інші інгредієнти: наріжемо ріпчасту цибулю і помідори кубиками, а печериці – пластинами. Закладаємо до м'яса всі овочі, додаємо решту воду і оцет, часник, все солимо, перчимо й залишаємо тушкуватися на 40-50 хвилин. В кінці приготування нашого смачного чашушулі з свинини, страву необхідно присмачити аджикою і гострим перцем, а потім протушкувати ще 7-10 хвилин.
Готову страву подаємо з великою кількістю зелені, келихом вина і шматком свіжого хліба.
Як приготувати чашушулі з свинини?
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 600 г; солодкий перець - 600 г; гострий перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; томати у власному соку - 450 г; часник - 1 головка; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 2 шт.; хмелі-сунелі - 1 ч. ложка; рослинне масло - для смаження. Приготування Свинина (м'якоть з невеликою кількістю жиру) нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на олії до тих пір, поки м'ясо не схопиться. Поле того, як свинина покрилася легкої золотистої скоринкою, додаємо до неї півкільця цибулі, солодкого перцю і колечка очищеного від насіння гострого перцю. Наостанок заливаємо блюдо томатами у власному соку, кладемо лаврові листочки, часник і залишаємо все гаситися під кришкою 60 хвилин. В середині готування приправляємо чашушулі зі свинини по-грузинськи хмелі-сунелі, сіллю і перцем за смаком.
Подавати готовий чашушулі бажано у гарячому вигляді, рясно посипавши подрібненою зеленню. Приємного апетиту!