Вернуться назад Распечатать

Чашушулі з свинини

Чашушулі з свинини
Грузинська кухня взагалі відрізняється різноманіттям дуже ситних страв, і чашушулі з свинини не є винятком. Ситне, злегка островатое страва – те, що потрібно холоду, до того ж готується воно дуже просто і з вельми доступних інгредієнтів.

Чашушулі зі свинини – рецепт


Інгредієнти:

  • свинина (ошийок, м'якоть) - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 300 г;

  • печериці - 450 г;

  • часник - 1 головка;

  • томати - 300 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • біле сухе вино - 2/3 ст.;

  • вода - 1/2 ст.;

  • винний оцет - 50 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком;

  • аджика - 40 р.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо соломкою і обсмажуємо в невеликій кількості олії, поки не схопиться. Для даного рецепта краще брати частина туші з жировими прошарками, наприклад, ошийок, так готове м'ясо вийде більш ніжним і соковитим. Після, заливаємо м'ясо вином і половиною води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Тим часом підготуємо інші інгредієнти: наріжемо ріпчасту цибулю і помідори кубиками, а печериці – пластинами. Закладаємо до м'яса всі овочі, додаємо решту воду і оцет, часник, все солимо, перчимо й залишаємо тушкуватися на 40-50 хвилин. В кінці приготування нашого смачного чашушулі з свинини, страву необхідно присмачити аджикою і гострим перцем, а потім протушкувати ще 7-10 хвилин.
    Готову страву подаємо з великою кількістю зелені, келихом вина і шматком свіжого хліба.

    Як приготувати чашушулі з свинини?


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) - 600 г;

  • солодкий перець - 600 г;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • томати у власному соку - 450 г;

  • часник - 1 головка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Чашушулі з свинини

    Свинина (м'якоть з невеликою кількістю жиру) нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на олії до тих пір, поки м'ясо не схопиться. Поле того, як свинина покрилася легкої золотистої скоринкою, додаємо до неї півкільця цибулі, солодкого перцю і колечка очищеного від насіння гострого перцю. Наостанок заливаємо блюдо томатами у власному соку, кладемо лаврові листочки, часник і залишаємо все гаситися під кришкою 60 хвилин. В середині готування приправляємо чашушулі зі свинини по-грузинськи хмелі-сунелі, сіллю і перцем за смаком.
    Подавати готовий чашушулі бажано у гарячому вигляді, рясно посипавши подрібненою зеленню. Приємного апетиту!