» » Чашушулі - рецепт

Чашушулі - рецепт

Чашушулі - рецепт
Чашушулі – національне грузинське страва, приготовлена з м'яса яловичини або телятини. В перекладі з грузинської мови воно означає «гострий», тому його рекомендується готувати з великою кількістю червоного гострого перцю. Роблять це блюдо завжди в казані, щоб м'ясо вийшло не жорстким і не сухим. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування чашушулі.

Рецепт чашушулі з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • помідор – 3 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • соус томатний – 05 ст. ложки;

  • вода – 05 склянки;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • кінза – 1 пучок;

  • шафран – 05 ч. ложки;

  • мелений коріандр – 05 ч. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і рубаємо ножем невеликими кубиками. Цибулину, часник чистимо і разом зі свіжою зеленню дрібно рубаємо. Помідори розрізаємо навпіл, вичавлюємо рідину і шаткуємо кубиками. Потім кладемо яловичину з цибулею в каструлю, вливаємо трохи води і тушкуємо до м'якості. Після цього додаємо помідори, зелень, часник, спеції, викладаємо томатний соус і приправляємо блюдо спеціями. Даємо масі покипіти ще хвилин 10 а потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо постояти 10-15 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо чашушулі зеленню кінзи і подаємо зі свіжим хлібом або лавашем.

    Рецепт чашушулі по-грузинськи


    Інгредієнти:

  • свинина – 400 г;

  • свіжі гриби – 500 г;

  • цибулина – 5 шт.;

  • гострий перець – 2 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • біле вино – 150 мл;

  • вода кип'ячена – 150 мл;

  • оцет столовий – 2 ст. ложки;

  • гостра аджика – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо невеликими тонкими шматочками, заливаємо вином, накриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Після цього вливаємо трохи води і тушкуємо м'ясо ще 7-8 хвилин без кришки. Потім вливаємо маслечко, збільшуємо вогонь і смажимо 2-3 хвилинки. Далі кидаємо дрібно порізану цибульку, тонко нарізані грибочки і перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо страву ще 30 хвилин, періодично перемішуючи. Потім додаємо подрібнені помідори, вливаємо трохи води і тушкуємо ще 10 хвилин. В самому кінці приправляємо чашушулі спеціями, кидаємо часник, тоненько нарізаний гострий перчик і кладемо аджику. Перемішуємо, протушиваем ще 5 хвилин, знімаємо з вогню і подаємо відразу ж на стіл.

    Рецепт чашушулі з телятини


    Інгредієнти:

  • телятина – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • аджика – 4 ст. ложки;

  • спеції;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • коріандр сушений – 1 ч. ложка;

  • червоні помідори – 300 г;

  • солодкий болгарський зелений перець – 1 шт.;

  • солодкий болгарський жовтий перець – 1 шт.;

  • зелень кропу – 50 г;

  • зелень петрушки – 30 р.


  • Приготування
    М'ясо ріжемо шматочками і додаємо аджику. Чистимо цибулину, шаткуємо тоненькими півкільцями, відправляємо до телятини, солимо, гарненько перемішуємо руками і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Цим часом обробляємо часник і подрібнюємо його. Потім ставимо казан на вогонь, виливаємо
    Чашушулі - рецепт
    замариноване м'ясо, чекаємо поки випарується зайва волога, і кидаємо часник. Далі приправляємо всі спеціями, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Після цього додаємо подрібнені в блендері помідори, перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. Цим часом обробляємо перці і нарізаємо їх дрібними кубиками. По закінченні часу, солимо чашушулі за смаком, кидаємо трохи червоного меленого перець, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилинки. Свіжу зелень промиваємо, струшуємо, рубаємо і додаємо в казан разом з подрібненим зеленим перцем. Закриваємо кришку, вимикаємо вогонь, знімаємо з плити і даємо страві настоятися близько 15 хвилин.
    Додав: admin | 8-07-2015, 22:03
    Переглядів: 757