Чашушулі - рецепт
Чашушулі – національне грузинське страва, приготовлена з м'яса яловичини або телятини. В перекладі з грузинської мови воно означає «гострий», тому його рекомендується готувати з великою кількістю червоного гострого перцю. Роблять це блюдо завжди в казані, щоб м'ясо вийшло не жорстким і не сухим. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування чашушулі.
Інгредієнти:
яловичина – 1 кг;
цибулина – 2 шт.;
помідор – 3 шт.;
часник – 2 зубчики;
соус томатний – 05 ст. ложки;
вода – 05 склянки;
лавровий лист – 2 шт.;
кінза – 1 пучок;
шафран – 05 ч. ложки;
мелений коріандр – 05 ч. ложки;
спеції.
Приготування
М'ясо обробляємо і рубаємо ножем невеликими кубиками. Цибулину, часник чистимо і разом зі свіжою зеленню дрібно рубаємо. Помідори розрізаємо навпіл, вичавлюємо рідину і шаткуємо кубиками. Потім кладемо яловичину з цибулею в каструлю, вливаємо трохи води і тушкуємо до м'якості. Після цього додаємо помідори, зелень, часник, спеції, викладаємо томатний соус і приправляємо блюдо спеціями. Даємо масі покипіти ще хвилин 10 а потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо постояти 10-15 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо чашушулі зеленню кінзи і подаємо зі свіжим хлібом або лавашем.
Інгредієнти:
свинина – 400 г;
свіжі гриби – 500 г;
цибулина – 5 шт.;
гострий перець – 2 шт.;
часник – 5 зубчиків;
біле вино – 150 мл;
вода кип'ячена – 150 мл;
оцет столовий – 2 ст. ложки;
гостра аджика – 2 ст. ложки.
Приготування
Свинину нарізаємо невеликими тонкими шматочками, заливаємо вином, накриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Після цього вливаємо трохи води і тушкуємо м'ясо ще 7-8 хвилин без кришки. Потім вливаємо маслечко, збільшуємо вогонь і смажимо 2-3 хвилинки. Далі кидаємо дрібно порізану цибульку, тонко нарізані грибочки і перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо страву ще 30 хвилин, періодично перемішуючи. Потім додаємо подрібнені помідори, вливаємо трохи води і тушкуємо ще 10 хвилин. В самому кінці приправляємо чашушулі спеціями, кидаємо часник, тоненько нарізаний гострий перчик і кладемо аджику. Перемішуємо, протушиваем ще 5 хвилин, знімаємо з вогню і подаємо відразу ж на стіл.
Інгредієнти:
телятина – 500 г;
цибулина – 2 шт.;
аджика – 4 ст. ложки;
спеції;
часник – 2 зубчики;
масло рослинне – 20 мл;
коріандр сушений – 1 ч. ложка;
червоні помідори – 300 г;
солодкий болгарський зелений перець – 1 шт.;
солодкий болгарський жовтий перець – 1 шт.;
зелень кропу – 50 г;
зелень петрушки – 30 р.
Приготування
М'ясо ріжемо шматочками і додаємо аджику. Чистимо цибулину, шаткуємо тоненькими півкільцями, відправляємо до телятини, солимо, гарненько перемішуємо руками і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Цим часом обробляємо часник і подрібнюємо його. Потім ставимо казан на вогонь, виливаємо замариноване м'ясо, чекаємо поки випарується зайва волога, і кидаємо часник. Далі приправляємо всі спеціями, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Після цього додаємо подрібнені в блендері помідори, перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. Цим часом обробляємо перці і нарізаємо їх дрібними кубиками. По закінченні часу, солимо чашушулі за смаком, кидаємо трохи червоного меленого перець, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилинки. Свіжу зелень промиваємо, струшуємо, рубаємо і додаємо в казан разом з подрібненим зеленим перцем. Закриваємо кришку, вимикаємо вогонь, знімаємо з плити і даємо страві настоятися близько 15 хвилин.
Рецепт чашушулі з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо і рубаємо ножем невеликими кубиками. Цибулину, часник чистимо і разом зі свіжою зеленню дрібно рубаємо. Помідори розрізаємо навпіл, вичавлюємо рідину і шаткуємо кубиками. Потім кладемо яловичину з цибулею в каструлю, вливаємо трохи води і тушкуємо до м'якості. Після цього додаємо помідори, зелень, часник, спеції, викладаємо томатний соус і приправляємо блюдо спеціями. Даємо масі покипіти ще хвилин 10 а потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо постояти 10-15 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо чашушулі зеленню кінзи і подаємо зі свіжим хлібом або лавашем.
Рецепт чашушулі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо невеликими тонкими шматочками, заливаємо вином, накриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Після цього вливаємо трохи води і тушкуємо м'ясо ще 7-8 хвилин без кришки. Потім вливаємо маслечко, збільшуємо вогонь і смажимо 2-3 хвилинки. Далі кидаємо дрібно порізану цибульку, тонко нарізані грибочки і перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо страву ще 30 хвилин, періодично перемішуючи. Потім додаємо подрібнені помідори, вливаємо трохи води і тушкуємо ще 10 хвилин. В самому кінці приправляємо чашушулі спеціями, кидаємо часник, тоненько нарізаний гострий перчик і кладемо аджику. Перемішуємо, протушиваем ще 5 хвилин, знімаємо з вогню і подаємо відразу ж на стіл.
Рецепт чашушулі з телятини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо ріжемо шматочками і додаємо аджику. Чистимо цибулину, шаткуємо тоненькими півкільцями, відправляємо до телятини, солимо, гарненько перемішуємо руками і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Цим часом обробляємо часник і подрібнюємо його. Потім ставимо казан на вогонь, виливаємо замариноване м'ясо, чекаємо поки випарується зайва волога, і кидаємо часник. Далі приправляємо всі спеціями, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Після цього додаємо подрібнені в блендері помідори, перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. Цим часом обробляємо перці і нарізаємо їх дрібними кубиками. По закінченні часу, солимо чашушулі за смаком, кидаємо трохи червоного меленого перець, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилинки. Свіжу зелень промиваємо, струшуємо, рубаємо і додаємо в казан разом з подрібненим зеленим перцем. Закриваємо кришку, вимикаємо вогонь, знімаємо з плити і даємо страві настоятися близько 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чашушулі з яловичини
Чашушулі - національне блюдо грузинської кухні, яке припаде до смаку любителям гострих страв. Однак, якщо ви не любите гостроту, або просто не можете
Чашушулі з свинини
Чашушулі - одне з традиційних грузинських м'ясних страв. Ми вам відкриємо секрет приготування чашушулі з свинини. М'ясо виходить дуже ароматним і
Пхали з квасолі
Пхалі - традиційне кавказьке блюдо, яке є обов'язковим на кожному святковому столі. Пхали може бути приготоване з різних овочів або бобових, з
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
М'ясо в кисло-солодкому соусі
М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо
Чашушулі з баранини
Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, яку зазвичай готують із свинини або яловичини. Але, а ми трохи відійдемо від традицій, і зробимо це