Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба по-грецьки

Риба по-грецьки

8-07-2015, 22:00
2 943
Риба по-грецьки
Рибні страви завжди виділяються на будь-якому столі, завдяки своїм смаковим і корисним властивостям. Риба по-грецьки володіє збалансованим смаком, соковитістю і приголомшливим ароматом. Таке блюдо ідеально підійде людям, які стежать за своїм раціоном!

Риба по-грецьки в мультиварці


Інгредієнти:

  • свіжа риба – 800 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • майонез – 100 г;

  • сметана – 100 г;

  • сир – 100 г;

  • помідор свіжий – 1 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для приготування страви по-грецьки рибу очищаємо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, а помідор нарізаємо кружечками. Сметану змішуємо в пиалке з майонезом, а сир натираємо на терочке. Далі викладаємо цибулька в чашу мультиварки, наливаємо трохи масла і включаємо програму «Смаження» на 5 хвилин. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку приладу, розподіляємо рівномірно рибні шматочки і накриваємо їх скибочками помідорів. Приправляємо всі спеціями за смаком, заливаємо блюдо вершковою сумішшю, трохи присипаємо сиром і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення приготування, посипаємо рибу з помідорами по-грецьки залишилися сиром і рубаною свіжої зеленню.

    Рецепт риби по-грецьки


    Інгредієнти:

  • філе морської риби – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • шпинат – 2 пучка;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Як приготувати рибу по-грецьки? Філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім підсолюємо, перчимо за смаком і залишаємо маринуватися. А цим часом готуємо овочі: чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім додаємо свіжий шпинат і підсолюємо. Далі викладаємо скибочки помідор, часточки лимона і посипаємо рубаною зеленню. Тушкуємо овочі хвилин 5 на середньому вогні, не перемішуючи. Тепер акуратно піднімаємо овочеву масу лопаткою і підсовуємо під неї рибні шматочки. Якщо рідини замало, то підливаємо трохи фільтрованої води, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 15-20 хвилин на слабенькому вогні.

    Риба по-грецьки з овочами


    Інгредієнти:

  • філе риби – 500 г;

  • помідори черрі – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • свіжі огірки – 4 шт.;

  • болгарський перець – 3 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія оливкова – 5 ст. ложок;

  • біле вино – 05 ст.;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжа зелень .


  • Приготування
    Філе нарізаємо на шматочки, збризкуємо лимонним соком і солимо за смаком. У сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо його на середньому вогні. Потім викладаємо заздалегідь подрібнений цибулю, часник і пасеруємо овочі до м'якості. Після цього додаємо рибні скибочки, вливаємо біле сухе вино, посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і тушкуємо все 15 хвилин. Помідори, перець і свіжі огірки миємо, витираємо рушником і нарізаємо соломкою. Беремо ще одну сковороду, наливаємо в неї олію, розігріваємо і викладаємо болгарський перець. Обсмажуємо його 10 а потім додаємо огірки і помідори черрі. Підрум'янюємо овочі 7 хвилин, помішуючи, і подсаливая за смаком. Тепер акуратно викладаємо обжарку поверх риби, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 5 хвилин на мінімальному вогні.

    Рецепт риби по-грецьки в духовці


    Інгредієнти:

  • філе морського окуня – 2 кг;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • корінь селери – 1 шт.;

  • помідор – 4 шт.;

  • сушений орегано – 1 ст. ложка;

  • лимон – 2 шт.;

  • свіжа петрушка – 1 пучок;

  • біле сухе вино – 05 ст.;

  • сухарі мелені – 05 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Щоб
    Риба по-грецьки
    приготувати запечену рибу по-грецьки готуємо спочатку все інгредієнти: цибулини чистимо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому оливковому маслі. Селера обробляємо, подрібнюємо і додаємо до обжарке. Часник видавлюємо через прес, відправляємо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо 2 хвилинки. Потім викладаємо порубані кубиками помідори, додаємо петрушку і готуємо ще 10 хвилин, помішуючи. Тепер беремо рибку, викладаємо її на деко, посипаємо спеціями і зверху накриваємо кільцями лимона. Далі викладаємо на рибу цибульну заправку, поливаємо блюдо сумішшю лимонного соку і вина, а потім відправляємо рибу по-грецьки в розігріту духовку приблизно на 1 годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
    Риба під маринадом - класичний рецепт
    Риба під маринадом - класичний рецепт
    Риба під маринадом завжди буде до речі на святковому столі, особливо, якщо ви приготуєте самі. Така закуска точно не залишиться непоміченою і порадує
    Лосось в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з
    Горбуша в мультиварці
    Горбуша в мультиварці
    З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.