Риба по-грецьки
Рибні страви завжди виділяються на будь-якому столі, завдяки своїм смаковим і корисним властивостям. Риба по-грецьки володіє збалансованим смаком, соковитістю і приголомшливим ароматом. Таке блюдо ідеально підійде людям, які стежать за своїм раціоном!
Інгредієнти:
свіжа риба – 800 г;
цибулина – 2 шт.;
майонез – 100 г;
сметана – 100 г;
сир – 100 г;
помідор свіжий – 1 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Для приготування страви по-грецьки рибу очищаємо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, а помідор нарізаємо кружечками. Сметану змішуємо в пиалке з майонезом, а сир натираємо на терочке. Далі викладаємо цибулька в чашу мультиварки, наливаємо трохи масла і включаємо програму «Смаження» на 5 хвилин. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку приладу, розподіляємо рівномірно рибні шматочки і накриваємо їх скибочками помідорів. Приправляємо всі спеціями за смаком, заливаємо блюдо вершковою сумішшю, трохи присипаємо сиром і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення приготування, посипаємо рибу з помідорами по-грецьки залишилися сиром і рубаною свіжої зеленню.
Інгредієнти:
філе морської риби – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
помідор – 2 шт.;
лимон – 05 шт.;
шпинат – 2 пучка;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Як приготувати рибу по-грецьки? Філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім підсолюємо, перчимо за смаком і залишаємо маринуватися. А цим часом готуємо овочі: чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім додаємо свіжий шпинат і підсолюємо. Далі викладаємо скибочки помідор, часточки лимона і посипаємо рубаною зеленню. Тушкуємо овочі хвилин 5 на середньому вогні, не перемішуючи. Тепер акуратно піднімаємо овочеву масу лопаткою і підсовуємо під неї рибні шматочки. Якщо рідини замало, то підливаємо трохи фільтрованої води, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 15-20 хвилин на слабенькому вогні.
Інгредієнти:
філе риби – 500 г;
помідори черрі – 500 г;
цибулина – 2 шт.;
свіжі огірки – 4 шт.;
болгарський перець – 3 шт.;
часник – 3 зубчики;
олія оливкова – 5 ст. ложок;
біле вино – 05 ст.;
лимонний сік – 2 ст. ложки;
спеції;
свіжа зелень .
Приготування
Філе нарізаємо на шматочки, збризкуємо лимонним соком і солимо за смаком. У сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо його на середньому вогні. Потім викладаємо заздалегідь подрібнений цибулю, часник і пасеруємо овочі до м'якості. Після цього додаємо рибні скибочки, вливаємо біле сухе вино, посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і тушкуємо все 15 хвилин. Помідори, перець і свіжі огірки миємо, витираємо рушником і нарізаємо соломкою. Беремо ще одну сковороду, наливаємо в неї олію, розігріваємо і викладаємо болгарський перець. Обсмажуємо його 10 а потім додаємо огірки і помідори черрі. Підрум'янюємо овочі 7 хвилин, помішуючи, і подсаливая за смаком. Тепер акуратно викладаємо обжарку поверх риби, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 5 хвилин на мінімальному вогні.
Інгредієнти:
філе морського окуня – 2 кг;
олія оливкова – 100 мл;
цибулина – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
корінь селери – 1 шт.;
помідор – 4 шт.;
сушений орегано – 1 ст. ложка;
лимон – 2 шт.;
свіжа петрушка – 1 пучок;
біле сухе вино – 05 ст.;
сухарі мелені – 05 ст.;
спеції.
Приготування
Щоб приготувати запечену рибу по-грецьки готуємо спочатку все інгредієнти: цибулини чистимо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому оливковому маслі. Селера обробляємо, подрібнюємо і додаємо до обжарке. Часник видавлюємо через прес, відправляємо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо 2 хвилинки. Потім викладаємо порубані кубиками помідори, додаємо петрушку і готуємо ще 10 хвилин, помішуючи. Тепер беремо рибку, викладаємо її на деко, посипаємо спеціями і зверху накриваємо кільцями лимона. Далі викладаємо на рибу цибульну заправку, поливаємо блюдо сумішшю лимонного соку і вина, а потім відправляємо рибу по-грецьки в розігріту духовку приблизно на 1 годину.
Риба по-грецьки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування страви по-грецьки рибу очищаємо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, а помідор нарізаємо кружечками. Сметану змішуємо в пиалке з майонезом, а сир натираємо на терочке. Далі викладаємо цибулька в чашу мультиварки, наливаємо трохи масла і включаємо програму «Смаження» на 5 хвилин. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку приладу, розподіляємо рівномірно рибні шматочки і накриваємо їх скибочками помідорів. Приправляємо всі спеціями за смаком, заливаємо блюдо вершковою сумішшю, трохи присипаємо сиром і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення приготування, посипаємо рибу з помідорами по-грецьки залишилися сиром і рубаною свіжої зеленню.
Рецепт риби по-грецьки
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати рибу по-грецьки? Філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім підсолюємо, перчимо за смаком і залишаємо маринуватися. А цим часом готуємо овочі: чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім додаємо свіжий шпинат і підсолюємо. Далі викладаємо скибочки помідор, часточки лимона і посипаємо рубаною зеленню. Тушкуємо овочі хвилин 5 на середньому вогні, не перемішуючи. Тепер акуратно піднімаємо овочеву масу лопаткою і підсовуємо під неї рибні шматочки. Якщо рідини замало, то підливаємо трохи фільтрованої води, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 15-20 хвилин на слабенькому вогні.
Риба по-грецьки з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Філе нарізаємо на шматочки, збризкуємо лимонним соком і солимо за смаком. У сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо його на середньому вогні. Потім викладаємо заздалегідь подрібнений цибулю, часник і пасеруємо овочі до м'якості. Після цього додаємо рибні скибочки, вливаємо біле сухе вино, посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і тушкуємо все 15 хвилин. Помідори, перець і свіжі огірки миємо, витираємо рушником і нарізаємо соломкою. Беремо ще одну сковороду, наливаємо в неї олію, розігріваємо і викладаємо болгарський перець. Обсмажуємо його 10 а потім додаємо огірки і помідори черрі. Підрум'янюємо овочі 7 хвилин, помішуючи, і подсаливая за смаком. Тепер акуратно викладаємо обжарку поверх риби, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 5 хвилин на мінімальному вогні.
Рецепт риби по-грецьки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати запечену рибу по-грецьки готуємо спочатку все інгредієнти: цибулини чистимо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому оливковому маслі. Селера обробляємо, подрібнюємо і додаємо до обжарке. Часник видавлюємо через прес, відправляємо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо 2 хвилинки. Потім викладаємо порубані кубиками помідори, додаємо петрушку і готуємо ще 10 хвилин, помішуючи. Тепер беремо рибку, викладаємо її на деко, посипаємо спеціями і зверху накриваємо кільцями лимона. Далі викладаємо на рибу цибульну заправку, поливаємо блюдо сумішшю лимонного соку і вина, а потім відправляємо рибу по-грецьки в розігріту духовку приблизно на 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба, запечена з помідорами
Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
Риба, тушкована з цибулею
Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
Риба під маринадом - класичний рецепт
Риба під маринадом завжди буде до речі на святковому столі, особливо, якщо ви приготуєте самі. Така закуска точно не залишиться непоміченою і порадує
Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з
Горбуша в мультиварці
З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.