Рибні страви завжди виділяються на будь-якому столі, завдяки своїм смаковим і корисним властивостям. Риба по-грецьки володіє збалансованим смаком, соковитістю і приголомшливим ароматом. Таке блюдо ідеально підійде людям, які стежать за своїм раціоном!
Риба по-грецьки в мультиварці
Інгредієнти: свіжа риба – 800 г; цибулина – 2 шт.; майонез – 100 г; сметана – 100 г; сир – 100 г; помідор свіжий – 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування страви по-грецьки рибу очищаємо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, а помідор нарізаємо кружечками. Сметану змішуємо в пиалке з майонезом, а сир натираємо на терочке. Далі викладаємо цибулька в чашу мультиварки, наливаємо трохи масла і включаємо програму «Смаження» на 5 хвилин. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку приладу, розподіляємо рівномірно рибні шматочки і накриваємо їх скибочками помідорів. Приправляємо всі спеціями за смаком, заливаємо блюдо вершковою сумішшю, трохи присипаємо сиром і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення приготування, посипаємо рибу з помідорами по-грецьки залишилися сиром і рубаною свіжої зеленню.
Рецепт риби по-грецьки
Інгредієнти: філе морської риби – 500 г; цибулина – 1 шт.; помідор – 2 шт.; лимон – 05 шт.; шпинат – 2 пучка; спеції; олія рослинна. Приготування Як приготувати рибу по-грецьки? Філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім підсолюємо, перчимо за смаком і залишаємо маринуватися. А цим часом готуємо овочі: чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім додаємо свіжий шпинат і підсолюємо. Далі викладаємо скибочки помідор, часточки лимона і посипаємо рубаною зеленню. Тушкуємо овочі хвилин 5 на середньому вогні, не перемішуючи. Тепер акуратно піднімаємо овочеву масу лопаткою і підсовуємо під неї рибні шматочки. Якщо рідини замало, то підливаємо трохи фільтрованої води, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 15-20 хвилин на слабенькому вогні.
Риба по-грецьки з овочами
Інгредієнти: філе риби – 500 г; помідори черрі – 500 г; цибулина – 2 шт.; свіжі огірки – 4 шт.; болгарський перець – 3 шт.; часник – 3 зубчики; олія оливкова – 5 ст. ложок; біле вино – 05 ст.; лимонний сік – 2 ст. ложки; спеції; свіжа зелень . Приготування Філе нарізаємо на шматочки, збризкуємо лимонним соком і солимо за смаком. У сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо його на середньому вогні. Потім викладаємо заздалегідь подрібнений цибулю, часник і пасеруємо овочі до м'якості. Після цього додаємо рибні скибочки, вливаємо біле сухе вино, посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і тушкуємо все 15 хвилин. Помідори, перець і свіжі огірки миємо, витираємо рушником і нарізаємо соломкою. Беремо ще одну сковороду, наливаємо в неї олію, розігріваємо і викладаємо болгарський перець. Обсмажуємо його 10 а потім додаємо огірки і помідори черрі. Підрум'янюємо овочі 7 хвилин, помішуючи, і подсаливая за смаком. Тепер акуратно викладаємо обжарку поверх риби, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 5 хвилин на мінімальному вогні.
Рецепт риби по-грецьки в духовці
Інгредієнти: філе морського окуня – 2 кг; олія оливкова – 100 мл; цибулина – 2 шт.; часник – 3 зубчики; корінь селери – 1 шт.; помідор – 4 шт.; сушений орегано – 1 ст. ложка; лимон – 2 шт.; свіжа петрушка – 1 пучок; біле сухе вино – 05 ст.; сухарі мелені – 05 ст.; спеції. Приготування Щоб
приготувати запечену рибу по-грецьки готуємо спочатку все інгредієнти: цибулини чистимо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому оливковому маслі. Селера обробляємо, подрібнюємо і додаємо до обжарке. Часник видавлюємо через прес, відправляємо в сковороду, перемішуємо і тушкуємо 2 хвилинки. Потім викладаємо порубані кубиками помідори, додаємо петрушку і готуємо ще 10 хвилин, помішуючи. Тепер беремо рибку, викладаємо її на деко, посипаємо спеціями і зверху накриваємо кільцями лимона. Далі викладаємо на рибу цибульну заправку, поливаємо блюдо сумішшю лимонного соку і вина, а потім відправляємо рибу по-грецьки в розігріту духовку приблизно на 1 годину.