Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Медові пряники у домашніх умовах - рецепт

Медові пряники у домашніх умовах - рецепт

3-11-2015, 21:31
1 548
Медові пряники у домашніх умовах - рецепт
Пропонуємо прості рецепти смачних медових пряників в домашніх умовах. Їх приготування не забере у вас багато часу, а набір продуктів потрібно мінімальний.

Домашні медові пряники на пару в мультиварці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 320 г;

  • сода харчова – 1/2 ч. ложки;

  • мед рідкий – 60 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з цукровим піском до пишноти. Додаємо рослинне масло, мед і перемішуємо. Тепер всипаємо просіяне борошно і соду і заводимо м'яке тісто.
    Відбираємо чайною ложечкою потроху приготованого тіста, вологими руками формуємо круглі пряники і вкладаємо їх в підставку для приготування на пару, відступаючи трохи один від одного. Налаштовуємо мультиварку на режим «Варка на пару» і готуємо медові пряники тридцять хвилин. Не забуваємо попередньо налити води в ємність пристрою.
    По готовності витягаємо прянички на блюдо і охолодити. Можна подати ласощі в чистому вигляді або промазати верх виробів цукрової або шоколадною глазур'ю .

    Найпростіший рецепт медових пряників


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 410 г;

  • яйця – 8 шт.;

  • мед – 410 г;

  • родзинки, горіхи або будь-який інший наповнювач за смаком.


  • Приготування
    Для приготування медових пряників нам знадобляться яєчні білки, тому відокремлюємо їх від жовтків і визначаємо в суху і чисту глибоку ємність, зручну для збивання. Жовтки нам більше не знадобляться, їх можна застосувати для приготування іншої страви.
    Збиваємо білки до густої і щільної маси. Відміряємо потрібну кількість меду і також збиваємо його до посветления. Потім з'єднуємо мед з білками і ще раз збиваємо все разом. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути однорідної консистенції і не містити нерозчинених борошняних грудочок. Далі черга наповнювачів. Можна обмежитися пряними добавками, такими як ваніль або
    Медові пряники у домашніх умовах - рецепт
    кориця. Але рекомендуємо додати в тісто подрібнені горіхи або родзинки. Таким чином, пряники виходити оригінальніше і смачніше.
    Тепер промазуємо маслом невеликі формочки і заповнюємо їх приготованим тестом. Можна використовувати також велику форму і спекти один великий пряник. Визначаємо десерт в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку і витримуємо до готовності, яку перевіряємо дерев'яною лучиною або зубочисткою. Час випікання може змінюватись в залежності від розміру використовуваних форм і особливостей вашого духової шафи.
    Ароматні пряники можна за бажанням після остигання змастити будь глазур'ю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пряники - рецепт
    Пряники - рецепт
    Напевно, багато хто люблять пряники, і асортимент їх настільки великий, що часом можна розгубитися у виборі. А адже їх легко зробити самостійно,
    Пряники на кефірі - простий рецепт
    Пряники на кефірі - простий рецепт
    Для шанувальників домашньої випічки пропонуємо ідеї приготування пряників на кисломолочної основі. Ці рецепти відрізняються своїм найпростішим і
    Медові пряники - рецепт
    Медові пряники - рецепт
    Медові пряники - одне з ласощів нашого дитинства. Адже всі бабусі печуть їх до приїзду дітей і онуків в гості. Хочете пригадати, які вони на смак?
    Пряники на кефірі
    Пряники на кефірі
    Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
    Домашні пряники - рецепт
    Домашні пряники - рецепт
    Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.
    Шоколадні пряники
    Шоколадні пряники
    Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в