Пропонуємо прості рецепти смачних медових пряників в домашніх умовах. Їх приготування не забере у вас багато часу, а набір продуктів потрібно мінімальний.
Домашні медові пряники на пару в мультиварці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 320 г; сода харчова – 1/2 ч. ложки; мед рідкий – 60 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; цукровий пісок – 90 г; яйце – 1 шт. Приготування Яйце збиваємо з цукровим піском до пишноти. Додаємо рослинне масло, мед і перемішуємо. Тепер всипаємо просіяне борошно і соду і заводимо м'яке тісто.
Відбираємо чайною ложечкою потроху приготованого тіста, вологими руками формуємо круглі пряники і вкладаємо їх в підставку для приготування на пару, відступаючи трохи один від одного. Налаштовуємо мультиварку на режим «Варка на пару» і готуємо медові пряники тридцять хвилин. Не забуваємо попередньо налити води в ємність пристрою.
По готовності витягаємо прянички на блюдо і охолодити. Можна подати ласощі в чистому вигляді або промазати верх виробів цукрової або шоколадною глазур'ю .
Найпростіший рецепт медових пряників
Інгредієнти: борошно пшеничне – 410 г; яйця – 8 шт.; мед – 410 г; родзинки, горіхи або будь-який інший наповнювач за смаком. Приготування Для приготування медових пряників нам знадобляться яєчні білки, тому відокремлюємо їх від жовтків і визначаємо в суху і чисту глибоку ємність, зручну для збивання. Жовтки нам більше не знадобляться, їх можна застосувати для приготування іншої страви.
Збиваємо білки до густої і щільної маси. Відміряємо потрібну кількість меду і також збиваємо його до посветления. Потім з'єднуємо мед з білками і ще раз збиваємо все разом. Тепер додаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути однорідної консистенції і не містити нерозчинених борошняних грудочок. Далі черга наповнювачів. Можна обмежитися пряними добавками, такими як ваніль або
кориця. Але рекомендуємо додати в тісто подрібнені горіхи або родзинки. Таким чином, пряники виходити оригінальніше і смачніше.
Тепер промазуємо маслом невеликі формочки і заповнюємо їх приготованим тестом. Можна використовувати також велику форму і спекти один великий пряник. Визначаємо десерт в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку і витримуємо до готовності, яку перевіряємо дерев'яною лучиною або зубочисткою. Час випікання може змінюватись в залежності від розміру використовуваних форм і особливостей вашого духової шафи.
Ароматні пряники можна за бажанням після остигання змастити будь глазур'ю.