Пряники на кефірі - простий рецепт
Якщо ви вважаєте магазинні пряники сумнівною гумової насолодою, яку необхідно жувати цілу годину, то саме час дати ласощів другий шанс, правда, вже в домашньому виконанні. Домашні пряники на кефірі з цим простим рецептами відрізняються м'якістю і легкістю, давно загубленої в магазинному продукті.
Крім кефіру, в якості основи для пряників може використовуватися кисле молоко, ряжанка, йогурт або нежирна сметана, словом, будь-яка кисломолочна основа середньої густоти забезпечить необхідну консистенцію і щільність тесту.
Інгредієнти:
кефір - 490 мл;
борошно - 720 г;
цукровий пісок - 510 г;
рослинне масло - 45 мл;
сода - 2 ч. ложки;
яєчні жовтки - 3 шт.
Приготування
З'єднайте кефір з яєчними жовтками і цукровим піском, додайте в суміш масло і соду. Гасити останню немає необхідності, оскільки вміст молочної кислоти в кефірі достатня для того, щоб впоратися з цим завданням. Тепер всипте третина всієї борошна і замісити липке тісто. Залишок борошна пересипте на робочу поверхню і покладіть в неї тісто. Поступово підбираючи борошно і опрацьовуючи суміш руками, добийтеся того, щоб тісто не втратило своєї м'якості та легкого липкості, але було зручно в роботі. На даному етапі тісто можна розкачати до півтора сантиметрової товщини і нарізати вручну або за допомогою фігурної вирубки. У центр кожної вирізаною форми можна покласти шматочок шоколаду або повидла.
Рецепт пряників на кефірі вже майже підійшов до кінця, залишається лише розкласти готовий продукт на покритому пергаментом деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до зарум'янювання.
Незважаючи на невисокий вміст меду в рецепті, пряники приготовані з нього виходять дивно ароматними. Крім самого меду в тісто можна додати і інші аромати, наприклад ванільний або ромовий екстракт.
Інгредієнти:
кефір - 345 мл;
цукровий пісок - 135 г;
мед - 35 мл;
сода - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 45 мл;
яйця - 2 шт.;
борошно - 475 р.
Приготування
Перетворіть яйця, рідкий мед і цукровий пісок в білястий повітряний крем. До яйцям влийте кефір, масло, ще раз збийте всі разом і з'єднайте з сухою сумішшю борошна і соди. Отримане тісто розкачайте до сантиметрової товщини, наріжте і викладіть на деко. Випікайте медові пряники у розігрітій до 180 градусів духовці 25 мнуть, а після охолодження глазируйте їх або просто посипте цукровою пудрою.
Рецепт пряників на кефірі в домашніх умовах
Крім кефіру, в якості основи для пряників може використовуватися кисле молоко, ряжанка, йогурт або нежирна сметана, словом, будь-яка кисломолочна основа середньої густоти забезпечить необхідну консистенцію і щільність тесту.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте кефір з яєчними жовтками і цукровим піском, додайте в суміш масло і соду. Гасити останню немає необхідності, оскільки вміст молочної кислоти в кефірі достатня для того, щоб впоратися з цим завданням. Тепер всипте третина всієї борошна і замісити липке тісто. Залишок борошна пересипте на робочу поверхню і покладіть в неї тісто. Поступово підбираючи борошно і опрацьовуючи суміш руками, добийтеся того, щоб тісто не втратило своєї м'якості та легкого липкості, але було зручно в роботі. На даному етапі тісто можна розкачати до півтора сантиметрової товщини і нарізати вручну або за допомогою фігурної вирубки. У центр кожної вирізаною форми можна покласти шматочок шоколаду або повидла.
Рецепт пряників на кефірі вже майже підійшов до кінця, залишається лише розкласти готовий продукт на покритому пергаментом деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до зарум'янювання.
Як приготувати пряники на кефірі з медом?
Незважаючи на невисокий вміст меду в рецепті, пряники приготовані з нього виходять дивно ароматними. Крім самого меду в тісто можна додати і інші аромати, наприклад ванільний або ромовий екстракт.
Інгредієнти:
Приготування
Перетворіть яйця, рідкий мед і цукровий пісок в білястий повітряний крем. До яйцям влийте кефір, масло, ще раз збийте всі разом і з'єднайте з сухою сумішшю борошна і соди. Отримане тісто розкачайте до сантиметрової товщини, наріжте і викладіть на деко. Випікайте медові пряники у розігрітій до 180 градусів духовці 25 мнуть, а після охолодження глазируйте їх або просто посипте цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пряники - рецепт
Напевно, багато хто люблять пряники, і асортимент їх настільки великий, що часом можна розгубитися у виборі. А адже їх легко зробити самостійно,
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
Домашні пряники - рецепт
Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.
Шоколадні пряники
Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
Імбирні пряники
Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як
Пряники з начинкою
Пряники - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми розповімо докладніше, як їх зробити з начинкою. В якості начинки може