Пряники - рецепт
Пряники – ароматна і смачна випічка, яка чудово урізноманітнює святкове меню. Ними також можна прикрасити новорічну ялинку, подарувати друзям або просто подати до чаю, прикрасивши різнобарвною глазур'ю . Давайте розглянемо з вами кілька домашніх рецептів пряників.
Інгредієнти:
кориця мелена – 2 ч. ложки;
борошно – 15 склянки;
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
щіпка гвоздика;
мускатний горіх – щіпка;
тростинний цукор – 1 ст.;
яйце – 1 шт.;
масло рослинне – 50 мл;
м'ятна есенція – 5 крапель;
мед – 2 ст. ложки.
Приготування
У глибокій мисці змішуємо масло з яйцем, всипаємо коричневий цукор, кладемо мед, додаємо м'ятну есенцію і гарненько все збиваємо. В іншому посуді змішуємо борошно з сіллю, додаємо розпушувач, гвоздику, корицю і мускатний горіх. Духовку нагріваємо до 180 градусів, а деко застеляємо папером. З'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини, скачуємо в ковбаски і нарізаємо шматочками. Кожен кулька обвалюємо в цукрі і злегка приплющиваем рукою. Викладаємо печиво на пергамент і випікаємо 15 хвилин в духовій шафі.
Інгредієнти:
борошно – 45 ст.;
цукор – 1 ст.;
розпушувач для тіста -1 ч. ложка;
масло – 150 г;
мед рідкий – 35 ст. ложки;
вода – 05 склянки;
сода харчова – 1 ч. ложка;
кориця – 1 ч. ложка;
гвоздика – 05 ч. ложки;
яєчний білок – 1 шт.;
свіжий сік лимонний – 1 ст. ложка;
цукрова пудра – 15 ст.
Приготування
У каструльці змішуємо воду з цукром і медом. Ставимо посуд на вогонь і нагріваємо рідина. Додаємо корицю, імбир, гвоздику, масло, перемішуємо і знімаємо з вогню. Борошно з'єднайте з розпушувачем і содою. Акуратно вливаємо пряну теплу суміш, формуємо з тіста кульку і прибираємо його в холодильник, загорнувши в плівку. Духовку запалюємо і прогріваємо до 200 градусів. Від тесту відриваємо невеликий шматочок, розкочуємо тонко і формочками вирізаємо пряники. Деко застеляємо папером, викладаємо пряники і випікаємо в духовці 6 хвилин. Тим часом збиваємо міксером яєчний білок з лимонним соком і поступово додаємо цукрову пудру. Отриману суміш перекладаємо в кондитерський мішок і розмальовуємо цієї глазур'ю теплі пряники.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор – 1 ст.;
яйце – 2 шт.;
маргарин – 100 г;
сода – щіпка;
мелена кориця – 1 ст. ложка;
мед квітковий – 3 ст. ложки;
борошно – 25 склянки;
густий джем.
Для глазурі:
цукор – 4 ст. ложки;
вода – 2 ст. ложки.
Приготування
В розтоплений мед кидаємо соду, кладемо яйця, додаємо цукор і мелену корицю. Гарненько перемішуємо і встановлюємо на водяну баню на 10 хвилин. Позика знімаємо, всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ділимо його на 2 частини, розкачуємо кожну і промазуємо один корж джемом. Зверху викладаємо другий корж, защипуємо краю і випікаємо пряник в гарячій духовці до готовності. Тим часом готуємо глазур: воду підігріваємо, всипаємо цукор і тушкуємо 3 хвилини.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
какао – 30 г;
сода – 1 ч. ложка;
масло вершкове – 100 г;
яйце – 4 шт.;
цукор – за смаком;
цукрова пудра – за бажанням;
прянощі подрібнені – 1 ч. ложка.
Приготування
Акуратно відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо останні міксером до стану густої піни. Потім розтираємо окремо масло з цукром, додаємо прянощі, какао і вводимо яєчні жовтки, не перестаючи перемішувати масу. Після цього вводимо борошно з содою, викладаємо білки і замішуємо тісто. Розкачуємо його в тонкий корж, вирізаємо довільні фігурки і викладаємо заготовки на деко, змащене маслом. Випікаємо пряники 10 хвилин у гарячій духовці, а потім подаємо до столу, посипавши за бажанням цукровою пудрою або полив глазур'ю.
Рецепт м'ятних пряників
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо масло з яйцем, всипаємо коричневий цукор, кладемо мед, додаємо м'ятну есенцію і гарненько все збиваємо. В іншому посуді змішуємо борошно з сіллю, додаємо розпушувач, гвоздику, корицю і мускатний горіх. Духовку нагріваємо до 180 градусів, а деко застеляємо папером. З'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини, скачуємо в ковбаски і нарізаємо шматочками. Кожен кулька обвалюємо в цукрі і злегка приплющиваем рукою. Викладаємо печиво на пергамент і випікаємо 15 хвилин в духовій шафі.
Рецепт медових пряників в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці змішуємо воду з цукром і медом. Ставимо посуд на вогонь і нагріваємо рідина. Додаємо корицю, імбир, гвоздику, масло, перемішуємо і знімаємо з вогню. Борошно з'єднайте з розпушувачем і содою. Акуратно вливаємо пряну теплу суміш, формуємо з тіста кульку і прибираємо його в холодильник, загорнувши в плівку. Духовку запалюємо і прогріваємо до 200 градусів. Від тесту відриваємо невеликий шматочок, розкочуємо тонко і формочками вирізаємо пряники. Деко застеляємо папером, викладаємо пряники і випікаємо в духовці 6 хвилин. Тим часом збиваємо міксером яєчний білок з лимонним соком і поступово додаємо цукрову пудру. Отриману суміш перекладаємо в кондитерський мішок і розмальовуємо цієї глазур'ю теплі пряники.
Рецепт тульського пряника
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
В розтоплений мед кидаємо соду, кладемо яйця, додаємо цукор і мелену корицю. Гарненько перемішуємо і встановлюємо на водяну баню на 10 хвилин. Позика знімаємо, всипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Ділимо його на 2 частини, розкачуємо кожну і промазуємо один корж джемом. Зверху викладаємо другий корж, защипуємо краю і випікаємо пряник в гарячій духовці до готовності. Тим часом готуємо глазур: воду підігріваємо, всипаємо цукор і тушкуємо 3 хвилини.
Рецепт шоколадних пряників
Інгредієнти:
Приготування
Акуратно відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо останні міксером до стану густої піни. Потім розтираємо окремо масло з цукром, додаємо прянощі, какао і вводимо яєчні жовтки, не перестаючи перемішувати масу. Після цього вводимо борошно з содою, викладаємо білки і замішуємо тісто. Розкачуємо його в тонкий корж, вирізаємо довільні фігурки і викладаємо заготовки на деко, змащене маслом. Випікаємо пряники 10 хвилин у гарячій духовці, а потім подаємо до столу, посипавши за бажанням цукровою пудрою або полив глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тульський пряник - рецепт
Тульські пряники завжди були в пошані. Їх дуже любили і дітлахи, і дорослі. До них готували самовар, ставили на стіл різноманітне варення, щоб
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
Домашні пряники - рецепт
Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.
Шоколадні пряники
Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
Імбирні пряники
Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як
Пряники з начинкою
Пряники - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми розповімо докладніше, як їх зробити з начинкою. В якості начинки може