» » Абрикосова пастила в домашніх умовах

Абрикосова пастила в домашніх умовах

Абрикосова пастила в домашніх умовах
Абрикосова пастила, приготовлена в домашніх умовах – дуже смачне літні ласощі і альтернативний варіант десерту для людей, що дотримують дієту.

Рецепт абрикосової пастили


Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 505 г;

  • цукор – 10 р.


  • Приготування
    Беремо стиглі ягоди, видаляємо з них кісточки і викладаємо плоди в емальовану каструлю. Додаємо за смаком цукор і проварюємо масу на повільному вогні протягом 35 хвилин. Готове пюре перетираємо через сито або для економії часу збиваємо блендером. Готову масу виливаємо рівним тоненьким шаром на деко, застелений промасленим пергаментним папером. Ставимо заготовку на сонце і підсушуємо. Після цього акуратно відокремлюємо пастилу від паперу і розвішуємо на мотузках. Через кілька днів у вас повинно вийти смачне щільне ласощі. Звертаємо її в рулет і прибираємо на зберігання.

    Рецепт абрикосової пастили в духовці


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 550 г;

  • мед – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування пастили без цукру, абрикоси промиваємо, виймаємо кісточки і бланшируем фрукти в окропі. Далі плоди перетираємо через сито, додаємо мед, розмішуємо і масу уварюють на повільному вогні протягом години, помішуючи. Деко застеляємо папером, промазуємо її маслом, виливаємо пюре і розрівнюємо тонким шаром. Сушимо абрикосову пастилу в духовці при температурі 65 градусів близько 3 годин, періодично перевертаючи.

    Як зробити абрикосову пастилу в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 505 г;

  • цукор – 10 г;

  • бренді – 5 мл.


  • Приготування
    Фрукти промиваємо, виймаємо кісточки і складаємо плоди в чашу мультиварки. Кидаємо ложку цукру, перемішуємо, закриваємо кришкою і готуємо на «Випікання» близько години. Далі викладаємо фрукти в миску і збиваємо блендером. Чашу промиваємо, промазуємо рослинним маслом, виливаємо фруктове пюре і додаємо трохи бренді. Випікаємо ласощі на тому ж режимі 60 хвилин. Готовий пласт досушуємо на пергаменті, а потім обвалюємо пастилу в кокосовій стружці або цукровій пудрі .

    Абрикосова пастила в електросушарці


    Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси – 990 м;

  • цукор – 990 м;

  • лимонка – щіпка;

  • вода – 405 мл
  • Абрикосова пастила в домашніх умовах


    Приготування
    Абрикоси розламуємо на половинки і акуратно виймаємо кісточки. Викладаємо плоди в каструлю, заливаємо водою, прикриваємо кришкою і проварюємо після закипання 10 хвилин. Після плоди перетираємо через сито і викладаємо фруктову масу в іншу каструлю. Всипаємо цукор, розмішуємо і кип'ятимо, а потім кидаємо лимонку і уварюють до загусання. Далі викладаємо солодкість рівним шаром і відправляємо на кілька годин в сушарку. Застиглу пастилу ріжемо смужками, згортаємо і складаємо в банку.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:51
    Переглядів: 41