» » Запіканки з гарбуза швидко і смачно - рецепти

Запіканки з гарбуза швидко і смачно - рецепти

Запіканки з гарбуза швидко і смачно - рецепти
За запропонованим нами рецептами ви зможете швидко і смачно приготувати запіканку з гарбуза і урізноманітнити тим самим своє меню неймовірно смачним і, що найголовніше, дуже корисним стравою.

Як приготувати смачну запіканку з гарбуза і сиру - рецепт?


Інгредієнти:

  • гарбуз – 450 г;

  • сир зернистий (сухий) – 450 г;

  • манна крупа – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • масло вершкове – 75 г;

  • сметана жирністю 20% – 60 г;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від твердої шкірки, шаткуємо кубиками або довільними скибочками визначаємо в каструлю, заливаємо водою і протушиваем до готовності. Потім воду зливаємо, розминаємо гарбузове шматочки за допомогою товкачика або розбиваємо блендером до стану пюре. Додаємо манну крупу, сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і залишаємо на тридцять хвилин.
    Після закінчення часу перетираємо сир через ситечко і додаємо до решти компонентів. Кидаємо також ванільний цукор, вводимо попередньо збиті яйця з цукровим піском, акуратно перемішуємо і викладаємо отриману масу в промаслений форму. Визначаємо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-шістдесят хвилин, в залежності від можливостей духової шафи та розміру форми.
    Готової запіканці з гарбуза з сиром даємо охолонути до теплого стану у формі, а потім можемо розрізати на порції і подавати.

    Простий рецепт смачної запіканки з гарбузом і рисом


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 850 г;

  • молоко – 650 мл;

  • рисова крупа – 120 г;

  • вода фільтрована – 100 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • масло вершкове – 45 г;

  • родзинки – 75 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Гарбуз позбавляємо від жорсткої зовнішньої шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо водою і припускаємо під кришкою на помірному вогні до м'якості. Потім додаємо молоко, хорошенечко промиту рисову крупу і залишаємо на слабкому вогні після закипання ще на тридцять хвилин. Наприкінці варіння закладаємо попередньо вимитий ізюм, вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і даємо охолонути.
    Тепер збиваємо яйця з цукровим піском до отримання густої піни і збільшення в об'ємі і вводимо отриману повітряну масу до інших остившім компонентів, викладаємо в попередньо промаслений форму і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин або до бажаної рум'яності.

    Рецепт запіканки з гарбуза з фаршем - швидко і смачно


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 650 г;

  • м'ясний фарш – 750 г;

  • твердий сир – 150 г;

  • морква – 75 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • томатна паста – 100 г;

  • сметана – 100 г;

  • майонез – 100 г;

  • пряні трави на вибір – за смаком;

  • рослинна рафінована олія – 45 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • гарбузове насіння – 50 р.


  • Приготування
    Чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку гарбуз, моркву і ріпчасту цибулю і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо м'ясний фарш, сіль, мелений чорний перець, пряні трави і
    Запіканки з гарбуза швидко і смачно - рецепти
    томатну пасту, перемішуємо гарненько і протушиваем на повільному вогні приблизно п'ятнадцять хвилин.
    Пропускаємо через тертку сир і змішуємо зі сметаною і майонезом. В промаслений форму викладаємо одну третину гарбуза з фаршем. Покриваємо третьою частиною соусу і повторюємо дії ще два рази. Таким чином, отримуємо тришарову запіканку. Притрушиваем верх страви очищеним гарбузовим насінням і розміщуємо на двадцять п'ять хвилин у попередньо прогрітій до 190 градусів духовці.
    По готовності даємо запеканочке трохи охолонути у формі і можемо подавати.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:43
    Переглядів: 117