Запіканки з гарбуза швидко і смачно - рецепти
За запропонованим нами рецептами ви зможете швидко і смачно приготувати запіканку з гарбуза і урізноманітнити тим самим своє меню неймовірно смачним і, що найголовніше, дуже корисним стравою.
Інгредієнти:
гарбуз – 450 г;
сир зернистий (сухий) – 450 г;
манна крупа – 100 г;
яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 110 г;
масло вершкове – 75 г;
сметана жирністю 20% – 60 г;
ванільний цукор – 20 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Гарбуз очищаємо від твердої шкірки, шаткуємо кубиками або довільними скибочками визначаємо в каструлю, заливаємо водою і протушиваем до готовності. Потім воду зливаємо, розминаємо гарбузове шматочки за допомогою товкачика або розбиваємо блендером до стану пюре. Додаємо манну крупу, сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і залишаємо на тридцять хвилин.
Після закінчення часу перетираємо сир через ситечко і додаємо до решти компонентів. Кидаємо також ванільний цукор, вводимо попередньо збиті яйця з цукровим піском, акуратно перемішуємо і викладаємо отриману масу в промаслений форму. Визначаємо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-шістдесят хвилин, в залежності від можливостей духової шафи та розміру форми.
Готової запіканці з гарбуза з сиром даємо охолонути до теплого стану у формі, а потім можемо розрізати на порції і подавати.
Інгредієнти:
гарбуз – 850 г;
молоко – 650 мл;
рисова крупа – 120 г;
вода фільтрована – 100 мл;
яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 60 г;
масло вершкове – 45 г;
родзинки – 75 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Гарбуз позбавляємо від жорсткої зовнішньої шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо водою і припускаємо під кришкою на помірному вогні до м'якості. Потім додаємо молоко, хорошенечко промиту рисову крупу і залишаємо на слабкому вогні після закипання ще на тридцять хвилин. Наприкінці варіння закладаємо попередньо вимитий ізюм, вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і даємо охолонути.
Тепер збиваємо яйця з цукровим піском до отримання густої піни і збільшення в об'ємі і вводимо отриману повітряну масу до інших остившім компонентів, викладаємо в попередньо промаслений форму і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин або до бажаної рум'яності.
Інгредієнти:
гарбуз – 650 г;
м'ясний фарш – 750 г;
твердий сир – 150 г;
морква – 75 г;
ріпчаста цибуля – 75 г;
томатна паста – 100 г;
сметана – 100 г;
майонез – 100 г;
пряні трави на вибір – за смаком;
рослинна рафінована олія – 45 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
гарбузове насіння – 50 р.
Приготування
Чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку гарбуз, моркву і ріпчасту цибулю і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо м'ясний фарш, сіль, мелений чорний перець, пряні трави і томатну пасту, перемішуємо гарненько і протушиваем на повільному вогні приблизно п'ятнадцять хвилин.
Пропускаємо через тертку сир і змішуємо зі сметаною і майонезом. В промаслений форму викладаємо одну третину гарбуза з фаршем. Покриваємо третьою частиною соусу і повторюємо дії ще два рази. Таким чином, отримуємо тришарову запіканку. Притрушиваем верх страви очищеним гарбузовим насінням і розміщуємо на двадцять п'ять хвилин у попередньо прогрітій до 190 градусів духовці.
По готовності даємо запеканочке трохи охолонути у формі і можемо подавати.
Як приготувати смачну запіканку з гарбуза і сиру - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від твердої шкірки, шаткуємо кубиками або довільними скибочками визначаємо в каструлю, заливаємо водою і протушиваем до готовності. Потім воду зливаємо, розминаємо гарбузове шматочки за допомогою товкачика або розбиваємо блендером до стану пюре. Додаємо манну крупу, сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і залишаємо на тридцять хвилин.
Після закінчення часу перетираємо сир через ситечко і додаємо до решти компонентів. Кидаємо також ванільний цукор, вводимо попередньо збиті яйця з цукровим піском, акуратно перемішуємо і викладаємо отриману масу в промаслений форму. Визначаємо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-шістдесят хвилин, в залежності від можливостей духової шафи та розміру форми.
Готової запіканці з гарбуза з сиром даємо охолонути до теплого стану у формі, а потім можемо розрізати на порції і подавати.
Простий рецепт смачної запіканки з гарбузом і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз позбавляємо від жорсткої зовнішньої шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо водою і припускаємо під кришкою на помірному вогні до м'якості. Потім додаємо молоко, хорошенечко промиту рисову крупу і залишаємо на слабкому вогні після закипання ще на тридцять хвилин. Наприкінці варіння закладаємо попередньо вимитий ізюм, вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і даємо охолонути.
Тепер збиваємо яйця з цукровим піском до отримання густої піни і збільшення в об'ємі і вводимо отриману повітряну масу до інших остившім компонентів, викладаємо в попередньо промаслений форму і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин або до бажаної рум'яності.
Рецепт запіканки з гарбуза з фаршем - швидко і смачно
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку гарбуз, моркву і ріпчасту цибулю і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо м'ясний фарш, сіль, мелений чорний перець, пряні трави і томатну пасту, перемішуємо гарненько і протушиваем на повільному вогні приблизно п'ятнадцять хвилин.
Пропускаємо через тертку сир і змішуємо зі сметаною і майонезом. В промаслений форму викладаємо одну третину гарбуза з фаршем. Покриваємо третьою частиною соусу і повторюємо дії ще два рази. Таким чином, отримуємо тришарову запіканку. Притрушиваем верх страви очищеним гарбузовим насінням і розміщуємо на двадцять п'ять хвилин у попередньо прогрітій до 190 градусів духовці.
По готовності даємо запеканочке трохи охолонути у формі і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з гарбуза з манкою
Приготування овочевий запіканки - справа досить клопітка, проте це не відноситься до рецептів, представленим далі. Пропонуємо запекти яскраву,
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Про користь гарбуза відомо всім, однак, як приготувати її оригінально, знає не кожен. Спробуємо урізноманітнити ваше осіннє меню чудовим солодким
Сирна запіканка в духовці
Найкращий спосіб нагодувати вибагливих малюків сиром, звичайно, приготувати запіканку. Від цього ласощі вони точно не зможуть відмовитися. Пропонуємо
Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
Капустяна запіканка в духовці
Найшвидший і безтурботний спосіб ситно нагодувати велику компанію - це приготувати капустяну запіканку. Пропонуємо три варіанти цього смачного і дуже