За запропонованим нами рецептами ви зможете швидко і смачно приготувати запіканку з гарбуза і урізноманітнити тим самим своє меню неймовірно смачним і, що найголовніше, дуже корисним стравою.
Як приготувати смачну запіканку з гарбуза і сиру - рецепт?
Інгредієнти: гарбуз – 450 г; сир зернистий (сухий) – 450 г; манна крупа – 100 г; яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 110 г; масло вершкове – 75 г; сметана жирністю 20% – 60 г; ванільний цукор – 20 г; сіль – щіпка. Приготування Гарбуз очищаємо від твердої шкірки, шаткуємо кубиками або довільними скибочками визначаємо в каструлю, заливаємо водою і протушиваем до готовності. Потім воду зливаємо, розминаємо гарбузове шматочки за допомогою товкачика або розбиваємо блендером до стану пюре. Додаємо манну крупу, сметану, розтоплене вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і залишаємо на тридцять хвилин.
Після закінчення часу перетираємо сир через ситечко і додаємо до решти компонентів. Кидаємо також ванільний цукор, вводимо попередньо збиті яйця з цукровим піском, акуратно перемішуємо і викладаємо отриману масу в промаслений форму. Визначаємо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок п'ять-шістдесят хвилин, в залежності від можливостей духової шафи та розміру форми.
Готової запіканці з гарбуза з сиром даємо охолонути до теплого стану у формі, а потім можемо розрізати на порції і подавати.
Простий рецепт смачної запіканки з гарбузом і рисом
Інгредієнти: гарбуз – 850 г; молоко – 650 мл; рисова крупа – 120 г; вода фільтрована – 100 мл; яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 60 г; масло вершкове – 45 г; родзинки – 75 г; сіль – щіпка. Приготування Гарбуз позбавляємо від жорсткої зовнішньої шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо водою і припускаємо під кришкою на помірному вогні до м'якості. Потім додаємо молоко, хорошенечко промиту рисову крупу і залишаємо на слабкому вогні після закипання ще на тридцять хвилин. Наприкінці варіння закладаємо попередньо вимитий ізюм, вершкове масло, щіпку солі, перемішуємо і даємо охолонути.
Тепер збиваємо яйця з цукровим піском до отримання густої піни і збільшення в об'ємі і вводимо отриману повітряну масу до інших остившім компонентів, викладаємо в попередньо промаслений форму і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин або до бажаної рум'яності.
Рецепт запіканки з гарбуза з фаршем - швидко і смачно
Інгредієнти: гарбуз – 650 г; м'ясний фарш – 750 г; твердий сир – 150 г; морква – 75 г; ріпчаста цибуля – 75 г; томатна паста – 100 г; сметана – 100 г; майонез – 100 г; пряні трави на вибір – за смаком; рослинна рафінована олія – 45 мл; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; гарбузове насіння – 50 р. Приготування Чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками або пропускаємо через тертку гарбуз, моркву і ріпчасту цибулю і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо м'ясний фарш, сіль, мелений чорний перець, пряні трави і
томатну пасту, перемішуємо гарненько і протушиваем на повільному вогні приблизно п'ятнадцять хвилин.
Пропускаємо через тертку сир і змішуємо зі сметаною і майонезом. В промаслений форму викладаємо одну третину гарбуза з фаршем. Покриваємо третьою частиною соусу і повторюємо дії ще два рази. Таким чином, отримуємо тришарову запіканку. Притрушиваем верх страви очищеним гарбузовим насінням і розміщуємо на двадцять п'ять хвилин у попередньо прогрітій до 190 градусів духовці.
По готовності даємо запеканочке трохи охолонути у формі і можемо подавати.