Рибні котлети з тріски
Дитяче меню повинно бути одночасно корисним, смачним і різноманітним. Крім того, рибні страви повинні бути присутніми в ньому не менш двох разів на тиждень. Особливо шановані серед дитячої аудиторії рибні котлетки. Пропонуємо приготувати їх для малюка з філе тріски, і рекомендуємо кілька рецептів такої страви.
Інгредієнти:
філе тріски – 550 г;
масло вершкове – 55 г;
куряче яйце – 1 шт.;
манна крупа – 25 г;
цибулина ріпчаста – 40 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
панірувальні сухарі – 2 щіпки;
рослинна рафінована олія – 45 мл
Приготування
Філе тріски для приготування котлет при необхідності розморожуємо, промиваємо й обсушуємо ретельно від залишків вологи. Після цього розрізане на скибочки філе і розм'якшене вершкове мало пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а очищену цибулину з дрібної. Тепер з'єднуємо отриманий рибний фарш з яйцями, додаємо манну крупу, сіль і ретельно вимішуємо. При бажанні, якщо дозволяє вік дитини можна додати у фарш щіпку перчика.
З отриманої маси зволоженими руками формуємо круглі або довгасті котлетки, паніруємо в сухарях і поміщаємо для підрум'янення в прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом.
Готові рум'яні котлетки можна подати малюкові з картопляним пюре, макаронними виробами або рисом.
Котлетки вийдуть ще більш корисними, якщо приготувати їх в духовці. Про це наступний рецепт.
Інгредієнти:
філе тріски – 550 г;
незбиране молоко – 95 мл;
куряче яйце – 1 шт.;
скибочка білого хліба – 75 г;
сметана – 60 г;
цибулина ріпчаста – 40 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
перець мелений білий – 1 щіпка;
масло вершкове для змащування дека.
Приготування
Перш ніж приступати до переробки рибного філе, акуратно зрізаємо з хліба скориночки, а м'якоть замочуємо в молоці. Після цього свіже або попередньо розморожене філе тріски промиваємо під проточною водою і добре обсушуємо, щоб зайва волога не зіпсувала консистенцію виробів. Нарізаємо філе тріски і очищену цибулину на шматочки. Рибку перекручуємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а цибулю і розмочений і віджатий хлібець з дрібної. Заправляємо отриману масу сіллю, додаємо яйце і за бажанням білий мелений перець, перемішуємо гарненько, формуємо рибні котлетки бажаної форми і поміщаємо на промаслений вершковим маслом деко. При бажанні, щоб порадувати малюка і зробити його трапезу більш цікавою, можна оформити вироби у вигляді рибок. Тепер необхідно змастити поверхню котлет сметаною. Щоб отримати більш яскравий і веселий колір виробів можна змішати її перед цим меленої солодкої паприкою.
Для теплової обробки рибних котлет налаштовуємо духовку з температурою 200 градусів, прогріваємо її і розміщуємо лист на середній полиці на двадцять хвилин.
Наступний рецепт для діток, яким не рекомендується вживати в їжу яйця.
Інгредієнти:
філе тріски – 550 г;
незбиране молоко – 95 мл;
свіжа зелень (за бажанням) – 1-2 гілочки;
зубчик часнику – 1 шт.;
скибочка білого хліба – 75 г;
масло вершкове – 25 г;
цибулина ріпчаста – 40 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
перець мелений білий – 1 щіпка;
масло вершкове для змащування дека.
Приготування
Даний рецепт ідентичний описаним вище за тим винятком, що не містить яєць. Для приготування рибного фаршу належним чином підготовлене філе тріски, розмочений в молоці і віджатий хлібець, м'яке вершкове масло, а також очищену цибулину пропускаємо через м'ясорубку. Можна при цьому, якщо дозволяє вік і смаки дитини, додати також зубчик часнику і свіжу зелень. Отриману масу доводимо до смаку сіллю і меленим білим перцем і гарненько відбиваємо. Зволоженими руками формуємо з фаршу котлетки бажаної форми і укладаємо на промаслений лист. Поміщаємо його неодмінно в прогріту до 180 градусів духовку. Через двадцять хвилин котлетки будуть готові, можна подавати їх малюкові з картопляним пюре або іншим улюбленим гарніром.
Як приготувати рибні котлети з філе тріски з манкою?
Інгредієнти:
Приготування
Філе тріски для приготування котлет при необхідності розморожуємо, промиваємо й обсушуємо ретельно від залишків вологи. Після цього розрізане на скибочки філе і розм'якшене вершкове мало пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а очищену цибулину з дрібної. Тепер з'єднуємо отриманий рибний фарш з яйцями, додаємо манну крупу, сіль і ретельно вимішуємо. При бажанні, якщо дозволяє вік дитини можна додати у фарш щіпку перчика.
З отриманої маси зволоженими руками формуємо круглі або довгасті котлетки, паніруємо в сухарях і поміщаємо для підрум'янення в прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом.
Готові рум'яні котлетки можна подати малюкові з картопляним пюре, макаронними виробами або рисом.
Котлетки вийдуть ще більш корисними, якщо приготувати їх в духовці. Про це наступний рецепт.
Рецепт приготування рибних котлет з тріски для дітей в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж приступати до переробки рибного філе, акуратно зрізаємо з хліба скориночки, а м'якоть замочуємо в молоці. Після цього свіже або попередньо розморожене філе тріски промиваємо під проточною водою і добре обсушуємо, щоб зайва волога не зіпсувала консистенцію виробів. Нарізаємо філе тріски і очищену цибулину на шматочки. Рибку перекручуємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а цибулю і розмочений і віджатий хлібець з дрібної. Заправляємо отриману масу сіллю, додаємо яйце і за бажанням білий мелений перець, перемішуємо гарненько, формуємо рибні котлетки бажаної форми і поміщаємо на промаслений вершковим маслом деко. При бажанні, щоб порадувати малюка і зробити його трапезу більш цікавою, можна оформити вироби у вигляді рибок. Тепер необхідно змастити поверхню котлет сметаною. Щоб отримати більш яскравий і веселий колір виробів можна змішати її перед цим меленої солодкої паприкою.
Для теплової обробки рибних котлет налаштовуємо духовку з температурою 200 градусів, прогріваємо її і розміщуємо лист на середній полиці на двадцять хвилин.
Наступний рецепт для діток, яким не рекомендується вживати в їжу яйця.
Рецепт смачних рибних котлет з тріски в духовці без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт ідентичний описаним вище за тим винятком, що не містить яєць. Для приготування рибного фаршу належним чином підготовлене філе тріски, розмочений в молоці і віджатий хлібець, м'яке вершкове масло, а також очищену цибулину пропускаємо через м'ясорубку. Можна при цьому, якщо дозволяє вік і смаки дитини, додати також зубчик часнику і свіжу зелень. Отриману масу доводимо до смаку сіллю і меленим білим перцем і гарненько відбиваємо. Зволоженими руками формуємо з фаршу котлетки бажаної форми і укладаємо на промаслений лист. Поміщаємо його неодмінно в прогріту до 180 градусів духовку. Через двадцять хвилин котлетки будуть готові, можна подавати їх малюкові з картопляним пюре або іншим улюбленим гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з минтая
Урізноманітнити домашнє рибне меню можна незвичайно смачними котлетами, цікаві рецепти яких детально описані далі. Розповімо, як зробити чудово
Рибні котлети на пару в мультиварці
Будь-яке блюдо з риби можна назвати корисним, але якщо продукт подати у вигляді котлет, та ще й приготованих на пару - безсумнівно, користь такої
Парові котлети з індички
М'ясо індички багато цінними речовинами, тому його необхідно включати в повсякденний раціон. Страви на його основі, виходять корисними, а при
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з тріски - рецепт
Котлети з тріски, завдяки соковитості самого рибного філе, в результаті виходять дуже ніжними всередині і покриваються хрусткою скоринкою, при
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і