» » Рибні котлети з тріски

Рибні котлети з тріски

Рибні котлети з тріски
Дитяче меню повинно бути одночасно корисним, смачним і різноманітним. Крім того, рибні страви повинні бути присутніми в ньому не менш двох разів на тиждень. Особливо шановані серед дитячої аудиторії рибні котлетки. Пропонуємо приготувати їх для малюка з філе тріски, і рекомендуємо кілька рецептів такої страви.

Як приготувати рибні котлети з філе тріски з манкою?


Інгредієнти:

  • філе тріски – 550 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • манна крупа – 25 г;

  • цибулина ріпчаста – 40 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • панірувальні сухарі – 2 щіпки;

  • рослинна рафінована олія – 45 мл


  • Приготування
    Філе тріски для приготування котлет при необхідності розморожуємо, промиваємо й обсушуємо ретельно від залишків вологи. Після цього розрізане на скибочки філе і розм'якшене вершкове мало пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а очищену цибулину з дрібної. Тепер з'єднуємо отриманий рибний фарш з яйцями, додаємо манну крупу, сіль і ретельно вимішуємо. При бажанні, якщо дозволяє вік дитини можна додати у фарш щіпку перчика.
    З отриманої маси зволоженими руками формуємо круглі або довгасті котлетки, паніруємо в сухарях і поміщаємо для підрум'янення в прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом.
    Готові рум'яні котлетки можна подати малюкові з картопляним пюре, макаронними виробами або рисом.
    Котлетки вийдуть ще більш корисними, якщо приготувати їх в духовці. Про це наступний рецепт.

    Рецепт приготування рибних котлет з тріски для дітей в духовці


    Інгредієнти:

  • філе тріски – 550 г;

  • незбиране молоко – 95 мл;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • скибочка білого хліба – 75 г;

  • сметана – 60 г;

  • цибулина ріпчаста – 40 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • перець мелений білий – 1 щіпка;

  • масло вершкове для змащування дека.


  • Приготування
    Перш ніж приступати до переробки рибного філе, акуратно зрізаємо з хліба скориночки, а м'якоть замочуємо в молоці. Після цього свіже або попередньо розморожене філе тріски промиваємо під проточною водою і добре обсушуємо, щоб зайва волога не зіпсувала консистенцію виробів. Нарізаємо філе тріски і очищену цибулину на шматочки. Рибку перекручуємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а цибулю і розмочений і віджатий хлібець з дрібної. Заправляємо отриману масу сіллю, додаємо яйце і за бажанням білий мелений перець, перемішуємо гарненько, формуємо рибні котлетки бажаної форми і поміщаємо на промаслений вершковим маслом деко. При бажанні, щоб порадувати малюка і зробити його трапезу більш цікавою, можна оформити вироби у вигляді рибок. Тепер необхідно змастити поверхню котлет сметаною. Щоб отримати більш яскравий і веселий колір виробів можна змішати її перед цим меленої солодкої паприкою.
    Для теплової обробки рибних котлет налаштовуємо духовку з температурою 200 градусів, прогріваємо її і розміщуємо лист на середній полиці на двадцять хвилин.
    Наступний рецепт для діток, яким не рекомендується вживати в їжу яйця.

    Рецепт смачних рибних котлет з тріски в духовці без яєць


    Інгредієнти:

  • філе тріски – 550 г;

  • незбиране молоко – 95 мл;

  • свіжа зелень (за бажанням) – 1-2 гілочки;

  • зубчик часнику – 1 шт.;

  • скибочка білого хліба – 75 г;

  • масло вершкове – 25 г;

  • цибулина ріпчаста – 40 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • перець мелений білий – 1 щіпка;

  • масло вершкове для змащування дека.


  • Приготування
    Даний рецепт ідентичний описаним вище за тим винятком, що не містить яєць. Для приготування рибного
    Рибні котлети з тріски
    фаршу належним чином підготовлене філе тріски, розмочений в молоці і віджатий хлібець, м'яке вершкове масло, а також очищену цибулину пропускаємо через м'ясорубку. Можна при цьому, якщо дозволяє вік і смаки дитини, додати також зубчик часнику і свіжу зелень. Отриману масу доводимо до смаку сіллю і меленим білим перцем і гарненько відбиваємо. Зволоженими руками формуємо з фаршу котлетки бажаної форми і укладаємо на промаслений лист. Поміщаємо його неодмінно в прогріту до 180 градусів духовку. Через двадцять хвилин котлетки будуть готові, можна подавати їх малюкові з картопляним пюре або іншим улюбленим гарніром.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:40
    Переглядів: 349