Дитяче меню повинно бути одночасно корисним, смачним і різноманітним. Крім того, рибні страви повинні бути присутніми в ньому не менш двох разів на тиждень. Особливо шановані серед дитячої аудиторії рибні котлетки. Пропонуємо приготувати їх для малюка з філе тріски, і рекомендуємо кілька рецептів такої страви.
Як приготувати рибні котлети з філе тріски з манкою?
Інгредієнти: філе тріски – 550 г; масло вершкове – 55 г; куряче яйце – 1 шт.; манна крупа – 25 г; цибулина ріпчаста – 40 г; кухонна сіль – 1 щіпка; панірувальні сухарі – 2 щіпки; рослинна рафінована олія – 45 мл Приготування Філе тріски для приготування котлет при необхідності розморожуємо, промиваємо й обсушуємо ретельно від залишків вологи. Після цього розрізане на скибочки філе і розм'якшене вершкове мало пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а очищену цибулину з дрібної. Тепер з'єднуємо отриманий рибний фарш з яйцями, додаємо манну крупу, сіль і ретельно вимішуємо. При бажанні, якщо дозволяє вік дитини можна додати у фарш щіпку перчика.
З отриманої маси зволоженими руками формуємо круглі або довгасті котлетки, паніруємо в сухарях і поміщаємо для підрум'янення в прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом.
Готові рум'яні котлетки можна подати малюкові з картопляним пюре, макаронними виробами або рисом.
Котлетки вийдуть ще більш корисними, якщо приготувати їх в духовці. Про це наступний рецепт.
Рецепт приготування рибних котлет з тріски для дітей в духовці
Інгредієнти: філе тріски – 550 г; незбиране молоко – 95 мл; куряче яйце – 1 шт.; скибочка білого хліба – 75 г; сметана – 60 г; цибулина ріпчаста – 40 г; кухонна сіль – 1 щіпка; перець мелений білий – 1 щіпка; масло вершкове для змащування дека. Приготування Перш ніж приступати до переробки рибного філе, акуратно зрізаємо з хліба скориночки, а м'якоть замочуємо в молоці. Після цього свіже або попередньо розморожене філе тріски промиваємо під проточною водою і добре обсушуємо, щоб зайва волога не зіпсувала консистенцію виробів. Нарізаємо філе тріски і очищену цибулину на шматочки. Рибку перекручуємо через м'ясорубку з крупною решіткою, а цибулю і розмочений і віджатий хлібець з дрібної. Заправляємо отриману масу сіллю, додаємо яйце і за бажанням білий мелений перець, перемішуємо гарненько, формуємо рибні котлетки бажаної форми і поміщаємо на промаслений вершковим маслом деко. При бажанні, щоб порадувати малюка і зробити його трапезу більш цікавою, можна оформити вироби у вигляді рибок. Тепер необхідно змастити поверхню котлет сметаною. Щоб отримати більш яскравий і веселий колір виробів можна змішати її перед цим меленої солодкої паприкою.
Для теплової обробки рибних котлет налаштовуємо духовку з температурою 200 градусів, прогріваємо її і розміщуємо лист на середній полиці на двадцять хвилин.
Наступний рецепт для діток, яким не рекомендується вживати в їжу яйця.
Рецепт смачних рибних котлет з тріски в духовці без яєць
Інгредієнти: філе тріски – 550 г; незбиране молоко – 95 мл; свіжа зелень (за бажанням) – 1-2 гілочки; зубчик часнику – 1 шт.; скибочка білого хліба – 75 г; масло вершкове – 25 г; цибулина ріпчаста – 40 г; кухонна сіль – 1 щіпка; перець мелений білий – 1 щіпка; масло вершкове для змащування дека. Приготування Даний рецепт ідентичний описаним вище за тим винятком, що не містить яєць. Для приготування рибного
фаршу належним чином підготовлене філе тріски, розмочений в молоці і віджатий хлібець, м'яке вершкове масло, а також очищену цибулину пропускаємо через м'ясорубку. Можна при цьому, якщо дозволяє вік і смаки дитини, додати також зубчик часнику і свіжу зелень. Отриману масу доводимо до смаку сіллю і меленим білим перцем і гарненько відбиваємо. Зволоженими руками формуємо з фаршу котлетки бажаної форми і укладаємо на промаслений лист. Поміщаємо його неодмінно в прогріту до 180 градусів духовку. Через двадцять хвилин котлетки будуть готові, можна подавати їх малюкові з картопляним пюре або іншим улюбленим гарніром.