Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морквяні котлети з манкою - рецепт

Морквяні котлети з манкою - рецепт

23-09-2016, 10:34
583
Морквяні котлети з манкою - рецепт
Дуже часто навіть досвідченим господиням катастрофічно не вистачає часу на друге блюдо. І тоді варто звернутися до рецептом морквяних котлет з манкою, які припадуть до душі не тільки істинним гурманам, але і вегетаріанцям, і навіть малюкам, які не завжди люблять овочі. При цьому, на відміну від м'ясних аналогів, приготування таких котлеток обійдеться вам зовсім недорого.

Рецепт морквяних котлет з манкою в духовці


Блюда, запечені в духовці, набагато краще зберігають свої вітамінні властивості. Тому хрустка і ніжна морквяна котлета з манкою, приготована таким чином, надовго стане фаворитом вашого домашнього меню.
Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • морква – 250 г;

  • манка – 3 ст. ложки;

  • яблуко – 150 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • молоко – 150 мл;

  • курага – 6-7 шт.


  • Приготування
    З допомогою середній терці натріть попередньо вимите яблуко і моркву. У багатьох рекомендаціях, що стосуються того, як приготувати морквяні котлети з манкою, радять додати курагу. Її попередньо замочують у прохолодній воді і подрібнюють, використовуючи прес або землянку. Поставте підігріватися молоко, яке відразу ж всипте яблуко і моркву і добре все розмішайте. Тепер настає черга кураги, яку також додають у суміш, після чого тушкують на мінімально можливому вогні протягом чверті години.
    Коли овочева маса набуде достатню м'якість, засипте в неї манку. Перемішавши, зніміть суміш з вогню, додайте яйце і ретельно вимісіть все.
    Щоб запекти котлети, можна взяти силіконові формочки або просто застелити деко кулінарної пергаментним папером. Зробіть з морквяної маси заготовки у вигляді котлеток і запікайте приблизно 20 хвилин. Температура духовки повинна бути приблизно 180 градусів.

    Дитячі морквяні котлети з манкою


    Не секрет, що змусити маленьких капризуль їсти моркву буває досить складно. Запропонуйте їм таке ароматне друге блюдо – і напевно вони попросять у вас добавку.
    Інгредієнти:

  • соняшникова олія – 100 мл;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • морква – 600 г;

  • манна крупа – 4 ст. ложки;

  • сіль – пара пучок.


  • Приготування
    Відваріть моркву в трохи підсоленій воді до тих пір, поки вона не придбає м'якість. Зачекайте її остигання і почистіть цей овоч. Візьміть тертку і натріть моркву, додавши до неї відразу ж сіль, манку і цукор. Ретельно вимісіть всю масу.
    Сформуйте з отриманої суміші невеликі котлети і обваляйте їх в манці. Такий спосіб приготування доступний навіть тим, хто раніше не мав уявлення, як зробити морквяні котлети з манкою. Увімкніть середній вогонь під сковорідкою і, коли олія нагріється, покладіть на неї котлети. Їх підсмажують з обох боків до появи скоринки золотистого кольору. Потім закрийте сковороду кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин на дуже слабкому вогні.

    Морквяні котлети з манкою на пару


    Це блюдо робиться максимально швидко і вважається одним з найбільш дієтичних, тому ідеально підходить любителям смачної їжі, мають проблеми з ШКТ .
    Інгредієнти:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • манна крупа – 2 ст. ложки;

  • кріп, цукор і петрушка – за смаком;

  • молоко – 60 мл;

  • морква – 500 р.
  • Морквяні котлети з манкою - рецепт


    Приготування
    Вимийте і очистіть моркву, після чого подрібніть її блендером (допускається попередньо її відварити). Викладіть овочі в каструлю, змішайте з цукром, маслом і 50 мл молока і знову добре все розмішайте і залиште нудитися на мінімальному вогні протягом 10 хвилин. Потім досипте в суміш манку і влийте молоко, що залишилося, після чого тушкуйте ще близько 8-10 хвилин.
    Зніміть масу з вогню, охолодіть, додайте жовток, не забуваючи постійно помішувати. Тепер зробіть котлетки, обваляйте їх в зелені і готуйте в пароварці десь 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні морквяні котлети
    Пісні морквяні котлети
    Морквяні котлети - чудове блюдо, яке, безсумнівно, внесе яскравих фарб в буденне пісне меню. Далі запропонуємо кілька нових варіантів приготування
    Капустяні котлети – рецепт
    Капустяні котлети – рецепт
    Овочеві страви актуальні в будь-який час року. Легкі, але в той же час поживні і корисні. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети і
    Котлети з манкою
    Котлети з манкою
    М'ясні, рибні, овочеві, грибні або змішані котлети можна готувати з додаванням манної крупи. До того ж до такої страви не обов'язково подавати
    Морквяні котлети
    Морквяні котлети
    Якщо ви хочете радувати родину не тільки смачними, але і корисними ласощами, то придивіться до рецептами морквяних котлет, описаних в даній статті.
    Котлети цибульні - рецепт
    Котлети цибульні - рецепт
    Кажете, вас котлетами не здивувати? А котлети цибульні ви пробували? То-то ж. Нехай, готувати їх і просто, зате які вони смачні. З даної статті ви
    Грибні котлети з манкою
    Грибні котлети з манкою
    Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,