Морквяні котлети
Це дієтичне блюдо ідеально підійде не тільки для тих, хто постить або веде здоровий спосіб життя. Воно так само буде дуже корисним і для дітей. Спробуйте для початку хоч раз в тиждень готувати щось з вегетаріанської кухні, і ви заметете, що це позитивно позначиться не тільки на здоров'я вашої родини, але і на сімейному бюджеті.
Приготування морквяних котлет саме по собі справа легка. І до того ж коли хочеться просто влаштувати собі розвантажувальний день, таке блюдо підійде вам ідеально.
Інгредієнти:
морква - 500 г;
манна крупа - 25 ст. ложки;
молоко - 100 мл;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 50 г;
панірувальні сухарі;
рослинне масло.
Приготування
Морква почистіть і натріть на крупній тертці. У невеликій каструлі нагрійте молоко, але не доводите до кипіння. Додайте в молоко моркву, вершкове масло і цукор. Тушкуйте, поки морква не розм'якшиться. Всипте манну крупу і, помішуючи, доведіть до загустіння. Після того як морквяна каша загусне, зніміть її з вогню і дайте трохи охолонути. Потім додайте яйця, щіпку солі і все добре перемішайте. Сформуйте невеликі котлетки і, обвалявши їх у паніровці, смажте до повної готовності. Морквяні котлети подавайте зі сметаною.
Інгредієнти:
морква - 500 г;
сир - 150 г;
молоко - 120 г;
манна крупа - 60 г;
вершкове масло - 20 г;
яйця - 1 шт.;
цукор;
сіль;
панірувальні сухарі;
рослинне масло.
Приготування
Морква вимийте, очистіть, натріть на крупній тертці і покладіть в каструлю. Додайте до моркви заздалегідь нагріте молоко, масло і, накривши кришкою, тушкуйте до розм'якшення. Коли морква стане м'якою, всипте манну крупу. Помішуючи, варіть масу приблизно 10 хвилин. Потім дайте їй трохи охолонути, після чого додайте щіпку солі, цукор за смаком, яєчний жовток і сир. Добре все перемішайте і сформуйте котлети. Кожну котлету запаніруйте, потім обжьте на сковороді.
Такий рецепт морквяних котлет в духовці стане просто чудовим рішенням для дитячого вечері чи сніданку. Вони виходять дуже соковитими і смачними.
Інгредієнти:
морква - 3 шт.;
яблука - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
молоко - 250 мл;
вершкове масло - 25 г;
манна крупа - 120 г;
цукор - 3 ч. ложки;
родзинки - 30 г;
сіль;
панірувальні сухарі;
рослинне масло.
Приготування
Яблука і моркву почистіть, натріть на крупній тертці, викладіть в каструлю і залийте молоком. Потім додайте олію, цукор, сіль і тушкуйте на середньому вогні до розм'якшення. Коли морква буде майже готова, додати заздалегідь замочений у кип'яченій воді родзинки. В кінці повільно всипте манну крупу і, помішуючи, дайте морквяної каші загуснути. Варіть суміш ще протягом 5 хвилин. Зніміть моркву з вогню і трохи остудіть. Додайте яєчні жовтки і добре перемішайте.
З остиглої суміші зробіть котлети, умочіть їх спочатку в яєчні білки, потім в панірувальні сухарі. Викладіть котлети на деко, застелене пергаментом, і випікайте при температурі 180 градусів до рум'яності. Дітям можна подати такі котлети з варенням і фруктовим киселем.
Інгредієнти:
морква - 700 г;
манна крупа - 150 г;
цукор - 2 ч. ложки;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Моркву відваріть в підсоленій воді, почистіть і натріть на дрібну тертку. Додайте цукор і половину манної крупи. Добре все перемішайте і зробіть невеликі котлети. Обваляйте їх у решти манки і обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки.
Як готувати морквяні котлети?
Приготування морквяних котлет саме по собі справа легка. І до того ж коли хочеться просто влаштувати собі розвантажувальний день, таке блюдо підійде вам ідеально.
Інгредієнти:
Приготування
Морква почистіть і натріть на крупній тертці. У невеликій каструлі нагрійте молоко, але не доводите до кипіння. Додайте в молоко моркву, вершкове масло і цукор. Тушкуйте, поки морква не розм'якшиться. Всипте манну крупу і, помішуючи, доведіть до загустіння. Після того як морквяна каша загусне, зніміть її з вогню і дайте трохи охолонути. Потім додайте яйця, щіпку солі і все добре перемішайте. Сформуйте невеликі котлетки і, обвалявши їх у паніровці, смажте до повної готовності. Морквяні котлети подавайте зі сметаною.
Морквяні котлети з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Морква вимийте, очистіть, натріть на крупній тертці і покладіть в каструлю. Додайте до моркви заздалегідь нагріте молоко, масло і, накривши кришкою, тушкуйте до розм'якшення. Коли морква стане м'якою, всипте манну крупу. Помішуючи, варіть масу приблизно 10 хвилин. Потім дайте їй трохи охолонути, після чого додайте щіпку солі, цукор за смаком, яєчний жовток і сир. Добре все перемішайте і сформуйте котлети. Кожну котлету запаніруйте, потім обжьте на сковороді.
Морквяно-яблучні котлети
Такий рецепт морквяних котлет в духовці стане просто чудовим рішенням для дитячого вечері чи сніданку. Вони виходять дуже соковитими і смачними.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука і моркву почистіть, натріть на крупній тертці, викладіть в каструлю і залийте молоком. Потім додайте олію, цукор, сіль і тушкуйте на середньому вогні до розм'якшення. Коли морква буде майже готова, додати заздалегідь замочений у кип'яченій воді родзинки. В кінці повільно всипте манну крупу і, помішуючи, дайте морквяної каші загуснути. Варіть суміш ще протягом 5 хвилин. Зніміть моркву з вогню і трохи остудіть. Додайте яєчні жовтки і добре перемішайте.
З остиглої суміші зробіть котлети, умочіть їх спочатку в яєчні білки, потім в панірувальні сухарі. Викладіть котлети на деко, застелене пергаментом, і випікайте при температурі 180 градусів до рум'яності. Дітям можна подати такі котлети з варенням і фруктовим киселем.
Морквяні котлети без яєць - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Моркву відваріть в підсоленій воді, почистіть і натріть на дрібну тертку. Додайте цукор і половину манної крупи. Добре все перемішайте і зробіть невеликі котлети. Обваляйте їх у решти манки і обсмажте на сковороді до рум'яної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні котлети з грибною підливою
Любите картоплю у всіх її видах? Тоді вам доведеться по душі така страва, як картопляні котлети з грибною підливою. Приготувати цю страву легко,
Котлети з сочевиці
Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Котлети з капусти
Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,