Дуже часто навіть досвідченим господиням катастрофічно не вистачає часу на друге блюдо. І тоді варто звернутися до рецептом морквяних котлет з манкою, які припадуть до душі не тільки істинним гурманам, але і вегетаріанцям, і навіть малюкам, які не завжди люблять овочі. При цьому, на відміну від м'ясних аналогів, приготування таких котлеток обійдеться вам зовсім недорого.
Рецепт морквяних котлет з манкою в духовці
Блюда, запечені в духовці, набагато краще зберігають свої вітамінні властивості. Тому хрустка і ніжна морквяна котлета з манкою, приготована таким чином, надовго стане фаворитом вашого домашнього меню.
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; морква – 250 г; манка – 3 ст. ложки; яблуко – 150 г; вершкове масло – 20 г; молоко – 150 мл; курага – 6-7 шт. Приготування З допомогою середній терці натріть попередньо вимите яблуко і моркву. У багатьох рекомендаціях, що стосуються того, як приготувати морквяні котлети з манкою, радять додати курагу. Її попередньо замочують у прохолодній воді і подрібнюють, використовуючи прес або землянку. Поставте підігріватися молоко, яке відразу ж всипте яблуко і моркву і добре все розмішайте. Тепер настає черга кураги, яку також додають у суміш, після чого тушкують на мінімально можливому вогні протягом чверті години.
Коли овочева маса набуде достатню м'якість, засипте в неї манку. Перемішавши, зніміть суміш з вогню, додайте яйце і ретельно вимісіть все.
Щоб запекти котлети, можна взяти силіконові формочки або просто застелити деко кулінарної пергаментним папером. Зробіть з морквяної маси заготовки у вигляді котлеток і запікайте приблизно 20 хвилин. Температура духовки повинна бути приблизно 180 градусів.
Дитячі морквяні котлети з манкою
Не секрет, що змусити маленьких капризуль їсти моркву буває досить складно. Запропонуйте їм таке ароматне друге блюдо – і напевно вони попросять у вас добавку.
Інгредієнти: соняшникова олія – 100 мл; цукор – 2 ч. ложки; морква – 600 г; манна крупа – 4 ст. ложки; сіль – пара пучок. Приготування Відваріть моркву в трохи підсоленій воді до тих пір, поки вона не придбає м'якість. Зачекайте її остигання і почистіть цей овоч. Візьміть тертку і натріть моркву, додавши до неї відразу ж сіль, манку і цукор. Ретельно вимісіть всю масу.
Сформуйте з отриманої суміші невеликі котлети і обваляйте їх в манці. Такий спосіб приготування доступний навіть тим, хто раніше не мав уявлення, як зробити морквяні котлети з манкою. Увімкніть середній вогонь під сковорідкою і, коли олія нагріється, покладіть на неї котлети. Їх підсмажують з обох боків до появи скоринки золотистого кольору. Потім закрийте сковороду кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин на дуже слабкому вогні.
Морквяні котлети з манкою на пару
Це блюдо робиться максимально швидко і вважається одним з найбільш дієтичних, тому ідеально підходить любителям смачної їжі, мають проблеми з ШКТ .
Інгредієнти: яєчний жовток – 1 шт.; манна крупа – 2 ст. ложки; кріп, цукор і петрушка – за смаком; молоко – 60 мл; морква – 500 р. Приготування Вимийте і очистіть моркву, після чого подрібніть її блендером (допускається попередньо її відварити). Викладіть овочі в каструлю, змішайте з цукром, маслом і 50 мл молока і знову добре все розмішайте і залиште нудитися на мінімальному вогні протягом 10 хвилин. Потім досипте в суміш манку і влийте молоко, що залишилося, після чого тушкуйте ще близько 8-10 хвилин.
Зніміть масу з вогню, охолодіть, додайте жовток, не забуваючи постійно помішувати. Тепер зробіть котлетки, обваляйте їх в зелені і готуйте в пароварці десь 25 хвилин.