Грушеве пюре для дітей на зиму
Сьогодні ми розповімо вам, як самостійно заготовити дитяче грушеве пюре на зиму. Тоді ви будете впевнені в якості і користь такого страви.
Інгредієнти:
груші – 2 кг;
молоко згущене – 105 мл;
цукор – 55 г;
вода – 110 мл
Приготування
Груші промиваємо, вирізаємо насіння і плодоніжки, а шкірку залишаємо. У чашу мультиварки наливаємо холодну воду, зверху викладаємо приготовані фрукти і закриваємо прилад кришкою. Вибираємо в меню режим «Гасіння» і засікаємо 65 хвилин. Почувши сигнал, перекладаємо всі вміст в миску, додаємо цукор і збиваємо блендером до отримання однорідного пюре. Готове ласощі охолоджуємо, додаємо згущене молоко, розмішуємо і подаємо на полуденок дитині, або розкладаємо його по банках, закручуємо кришками і зберігати в холодильнику близько 2 місяців.
Інгредієнти:
свіжі груші – 12 кг;
жовта слива – 1 кг;
вода – 255 мл
Приготування
Фрукти промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Перекладаємо плоди в каструлю, заливаємо водою і доводимо до закипання, прикривши кришкою. Проварюємо масу 10 хвилин, а потім перетираємо акуратно через сито. Готове пюре розливаємо по банках і стерилізуємо 10 хвилин. Після цього закатуємо заготівлю і охолоджуємо в перевернутому вигляді.
Інгредієнти:
груші соковиті – 2 кг;
яблука свіжі – 1 кг;
цукор коричневий – 105 г;
вода питна – 1 л;
лимонний сік – 20 мл;
кориця мелена – щіпка.
Приготування
Груші і яблука промиваємо, обробляємо, нарізаємо часточками і складаємо в миску.
Одночасно розчиняємо у воді коричневий цукор, вливаємо лимонний сік і ставимо сироп на плиту. Після закипання, висипаємо порціями підготовлені фрукти, перемішуємо і проварюємо хвилин 20. У самому кінці додаємо трохи кориці, знімаємо з плити і пюрируем вміст блендером. Готовий продукт розливаємо по банках і закорковуємо.
Інгредієнти:
груші – 650 г;
морква – 155 г,
вода – 255 мл
Приготування
Моркву очищаємо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в ємність для приготування на пару. Груші обробляємо і рубаємо часточками. Відправляємо їх у чашу мультиварки, заливаємо водою і зверху встановлюємо кошик пароварки. Включаємо «Випічку» і засікаємо 25 хвилин. Після цього перекладаємо груші і моркву в миску, збиваємо блендером і розкладаємо в чисті банки. Закручуємо заготівлю кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Грушеве пюре на зиму для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиваємо, вирізаємо насіння і плодоніжки, а шкірку залишаємо. У чашу мультиварки наливаємо холодну воду, зверху викладаємо приготовані фрукти і закриваємо прилад кришкою. Вибираємо в меню режим «Гасіння» і засікаємо 65 хвилин. Почувши сигнал, перекладаємо всі вміст в миску, додаємо цукор і збиваємо блендером до отримання однорідного пюре. Готове ласощі охолоджуємо, додаємо згущене молоко, розмішуємо і подаємо на полуденок дитині, або розкладаємо його по банках, закручуємо кришками і зберігати в холодильнику близько 2 місяців.
Грушево-сливове пюре на зиму для грудничка
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Перекладаємо плоди в каструлю, заливаємо водою і доводимо до закипання, прикривши кришкою. Проварюємо масу 10 хвилин, а потім перетираємо акуратно через сито. Готове пюре розливаємо по банках і стерилізуємо 10 хвилин. Після цього закатуємо заготівлю і охолоджуємо в перевернутому вигляді.
Яблучно-грушеве пюре на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Груші і яблука промиваємо, обробляємо, нарізаємо часточками і складаємо в миску.
Одночасно розчиняємо у воді коричневий цукор, вливаємо лимонний сік і ставимо сироп на плиту. Після закипання, висипаємо порціями підготовлені фрукти, перемішуємо і проварюємо хвилин 20. У самому кінці додаємо трохи кориці, знімаємо з плити і пюрируем вміст блендером. Готовий продукт розливаємо по банках і закорковуємо.
Дитяче грушево-морквяне пюре без цукру на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Моркву очищаємо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в ємність для приготування на пару. Груші обробляємо і рубаємо часточками. Відправляємо їх у чашу мультиварки, заливаємо водою і зверху встановлюємо кошик пароварки. Включаємо «Випічку» і засікаємо 25 хвилин. Після цього перекладаємо груші і моркву в миску, збиваємо блендером і розкладаємо в чисті банки. Закручуємо заготівлю кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти

Грушевий компот на зиму
З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних

Грушеве варення часточками
Грушеве варення, як і будь-яке інше, зовсім не складно приготувати. Однак просте ласощі - це досить нудно. Тому пропонуємо скористатися оригінальними

Пюре з груші для грудничка
Після перших 6 місяців життя в раціон малюка можна поступово вводити фруктове пюре з груші. Груша є гіпоалергенною і дуже корисною. У ній багато

Яблучне пюре зі згущеним молоком
Яблучне пюре зі згущеним молоком - це дивовижне ласощі, яке можна приготувати досить просто без особливих зусиль. Ми розповімо вам 2 рецепта, як його

Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок

Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про