Вернуться назад Распечатать

Грушеве пюре для дітей на зиму

Грушеве пюре для дітей на зиму
Сьогодні ми розповімо вам, як самостійно заготовити дитяче грушеве пюре на зиму. Тоді ви будете впевнені в якості і користь такого страви.

Грушеве пюре на зиму для дітей


Інгредієнти:

  • груші – 2 кг;

  • молоко згущене – 105 мл;

  • цукор – 55 г;

  • вода – 110 мл


  • Приготування
    Груші промиваємо, вирізаємо насіння і плодоніжки, а шкірку залишаємо. У чашу мультиварки наливаємо холодну воду, зверху викладаємо приготовані фрукти і закриваємо прилад кришкою. Вибираємо в меню режим «Гасіння» і засікаємо 65 хвилин. Почувши сигнал, перекладаємо всі вміст в миску, додаємо цукор і збиваємо блендером до отримання однорідного пюре. Готове ласощі охолоджуємо, додаємо згущене молоко, розмішуємо і подаємо на полуденок дитині, або розкладаємо його по банках, закручуємо кришками і зберігати в холодильнику близько 2 місяців.

    Грушево-сливове пюре на зиму для грудничка


    Інгредієнти:

  • свіжі груші – 12 кг;

  • жовта слива – 1 кг;

  • вода – 255 мл


  • Приготування
    Фрукти промиваємо, обробляємо і нарізаємо скибочками. Перекладаємо плоди в каструлю, заливаємо водою і доводимо до закипання, прикривши кришкою. Проварюємо масу 10 хвилин, а потім перетираємо акуратно через сито. Готове пюре розливаємо по банках і стерилізуємо 10 хвилин. Після цього закатуємо заготівлю і охолоджуємо в перевернутому вигляді.

    Яблучно-грушеве пюре на зиму


    Інгредієнти:

  • груші соковиті – 2 кг;

  • яблука свіжі – 1 кг;

  • цукор коричневий – 105 г;

  • вода питна – 1 л;

  • лимонний сік – 20 мл;

  • кориця мелена – щіпка.


  • Приготування
    Груші і яблука промиваємо, обробляємо, нарізаємо часточками і складаємо в миску.
    Одночасно розчиняємо у воді коричневий цукор, вливаємо лимонний сік і ставимо сироп на плиту. Після закипання, висипаємо порціями підготовлені фрукти, перемішуємо і проварюємо хвилин 20. У самому кінці додаємо трохи кориці, знімаємо з плити і пюрируем вміст блендером. Готовий продукт розливаємо по банках і закорковуємо.

    Дитяче грушево-морквяне пюре без цукру на зиму


    Інгредієнти:

  • груші – 650 г;

  • морква – 155 г,

  • вода – 255 мл


  • Приготування
    Моркву очищаємо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в ємність для приготування на пару. Груші обробляємо і рубаємо часточками. Відправляємо їх у чашу мультиварки, заливаємо водою і зверху встановлюємо кошик пароварки. Включаємо «Випічку» і засікаємо 25 хвилин. Після цього перекладаємо груші і моркву в миску, збиваємо блендером і розкладаємо в чисті банки. Закручуємо заготівлю кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.