Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати індичку для запікання в духовці?

Як замаринувати індичку для запікання в духовці?

1-03-2016, 20:18
923
Як замаринувати індичку для запікання в духовці?
Ми всі любимо індичку не тільки за користь, але й за смак і текстуру. Остання особливо схожа з текстурою свинячий м'якоті за рахунок своєї щільності. Як і курятину, індичку можна пустити на приготування будь-яких страв: супів і рагу, до бургерів і шашликів. При цьому будь-яка частина тушки чудово впорається з відведеною роллю. У цьому матеріалі ми вирішили зосередитися на запіканні птиці, а тому давайте розберемося з тим, як замаринувати індичку для запікання в духовці.

Як замаринувати індичку шматочками для запікання?


У холодну пору року залишається або мріяти про шашлик, або втілити свої фантазії в життя, приготувавши м'ясо у власному духовій шафі. Ми вибрали оригінальний рецепт маринування птиці на східний манер.
Інгредієнти:

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • молоко - 215 мл;

  • куркума мелена - 1 ч. ложка;

  • арахісове масло - 45 г;

  • щіпка тростинного цукру і гострого перцю;

  • філе індички - 600 р.


  • Приготування
    Перед тим, як замаринувати філе індички для запікання, промийте і обсушіть його, а потім наріжте на невеликі шматочки, так м'ясо промаринується в рази швидше. Сам же маринад готується елементарно: спершу розведіть масло в невеликій кількості молока разом з куркумою і гострим перцем. Готову суміш доповніть пастою з часнику, хорошою пучкою солі і тростинним цукром. Влийте молоко, що залишилося і опустіть в нього шматочки індички. Залиште м'ясо промаринуватися мінімум на годину і аж до цілих діб.

    Як смачно замаринувати індичку для духовки?


    Якщо ви вирішите запікати дрібну тушку індички цілком, то виберіть для неї легкий гострий маринад. Гостроту в даному рецепті буде забезпечувати соус шрірача, він зробить шкірку готової індички помітно більш рум'яної.
    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 465 мл;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • соус шрірача - 45 мл;

  • цукор - 5 г;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • щіпка сушеного часнику.


  • Приготування
    Промийте тушку індички або обрану її частина, обсушіть і добре натріть сіллю. Інгредієнти для маринаду змішайте в сотейнику, дайте їм закипіти, а потім охолодити до теплого. Залийте птицю теплим маринадом і залиште в прохолоді на цілу добу. Після, повторно обсушіть шкірку і приступайте до запіканню.

    Як швидко замаринувати індичку?


    Ми звикли, що для того, щоб замаринувати м'ясо, його необхідно опустити в маринад і витримувати там деякий час, але що якщо ввести маринад безпосередньо в м'якоть з допомогою шприца? Так м'ясо наповниться смаком і буде готовий до приготування вже через годину.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 115 г;

  • світле пиво - 95 мл;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • гострий соус - 15 мл;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • сушений часник, цибулю - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    У сотейник покладіть шматочки масла, залийте їх пивом, додайте соус і спеції. Розмістіть посуд над невеликим вогнем і дайте маринаду закипіти. Остудіть суміш до теплого. Отриманої кількості вистачить для маринування 4 кг індички. Наповніть
    Як замаринувати індичку для запікання в духовці?
    шприц теплим маринадом і почніть довільно вводити його в м'якоть. Залиште птицю на годину при кімнатній температурі, щоб маринад розподілився в м'якоті, а потім приступайте до запіканню.

    Як замаринувати індичку перед запіканням?


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 235 мл;

  • лимонний сік - 115 мл;

  • гірчичний порошок - 1 ч. ложка;

  • часник - 8 зубчиків.


  • Приготування
    Розітріть очищені зубки часнику з сіллю і розведіть готову пасту лимонним соком. Додайте гірчичний порошок і влийте оливкове масло. Зануривши шматочки індички в маринад, залиште їх мінімум на годину або на цілу ніч перед початком приготування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для індички в духовці
    Маринад для індички в духовці
    М'ясо птиці часто не має вираженого смаку, що дозволяє експериментувати зі всілякими ароматними добавками, спеціями або маринадами. Про останньому
    Індичка з фруктами
    Індичка з фруктами
    Пропонуємо здивувати ваших гостей своїми неймовірними кулінарними здібностями, приготувавши чудову індичку, доповнену соковитими, ароматними
    Як замаринувати гусака?
    Як замаринувати гусака?
    Жорстке м'ясо тушки гусака розм'якшується і наповнюється різними смаками під час перебування в маринаді. У цій статті запропонуємо кілька варіантів
    Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?
    Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?
    Відомо, що основним кроком до успішного приготування страви з м'яса є правильно підібраний маринад. Тому далі запропоновані рецепти маринадів, які
    Як замаринувати м'ясо?
    Як замаринувати м'ясо?
    Секрет успішного результату в приготуванні чудового м'ясного блюда - це правильно підібраний і приготований самостійно маринад. Пропонуємо кілька
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А