Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для індички в духовці

Маринад для індички в духовці

1-03-2016, 20:18
1 941
Маринад для індички в духовці
Треба віддати належне жителям Стародавнього Риму, які свого часу першими почали застосовувати маринування м'яса. Адже це винахід згодом стало найбільш вдалим і затребуваним в кулінарії в області приготування м'ясних страв. І це не дивно. Адже вдало підібрана композиція прянощів у поєднанні з яким-небудь размягчающим компонентом не тільки надають м'ясної страви кожен раз новий смак, але і змінюють структуру м'ясних волокон, роблячи їх набагато м'якше і ніжніше.
Сьогодні ми розглянемо, як застосовувати ідею маринування на м'ясі індички. Цей продукт має нейтральний смак і досить ніжну структуру. Маринування в даному випадку дозволяє зберегти і примножити соковитість м'яса птиці і надати йому нових смакових якостей за рахунок прянощів.

Маринад для філе індички в духовці у фользі


Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг філе індички:

  • кефір нежирний – 290 мл;

  • сік лимона – 25 мл;

  • мелена суміш перців – 1 ч. ложка;

  • орегано – 5 г;

  • каррі – 5 г;

  • сіль – 100-120 г;

  • гірчиця в зернах (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування маринаду для філе індички, спочатку підготуємо компоненти маринаду і в першу чергу отожмем з лимона сік. Потім додамо його до кефіру, приправимо масу сіллю, меленої сумішшю перців, орегано і каррі і додамо за бажанням гірчицю в зернах. Якщо філе індички буде запікатися в духовці у фользі цілком, проколює його в декількох місцях ножем. Це дозволить волокнистому філе птиці повністю просочитися маринадом.
    Потім м'ясо з усіх боків до пряної суміші, хорошенечко втираючи її і намагаючись потрапити в розрізи, а потім поміщаємо в ємність для маринування і заливаємо залишками маринаду. Щоб філе індички добре просочилося, для цього знадобиться приблизно шість годин. Через три години необхідно перевернути шматочки м'яса на інший бік. Можна витримати птицю в маринаді всю ніч у холодильнику, тільки за тридцять хвилин дати нагрітися протягом години при кімнатних умовах.

    Як приготувати маринад для індички шматочками в духовці?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 750 г м'якоті індички:

  • бальзамічний оцет – 20 мл;

  • олія рафінована рослинна – 60 мл;

  • три зубці часнику;

  • паприка мелена – 5 г;

  • коріандр мелений – 5 г;

  • перець мелений – 5 г;

  • одна гілочка розмарину;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати маринад для шматочків індички, з'єднуємо в мисочці рослинне масло без запаху і бальзамічний оцет. Видавлюємо в суміш через прес очищені зубці часнику, додаємо голочки розмарину, мелену паприку, коріандр і перець, додаємо сіль, перемішуємо і заправляємо отриманої ароматною пряною сумішшю підготовлені скибочки індички. Ставимо ємність з м'ясом в холодильник на кілька годин для маринування і насичення ароматами.

    Рецепт маринаду з медом для гомілки індички, запеченої в духовці


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг гомілки індички:

  • мед квітковий – 40 г;

  • гірчиця російська – 35 г;

  • три зубці часнику;

  • рафінована рослинна олія – 20 мл;

  • пряні трави на свій смак;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    В даному випадку размягчающим компонентом і зберігає соковитість є гірчиця. Мед додасть страві
    Маринад для індички в духовці
    деяку пікантність, солодку нотку і неймовірну скоринку. Змішаємо ці два компоненти і рослинне масло, додамо сіль, будь-які ароматні трави, які найбільш приємні вам по смаку і запаху.
    Очищений часник нарізаємо не тонкими пластинами. Відсуваємо тимчасово шкірку з гомілки індички, робимо проколи ножем і нашпиговываем їх підготовленими часниковими скибочками. Потім натираємо гомілку маринадом, натягуємо на місце шкуру і змащуємо її маринадних сумішшю зверху. Залишаємо індичку для просочування смаками і маринування на п'ять-шість годин або на ніч, розмістивши в холодильнику. За годину до запікання даємо нагрітися м'яса при кімнатних умовах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гомілка індички в духовці
    Гомілка індички в духовці
    З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
    Маринад для індички
    Маринад для індички
    Не секрет, що основу приголомшливого смаку для будь-якого м'яса становить попереднє замочування і тут дуже важливо не помилитися з маринадом.
    Філе індички - рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
    Запечена індичка
    Запечена індичка
    Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
    Гомілка індички в мультиварці
    Гомілка індички в мультиварці
    М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його