Маринад для індички в духовці
Треба віддати належне жителям Стародавнього Риму, які свого часу першими почали застосовувати маринування м'яса. Адже це винахід згодом стало найбільш вдалим і затребуваним в кулінарії в області приготування м'ясних страв. І це не дивно. Адже вдало підібрана композиція прянощів у поєднанні з яким-небудь размягчающим компонентом не тільки надають м'ясної страви кожен раз новий смак, але і змінюють структуру м'ясних волокон, роблячи їх набагато м'якше і ніжніше.
Сьогодні ми розглянемо, як застосовувати ідею маринування на м'ясі індички. Цей продукт має нейтральний смак і досить ніжну структуру. Маринування в даному випадку дозволяє зберегти і примножити соковитість м'яса птиці і надати йому нових смакових якостей за рахунок прянощів.
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг філе індички:
кефір нежирний – 290 мл;
сік лимона – 25 мл;
мелена суміш перців – 1 ч. ложка;
орегано – 5 г;
каррі – 5 г;
сіль – 100-120 г;
гірчиця в зернах (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Приступаючи до приготування маринаду для філе індички, спочатку підготуємо компоненти маринаду і в першу чергу отожмем з лимона сік. Потім додамо його до кефіру, приправимо масу сіллю, меленої сумішшю перців, орегано і каррі і додамо за бажанням гірчицю в зернах. Якщо філе індички буде запікатися в духовці у фользі цілком, проколює його в декількох місцях ножем. Це дозволить волокнистому філе птиці повністю просочитися маринадом.
Потім м'ясо з усіх боків до пряної суміші, хорошенечко втираючи її і намагаючись потрапити в розрізи, а потім поміщаємо в ємність для маринування і заливаємо залишками маринаду. Щоб філе індички добре просочилося, для цього знадобиться приблизно шість годин. Через три години необхідно перевернути шматочки м'яса на інший бік. Можна витримати птицю в маринаді всю ніч у холодильнику, тільки за тридцять хвилин дати нагрітися протягом години при кімнатних умовах.
Інгредієнти:
Розрахунок на 750 г м'якоті індички:
бальзамічний оцет – 20 мл;
олія рафінована рослинна – 60 мл;
три зубці часнику;
паприка мелена – 5 г;
коріандр мелений – 5 г;
перець мелений – 5 г;
одна гілочка розмарину;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати маринад для шматочків індички, з'єднуємо в мисочці рослинне масло без запаху і бальзамічний оцет. Видавлюємо в суміш через прес очищені зубці часнику, додаємо голочки розмарину, мелену паприку, коріандр і перець, додаємо сіль, перемішуємо і заправляємо отриманої ароматною пряною сумішшю підготовлені скибочки індички. Ставимо ємність з м'ясом в холодильник на кілька годин для маринування і насичення ароматами.
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг гомілки індички:
мед квітковий – 40 г;
гірчиця російська – 35 г;
три зубці часнику;
рафінована рослинна олія – 20 мл;
пряні трави на свій смак;
сіль – за смаком.
Приготування
В даному випадку размягчающим компонентом і зберігає соковитість є гірчиця. Мед додасть страві деяку пікантність, солодку нотку і неймовірну скоринку. Змішаємо ці два компоненти і рослинне масло, додамо сіль, будь-які ароматні трави, які найбільш приємні вам по смаку і запаху.
Очищений часник нарізаємо не тонкими пластинами. Відсуваємо тимчасово шкірку з гомілки індички, робимо проколи ножем і нашпиговываем їх підготовленими часниковими скибочками. Потім натираємо гомілку маринадом, натягуємо на місце шкуру і змащуємо її маринадних сумішшю зверху. Залишаємо індичку для просочування смаками і маринування на п'ять-шість годин або на ніч, розмістивши в холодильнику. За годину до запікання даємо нагрітися м'яса при кімнатних умовах.
Сьогодні ми розглянемо, як застосовувати ідею маринування на м'ясі індички. Цей продукт має нейтральний смак і досить ніжну структуру. Маринування в даному випадку дозволяє зберегти і примножити соковитість м'яса птиці і надати йому нових смакових якостей за рахунок прянощів.
Маринад для філе індички в духовці у фользі
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг філе індички:
Приготування
Приступаючи до приготування маринаду для філе індички, спочатку підготуємо компоненти маринаду і в першу чергу отожмем з лимона сік. Потім додамо його до кефіру, приправимо масу сіллю, меленої сумішшю перців, орегано і каррі і додамо за бажанням гірчицю в зернах. Якщо філе індички буде запікатися в духовці у фользі цілком, проколює його в декількох місцях ножем. Це дозволить волокнистому філе птиці повністю просочитися маринадом.
Потім м'ясо з усіх боків до пряної суміші, хорошенечко втираючи її і намагаючись потрапити в розрізи, а потім поміщаємо в ємність для маринування і заливаємо залишками маринаду. Щоб філе індички добре просочилося, для цього знадобиться приблизно шість годин. Через три години необхідно перевернути шматочки м'яса на інший бік. Можна витримати птицю в маринаді всю ніч у холодильнику, тільки за тридцять хвилин дати нагрітися протягом години при кімнатних умовах.
Як приготувати маринад для індички шматочками в духовці?
Інгредієнти:
Розрахунок на 750 г м'якоті індички:
Приготування
Щоб приготувати маринад для шматочків індички, з'єднуємо в мисочці рослинне масло без запаху і бальзамічний оцет. Видавлюємо в суміш через прес очищені зубці часнику, додаємо голочки розмарину, мелену паприку, коріандр і перець, додаємо сіль, перемішуємо і заправляємо отриманої ароматною пряною сумішшю підготовлені скибочки індички. Ставимо ємність з м'ясом в холодильник на кілька годин для маринування і насичення ароматами.
Рецепт маринаду з медом для гомілки індички, запеченої в духовці
Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг гомілки індички:
Приготування
В даному випадку размягчающим компонентом і зберігає соковитість є гірчиця. Мед додасть страві деяку пікантність, солодку нотку і неймовірну скоринку. Змішаємо ці два компоненти і рослинне масло, додамо сіль, будь-які ароматні трави, які найбільш приємні вам по смаку і запаху.
Очищений часник нарізаємо не тонкими пластинами. Відсуваємо тимчасово шкірку з гомілки індички, робимо проколи ножем і нашпиговываем їх підготовленими часниковими скибочками. Потім натираємо гомілку маринадом, натягуємо на місце шкуру і змащуємо її маринадних сумішшю зверху. Залишаємо індичку для просочування смаками і маринування на п'ять-шість годин або на ніч, розмістивши в холодильнику. За годину до запікання даємо нагрітися м'яса при кімнатних умовах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гомілка індички в духовці
З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
Маринад для індички
Не секрет, що основу приголомшливого смаку для будь-якого м'яса становить попереднє замочування і тут дуже важливо не помилитися з маринадом.
Філе індички - рецепти
Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
Гомілка індички в мультиварці
М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його