Треба віддати належне жителям Стародавнього Риму, які свого часу першими почали застосовувати маринування м'яса. Адже це винахід згодом стало найбільш вдалим і затребуваним в кулінарії в області приготування м'ясних страв. І це не дивно. Адже вдало підібрана композиція прянощів у поєднанні з яким-небудь размягчающим компонентом не тільки надають м'ясної страви кожен раз новий смак, але і змінюють структуру м'ясних волокон, роблячи їх набагато м'якше і ніжніше.
Сьогодні ми розглянемо, як застосовувати ідею маринування на м'ясі індички. Цей продукт має нейтральний смак і досить ніжну структуру. Маринування в даному випадку дозволяє зберегти і примножити соковитість м'яса птиці і надати йому нових смакових якостей за рахунок прянощів.
Маринад для філе індички в духовці у фользі
Інгредієнти: Розрахунок на 1 кг філе індички:
кефір нежирний – 290 мл; сік лимона – 25 мл; мелена суміш перців – 1 ч. ложка; орегано – 5 г; каррі – 5 г; сіль – 100-120 г; гірчиця в зернах (за бажанням) – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування маринаду для філе індички, спочатку підготуємо компоненти маринаду і в першу чергу отожмем з лимона сік. Потім додамо його до кефіру, приправимо масу сіллю, меленої сумішшю перців, орегано і каррі і додамо за бажанням гірчицю в зернах. Якщо філе індички буде запікатися в духовці у фользі цілком, проколює його в декількох місцях ножем. Це дозволить волокнистому філе птиці повністю просочитися маринадом.
Потім м'ясо з усіх боків до пряної суміші, хорошенечко втираючи її і намагаючись потрапити в розрізи, а потім поміщаємо в ємність для маринування і заливаємо залишками маринаду. Щоб філе індички добре просочилося, для цього знадобиться приблизно шість годин. Через три години необхідно перевернути шматочки м'яса на інший бік. Можна витримати птицю в маринаді всю ніч у холодильнику, тільки за тридцять хвилин дати нагрітися протягом години при кімнатних умовах.
Як приготувати маринад для індички шматочками в духовці?
Інгредієнти: Розрахунок на 750 г м'якоті індички:
бальзамічний оцет – 20 мл; олія рафінована рослинна – 60 мл; три зубці часнику; паприка мелена – 5 г; коріандр мелений – 5 г; перець мелений – 5 г; одна гілочка розмарину; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати маринад для шматочків індички, з'єднуємо в мисочці рослинне масло без запаху і бальзамічний оцет. Видавлюємо в суміш через прес очищені зубці часнику, додаємо голочки розмарину, мелену паприку, коріандр і перець, додаємо сіль, перемішуємо і заправляємо отриманої ароматною пряною сумішшю підготовлені скибочки індички. Ставимо ємність з м'ясом в холодильник на кілька годин для маринування і насичення ароматами.
Рецепт маринаду з медом для гомілки індички, запеченої в духовці
Інгредієнти: Розрахунок на 1 кг гомілки індички:
мед квітковий – 40 г; гірчиця російська – 35 г; три зубці часнику; рафінована рослинна олія – 20 мл; пряні трави на свій смак; сіль – за смаком. Приготування В даному випадку размягчающим компонентом і зберігає соковитість є гірчиця. Мед додасть страві
деяку пікантність, солодку нотку і неймовірну скоринку. Змішаємо ці два компоненти і рослинне масло, додамо сіль, будь-які ароматні трави, які найбільш приємні вам по смаку і запаху.
Очищений часник нарізаємо не тонкими пластинами. Відсуваємо тимчасово шкірку з гомілки індички, робимо проколи ножем і нашпиговываем їх підготовленими часниковими скибочками. Потім натираємо гомілку маринадом, натягуємо на місце шкуру і змащуємо її маринадних сумішшю зверху. Залишаємо індичку для просочування смаками і маринування на п'ять-шість годин або на ніч, розмістивши в холодильнику. За годину до запікання даємо нагрітися м'яса при кімнатних умовах.