» » Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?

Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?

Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?
Смак м'яса, насамперед, визначається тими добавками, якими ви вирішите його доповнити, саме тому до вибору маринаду слід підходити з розумом, враховуючи не тільки власні смакові уподобання, але і той вид м'яса, який ви маринуете. Нижче ми поговоримо про те, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці.

Маринад для м'яса свинини в духовці: свинина


Свинина, як і курятина, добре поєднується з широким спектром різноманітних добавок. Якщо ви хочете отримати багате ароматом і смаком м'ясо в лакової скоринці з цукровій глазурі , то дотримуйтесь технології приготування представленої нижче.
Інгредієнти:

  • бурбон - 55 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • томатна паста - 10 р;

  • коричневий цукор - 5 г;

  • соєвий соус - 20 мл;

  • зірочка анісу;

  • зубок часнику.


  • Приготування
    Змішайте першу п'ятірку інгредієнтів разом до розчинення цукрових кристалів. Зубок часнику пюрируйте з пучкою солі. Отриману пасту додайте в суміш для маринування. Занурте вибраний шматок м'яса в маринад разом із зірочкою анісу. Після ночі, приступайте до приготування свинини в духовій шафі.

    Маринад для м'яса в духовці: яловичина


    Яловичина смачна сама по собі, коли правильно приготовлена, а тому, зі смаками в маринаді краще не переборщувати, а залишати м'ясо «блищати» з мінімумом сторонніх смаків.
    Інгредієнти:

  • часник - 8 зубчиків;

  • бальзамічний оцет - 45 мл;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Насипте в ступу близько трьох чайних ложок крупної солі і розітріть їх з часниковими зубками в пасту. Додайте свіжозмеленого перцю і розведіть отриману суміш бальзамічним оцтом з маслом. Покладіть м'ясо в готову суміш і залиште на строк від години до половини доби. Готуйте м'ясо під маринадом в духовці виходячи з розмірів шматка.

    Як замаринувати м'ясо перед запіканням в духовці з ківі?


    Маринад для м'яса перед запіканням в духовці з ківі робить м'язові волокна помітно м'якше. Для тих, хто хоче отримати соковитий шматок яловичини ми рекомендуємо використовувати такий рецепт.
    Інгредієнти:

  • ківі - 4 шт.;

  • сік одного лайма;

  • часник - 4 зубки;

  • жменя петрушки;

  • гострий перець - 1 шт.;
  • Як замаринувати м'ясо для запікання в духовці?

  • мелений кумін - 3/4 ч. ложки;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • мед - 15 мл


  • Приготування
    Пюрируйте м'якоть ківі разом з часниковими зубками. Змішати отримане пюре з зеленню петрушки і подрібненим гострим перцем. Додайте в маринад кумін і оливкове масло, влийте мед. Не забудьте і про сіль. Залиште м'ясо в маринаді на півтора-дві години, але не довше, інакше шматок розпадеться під час запікання.
    Додав: admin | 30-01-2016, 14:37
    Переглядів: 920