» » Яловичина, запечена у фользі

Яловичина, запечена у фользі

Яловичина, запечена у фользі
Яловичину прийнято вважати досить жорстким м'ясом, яке потрібно вміти готувати. Заперечувати це твердження складно, але навчитися готувати ідеальну яловичину можна елементарно, досить доводити м'ясо до готовності тривалий час при не дуже високій температурі, в ідеалі, обернувши фольгою. Рецепти яловичини запеченої у фользі відрізняються особливою простотою, а на виході отримуємо соковитий і рівномірно запечений шматок м'яса, що ввібрав в себе всі ті аромати, що ви вирішите використовувати.

Яловичина, запечена в духовці у фользі шматком


Вся принадність рецептів у фользі особливо помітна, якщо ви вирішите запекти м'ясо цілісним шматком. Для того, щоб великий шматок м'яса залишився соковитим всередині і при цьому рівномірно пропікся, необхідно дотримувати правильний температурний режим і обернути шматок конвертом з фольги.
Інгредієнти:

  • яловичина - 16 кг;

  • мелений коріандр, насіння гірчиці - по 1/2 ч. ложки;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • часник сушений - 1/4 ч. ложки;

  • розмарин - 1/8 ч. ложки;

  • вершкове масло - 15 р.


  • Приготування
    Для даного рецепта краще вибирати не дуже жирний шматок яловичини. Натріть м'ясо сіллю, коріандром і гірчицею. На підставу листа фольги покладіть пару лаврових листочків, а зверху додайте шматок яловичини. Посипте поверхню м'яса сушеним часником і розмарином, викладіть невеликі шматочки масла. Оберніть яловичину фольгою і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці 3 години. Якщо яловичина, при дотику вилки, розпадається на волокна, то вона готова.

    Буженина з яловичини у фользі


    Інгредієнти:

  • яловичина - 680 г;

  • розмарин - 2-3 гілочки;

  • часникові зубки - 4-6 шт.;

  • червоне вино - 235 мл


  • Приготування
    Зробіть тонкі і глибокі надрізи в шматку яловичини. Рясно натріть м'ясо сіллю, злегка збризніть маслом. У кожен з надрізів покладіть трохи розмарину і роздавлений зубок часнику. Оберніть шматок фольги і відправте готуватися. Скільки запікати яловичину в духовці у фользі визначається розміром шматка, в нашому випадку це годину при 190 градусах.

    Як приготувати яловичину в духовці у фользі?


    Готувати в духовці можна не тільки яловичу м'якоть, але і ребра. Завдяки тривалому томління, м'ясо починає відходити від кістки, розпадаючись на волокна і просочуючись ароматом духмяних трав, які стануть основою маринаду.
    Інгредієнти:

  • яловичі ребра - 360 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сік лайма - 35 мл;

  • вустерширський соус - 30 мл;

  • розмарин, чебрець, орегано - 1 ч. ложці;

  • оливкова олія - 20 мл


  • Приготування
    Маринад для яловичини в духовці у фользі готується просто: товкачем розітріть очищені часникові зубки з сіллю. До отриманої пасті додайте подрібнені трави, цитрусовий сік, вустер і оливкове масло. Розподіліть маринад по ребрах, оберніть їх фольгою і залиште хоча б на 3 години. По закінченні часу помістіть конверт з ребрами в духовку на 1 годину 15 хвилин при 170 градусах.

    Рулет з яловичини у фользі


    Інгредієнти:

  • яловичина - 750 г;

  • цедра і сік одного лимона;

  • зелень шпинату - 1 ст.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • жменя кедрових горішків;
  • Яловичина, запечена у фользі

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Перетворіть яловичину в пласт рівної товщини. Подрібніть зелень шпинату і горіхи в пасту, додайте пюрированные зубки часнику, сіль, цедру і сік цитрусових. Розведіть пасту оливковою олією і розподіліть на шматку яловичини, залишаючи невеликий вільний край. Скрутіть м'ясо в рулет і зафіксуйте ниткою в трьох місцях. Підрум'яньте шматок на сковороді. Тепер залишається лише запекти яловичину в духовці у фользі протягом півгодини при 180 градусах. Перед нарізкою залиште м'ясо полежати кілька хвилин.
    Додав: admin | 27-12-2015, 23:38
    Переглядів: 484