Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яловичина у фользі в духовці

Яловичина у фользі в духовці

16-12-2015, 19:10
797
Яловичина у фользі в духовці
Запечене в духовці м'ясо є прекрасною альтернативою промисловим ковбас і на відміну від останніх приносить нашому організму не тільки смакове задоволення, але і користь.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в духовці у фользі яловичину. Не дивлячись на особливість цього м'яса залишатися твердим в багатьох стравах, при такому способі приготування воно виходить особливо ніжним і м'яким.

Яловичина, запечена в духовці у фользі шматком - рецепт


Інгредієнти:

  • цільний шматок яловичої м'якоті – 1-15 кг;

  • оливкова олія – 100 мл;

  • паприка солодка мелена – 5 г;

  • коріандр мелений – 5 г;

  • чорний мелений перець – 5 р;

  • запашний мелений перець – 5 р;

  • часник порошковий – 5 г;

  • цибуля порошковий – 5 г;

  • майоран – 5 г;

  • гірчиця – 5 г;

  • горіх мускатний мелений – щіпка;

  • сіль – 20 г або по смаку.


  • Приготування
    Шматок яловичої м'якоті гарненько промиваємо і витираємо насухо паперовими рушниками чи серветками. У мисочці з'єднуємо мелену паприку, коріандр, чорний і запашний перець і мускатний горіх, додаємо порошковий цибулю, часник, майоран, гірчицю і сіль. Заливаємо пряну суміш оливковою олією і перемішуємо. Отриманою кашкою натираємо з усіх боків яловичий кусень і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на три години. Можна, звичайно ж, відразу приступати до приготування, але в такому випадку страву в готовому вигляді втратить у смаку.
    Як ви помітили, в цьому маринаді присутній сіль, що дещо суперечить багатьом рекомендацій по запіканню яловичини у фользі в духовці. Вважається, що солити страву слід вже перед подачею, інакше м'ясо втратить більше соку і вийде кілька сухуватим. Якщо ви бажаєте отримати максимально соковите м'ясо, і вас не бентежить факт окремої подачі солі, то маринуйте яловичину без її участі.
    Промаринованное м'ясо кладемо на лист фольги, складений удвічі, прикриваємо таким же подвійним листом і запечатуємо гарненько з боків. Розміщуємо яловичину у фользі на деко і ставимо його на середній рівень заздалегідь розігрітого до 200 градусів духової шафи. Скільки запікати м'ясо у фользі, ви повинні визначити самостійно в залежності від товщини шматка, особливостей духовки і, звичайно ж, від бажаної м'якості. У середньому для цього знадобиться шістдесят-дев'яносто хвилин.
    При бажанні можна зняти верхній лист фольги, підняти деко на самий верхній рівень духовки і запекти яловичину під грилем до бажаного ступеня підрум'янення.

    Як приготувати яловичину в духовці у фользі в соєво-часниковому маринаді?


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 1-15 кг;

  • часник – 6-7 зубчиків;

  • соєвий соус – 75-100 мл;

  • коріандр – 10 г;

  • базилік сушений – 10 г;

  • зіра – 10 г;

  • мелений червоний і чорний перець – за смаком

  • оливкова олія – 35 мл


  • Приготування
    Кусень яловичини і гарненько промиваємо обсушуємо. Маринадом для яловичини, для її приготування в духовці у фользі буде в даному випадку суміш соєвого соусу з прянощами. Для його приготування чистимо зубці часнику, розміщуємо їх на обробну дошку, прикриваємо харчовою плівкою і розбиваємо до отримання кашки. Перекладаємо часникову масу в миску, вливаємо соєвий соус, додаємо зіру, сушений базилік, коріандр, мелений чорний і червоний гострий перець, перемішуємо і замочуємо в отриманому маринаді яловичину на три години при кімнатній температурі або ж сім
    Яловичина у фользі в духовці
    годин в холодильнику, періодично перевертаючи.
    Після закінчення часу поміщаємо м'ясо на подвійний аркуш фольги, виливаємо зверху залишки маринаду, змащуємо також яловичину з усіх боків оливковою олією і прикриваємо другим таким же подвійним відрізу фольги. Запечатуємо листи з боків, притискаємо їх небагато до м'яса і розміщуємо на деку, на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Приблизно через півтори години запечена яловичина буде готова. При бажанні можна розгорнути фольгу і дати м'ясу зарум'янитися зверху під грилем.
    По готовності даємо м'яса відпочити приблизно п'ятнадцять хвилин при кімнатній температурі, а потім розрізаємо гострим ножем на порції і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина, запечена у фользі
    Свинина, запечена у фользі
    Приготування свинини, за запропонованими рецептами, не доставить вам багато клопоту. Далі максимально детально розповімо, як запекти неймовірне блюдо
    Курячі ніжки в духовці
    Курячі ніжки в духовці
    Напевно, кожна господиня раз у житті запікала курячі ніжки в духовці і точно знає, що це зовсім не складне блюдо, яке люблять усі домочадці.
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Яловичина у фользі
    Яловичина у фользі
    Яловичина, запечена шматком у фользі, може одночасно бути і вишуканим святковим частуванням, і ситним блюдом на простому сімейній вечері. Пропонуємо
    Рецепт свинини у фользі
    Рецепт свинини у фользі
    Свинина, приготована в фользі виходить м'якою, соковитою і ароматною. Пропонуємо вашій увазі парочку універсальних варіантів створення цього
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова