Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина, запечена у фользі

Свинина, запечена у фользі

16-12-2015, 19:10
1 076
Свинина, запечена у фользі
У вихідні дні або з нагоди свята добре приготувати буженину. Тобто, м'ясо, запечене цілісним шматком. Ця страва чудово підходить для урочистого обіду, вечері та сніданку.
Слід зауважити, що для російської кухні буженина – традиційне блюдо, її звичайно готували з медвежатины і баранини, але найчастіше з свинини. Запікали м'ясо в прогрітій російської печі. Природно, до теперішнього часу деякі прийоми і підходи до приготування буженини незначно змінилися.
У будь-якому випадку, фольга дуже зручна для запікання і безпечна, на відміну від целофанових рукавів, які при нагріванні виділяють шкідливим речовини, хоч і в невеликих кількостях.
Розповімо, як запекти свинину у фользі.
При виборі м'яса врахуємо, що найбільше для запікання свинини в духовці у фользі підходить шия. Можна використовувати і пісну вирізку, тоді шматок слід нашпигувати шматочками сала.
Щоб свинина в фользі вийшла соковитою, звичайно ж, краще вибрати м'ясо свіже охолоджене, а не заморожене. Якщо все ж м'ясо морожене, його слід розморожувати протягом доби на полиці холодильника, так найкращим чином, зберігається початкова структура м'яса.

Соковита буженина з свинини у фользі – рецепт


Цей рецепт підходить для свіжого м'яса, яке не заморожували.
Інгредієнти:

  • свиняче м'ясо цілісним шматком – 1-2 кг;

  • сало свиняче – 100 г (якщо треба);

  • масло вершкове топлене – 2 ст. ложки

  • часник;

  • мелені спеції крупно (перець, гвоздика, коріандр і ін);

  • сіль;

  • зелень .


  • Приготування
    За допомогою гострого ножа з тонким кінчиком шпигуємо цілісний шматок м'яса шматочками часнику, нарізаного уздовж. Якщо у вас пісне м'ясо (вирізка) упереміж з часником шпигуйте ще і шматочками сала.
    Починаємо розігрівати духовку – м'ясо треба відразу запікати при температурі близько 200 градусів.
    Змішуємо сіль і спеції, рівномірно обсипаємо шматок і обмазуємо його розтопленим вершковим маслом (пензлем). Це робиться для того, щоб м'ясо вийшло більш соковитим, та фольга легко відділялася від готового м'яса.
    На аркуші фольги відповідного розміру розкладаємо гілочки зелені, кладемо зверху шматок м'яса і загортаємо-запаковуємо. Повторюємо другий раз для надійності.

    Скільки, тобто, як довго запікати свинину у фользі?


    Запікаємо м'ясо не менше 2-х годин, а може 3-35 (залежить від розміру шматка).
    Перед розгортанням фольги, дайте м'ясу трохи охолонути протягом 10-20 хвилин, потім можна нарізати шинку скибками і подавати до столу. Буженина не менш смачна і в холодному вигляді. Добре ще подати якісь соуси.

    Буженина з свинини у фользі – рецепт


    Цей рецепт підходить і для замороженого м'яса.
    Інгредієнти:

  • м'ясо цілим шматком – 1-15 кг;

  • шматочок сала;

  • часник;

  • сіль;

  • спеції (гвоздика, перець, чорний горошком, лавровий лист);

  • мадера або коньяк (плодове бренді) – 100-200 мл;

  • масло вершкове топлене.


  • Приготування
    Свинина, запечена у фользі

    М'ясо розморожуємо в холодильнику протягом 24 годин приблизно. Варимо маринад: в півтора-два літра киплячої води закладаємо спеції і проварюємо 5 хвилин. Додаємо сіль і мадеру. Остуджуємо. Поміщаємо в цей маринад шматок м'яса години на 4. Обсушуємо промаринованное м'ясо чистою серветкою, шпигуємо часником і салом, обмазуємо розтопленим вершковим маслом. Обсипаємо шматок крупномолотыми спеціями і загортаємо у фольгу (краще двічі). Запікаємо м'ясо протягом 2-3 годин (залежить від розміру).
    До буженини, приготовленої з свинини (по першому або другому рецепту неважливо) у будь-якому випадку не слід подавати червоне вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    Буженина - справжній делікатес, який зробити самостійно зовсім не складно, хоча й не швидко. Щоб така чудова закуска красувалася на святковому столі,
    Соковита буженина в домашніх умовах
    Соковита буженина в домашніх умовах
    Буженина – відоме м'ясне блюдо, яке можна побачити на будь-якому святковому столі. Незвичний смак цього ніжного і ароматного м'яса не залишає
    Буженина по-домашньому з свинини
    Буженина по-домашньому з свинини
    Буженина, рецепти якої представлені в нашій статті, виходить досить соковитою і смачною. Вона набагато смачніше своїх магазинних аналогів. Складним
    Буженина в домашніх умовах
    Буженина в домашніх умовах
    Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко
    Буженина з свинини
    Буженина з свинини
    Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте