Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соковита буженина в домашніх умовах

Соковита буженина в домашніх умовах

5-07-2015, 22:44
1 183
Соковита буженина в домашніх умовах
Буженина – просте у приготуванні м'ясне блюдо, відоме у російській та східнослов'янської кухні, що представляє собою великий шматок м'яса з тазостегнового відрубу, запечений цілком. Традиції приготування домашньої буженини складалися на Русі здавна. Готували буженину з медвежатины, свинини або баранини. Слід зауважити, що подібні способи приготування м'яса розвивалися і в інших народів у різних країнах.

Приготування соковитою і смачною буженини з свинини в домашніх умовах.


Бажано для буженини купити свіже або охолоджене м'ясо, якщо ж ви купили заморожене, його обов'язково слід замаринувати, так ми, певним чином, видоизменяем текстуру м'яса, повертаючи йому соковитості, частково втрачену при заморожуванні. Маринад для попередньої підготовки м'яса складаємо на основі світлого вина (краще несульфитированного) та/або на основі фруктових соків.
Інгредієнти:

  • цілісний шматок м'яса з бічної частини свинячого окосту – 1 шт.;

  • вино світле десертне (мартіні, кримська мадера, херес або «Букет Молдавії») – 150 мл;

  • сік – 1 лимона або червоного апельсина;

  • вода – 50 мл;

  • часник – 5-8 зубчиків + ще стільки ж;

  • ламані червоний пекучий перець і лавровий лист;

  • ароматна зелень – товстий пучок;

  • крупно розмелені спеції (насіння коріандру, запашний перець, гвоздика);

  • сіль – не більше 1 ч. ложки;

  • топлене масло вершкове натуральне .


  • Приготування
    Змішуємо вино з водою і соком лимона (можете додати свіжого соку ананаса або сливи). Додаємо сіль, спеції, а також подрібнений часник і зелень. Маринуємо м'ясо в тісному контейнері або в зав'язаному пластиковому пакеті. Бажано, щоб у цієї ємності відсутній повітря. Маринуємо м'ясо протягом не менше 5 годин (а краще не менше 12 годин). Іноді м'ясо перевертаємо. Промаринований шматок обтираем начисто серветкою й обсушуємо. Шпигуємо м'ясо шматочками часнику. За допомогою кисті рясно змащуємо шматок м'яса топленим маслом. На шматку фольги розкладаємо рідко гілочки зелені, зверху кладемо шматок м'яса і запаковуємо його. Повторюємо пакування у фольгу двічі або тричі-чотири рази для надійності, оскільки шматок досить великого обсягу.
    Запікаємо буженину
    Соковита буженина в домашніх умовах
    в духовці не менше 15 але не більше 3 годин (залежить від розміру шматка і віку і породи тварини). Оптимальні температури від 180 до 220 градусів С. Ще краще спочатку м'ясо запікати протягом 1 години при більш високій температурі, а потім трохи знизити її і довести до готовності. Готову буженину не виймаємо з вимкненій духовці ще протягом 20 хвилин, дверцята можна трохи прочинити. Злегка остуджуємо м'ясо у фользі, розгортаємо, нарізаємо скибками, викладаємо на блюдо для сервірування та оформляємо гілочками зелені. Добре прикрасити все це червоними ягодами, і подати соуси, винний, ягідний, гірчичний або хрін. Красиво подана буженина чудово виглядає на святковому столі. До страви можна подати світле вино, ягідні настоянки, хліб краще житній.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
    Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
    По-справжньому царським ваш стіл зробить приготовлена в домашніх умови буженина. Це дуже смачне і зовсім не складне блюдо. Ніжне, ароматне м'ясо
    Запечене філе індички
    Запечене філе індички
    Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
    Буженина в домашніх умовах
    Буженина в домашніх умовах
    Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина з яловичини
    Буженина з яловичини
    Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте