Соковита буженина в домашніх умовах

Приготування соковитою і смачною буженини з свинини в домашніх умовах.
Бажано для буженини купити свіже або охолоджене м'ясо, якщо ж ви купили заморожене, його обов'язково слід замаринувати, так ми, певним чином, видоизменяем текстуру м'яса, повертаючи йому соковитості, частково втрачену при заморожуванні. Маринад для попередньої підготовки м'яса складаємо на основі світлого вина (краще несульфитированного) та/або на основі фруктових соків.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо вино з водою і соком лимона (можете додати свіжого соку ананаса або сливи). Додаємо сіль, спеції, а також подрібнений часник і зелень. Маринуємо м'ясо в тісному контейнері або в зав'язаному пластиковому пакеті. Бажано, щоб у цієї ємності відсутній повітря. Маринуємо м'ясо протягом не менше 5 годин (а краще не менше 12 годин). Іноді м'ясо перевертаємо. Промаринований шматок обтираем начисто серветкою й обсушуємо. Шпигуємо м'ясо шматочками часнику. За допомогою кисті рясно змащуємо шматок м'яса топленим маслом. На шматку фольги розкладаємо рідко гілочки зелені, зверху кладемо шматок м'яса і запаковуємо його. Повторюємо пакування у фольгу двічі або тричі-чотири рази для надійності, оскільки шматок досить великого обсягу.
Запікаємо буженину

Рекомендуємо добрі рецепти

Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
По-справжньому царським ваш стіл зробить приготовлена в домашніх умови буженина. Це дуже смачне і зовсім не складне блюдо. Ніжне, ароматне м'ясо

Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!

Буженина в домашніх умовах
Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко

Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів

Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:

Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте