Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грудинка, запечена в духовці у фользі

Грудинка, запечена в духовці у фользі

27-12-2015, 23:38
813
Грудинка, запечена в духовці у фользі
Головна особливість зрізу грудинки полягає в тому, що в ньому знаходиться велика кількість жиру. Жир, в ході приготування, можна практично повністю витопити, а можна залишити тонкої і тане в роті прошарком. Обидва ці варіанти легко досяжні, якщо готувати грудинку, запечену в духовці у фользі, ніж ми і вирішили зайнятися в рецептах далі.

Грудинка, запечена в духовці у фользі


Ще одна умова правильно приготовленої грудинки – хрустка скоринка. Так як свинину покриває досить товстий шар шкіри, внаслідок неправильного запікання він може просто стати гумовим. Уникнути цього можливо, дотримуючись технології описаної в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
Для засолювання:

  • свиняча грудинка - 12 кг;

  • тростинний цукор - 45 г;

  • сіль - 45 р.


  • Для соусу:

  • соєвий соус - 55 мл;

  • мед - 15 мл;

  • гострий соус - 15 мл;

  • кунжутна олія - 5 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати грудинку в духовці у фользі, тростинний цукор з'єднайте з сіллю і натріть отриманою сумішшю м'ясо. Оберніть м'ясо листом плівки і залиште в холодильнику на всю ніч. Ця нехитра процедура дозволить не тільки ідеально просолити м'ясо, але і прибрати з нього зайву вологу, забезпечуючи ту саму хрустку скоринку. Коли час засолювання підійде до кінця, промийте і обсушіть грудинку. Якщо шкіра на шматку виглядає толстой – надріжте її по всій поверхні. Покладіть шматок на решітку, розміщену над листом і накрийте фольгою. Запікайте півтори години при 180 градусах.
    З'єднайте складові для соусу і уварите їх на середньому вогні до загусання. Змастіть соусом поверхню м'яса і поверніть його в духовку, але вже при 220 градусах. Запікайте грудинку ще 25 хвилин, перевертаючи і повторно промазуючи соусом в середині приготування.

    Яловича грудинка, запечена в духовці у фользі – рецепт


    Запікати в духовці можна не тільки свинячу, але і яловичу грудинку. Остання позбавлена жиру і товстої шкіри, а тому готується абсолютно бесхлопотно і досить швидко.
    Інгредієнти:

  • яловича грудинка - 720 г;

  • темне пиво - 355 мл;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • сушена цибуля, паприка - 1 ч. ложці;

  • вершкове масло - 15 р.


  • Приготування
    Як і свинину, яловичину краще спершу замаринувати, правда не з метою виведення зайвої вологи, а просто для посилення смаку. Для маринаду з'єднайте темне пиво з вустером, додайте сушену цибулю з паприкою і розтоплене масло. Спробуйте і посоліть маринад на свій розсуд. Опустіть грудинку в суміш на 12 годин. Готове м'ясо обсушіть і швидко обсмажте на сковороді, щоб підрум'янити. Після, оберніть шматок фольгою і запікайте при 200 градусах півтори години.

    Свиняча грудинка в духовці у фользі


    Повертаючись до свинячої грудинці, пропонуємо вам ще один рецепт, для шматка з не надто високим вмістом жиру. Щоб м'ясо вийшло добре пропеченим, а залишився жир – м'яким, ми будемо готувати грудинку в два
    Грудинка, запечена в духовці у фользі
    етапи при різних температурах, а в самому кінці знімемо фольгу і залишаємо м'ясо підрум'яниться в глазурі з кленового сиропу.
    Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 23 кг;

  • кленовий сироп - 45 мл;

  • соєвий соус - 45 мл


  • Приготування
    Щедро натріть м'ясо сумішшю солі і перцю, оберніть плівкою і залиште на ніч. На наступний день змахніть залишки спецій з поверхні шматка, оберніть грудинку фольгою і залиште в духовці. Скільки запікати грудинку у фользі в духовці визначається її вагою, наш шматок достатньо залишити на півтори години при 150 градусах. Підніміть температуру до 200 градусів і залиште м'ясо ще на годину. В кінці приготування зніміть фольгу, змастіть поверхню грудинки сумішшю сиропу і сої, а потім залиште підрум'янитися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо, запечене у фользі
    М'ясо, запечене у фользі
    Головним достоїнством запікання будь-якого м'яса у фользі є те, що його можна приготувати відразу з гарніром - завдяки такому незатейливому методом
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Грудинка, запечена в духовці
    Грудинка, запечена в духовці
    Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Копчена грудинка
    Копчена грудинка
    Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і