Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо, запечене у фользі

М'ясо, запечене у фользі

24-12-2015, 09:36
975
М'ясо, запечене у фользі
Навіть червоне м'ясо може вийти сухим, якщо ви помилитеся з часом або температурою духової шафи. Уберегти від кулінарних помилок допоможе звичайний аркуш фольги, яким слід обернути м'ясо перед випіканням, щоб всі його соки концентрувалися в конверті, а не випаровувалися, залишаючи шматок сухим і жорстким. З метою популяризувати цей простий і ефективний метод приготування, ми вирішили зробити добірку найбільш цікавих варіацій м'яса запеченого у фользі.

Рецепт запеченого м'яса в фользі


Ще один незаперечний плюс приготування м'яса у фользі полягає в тому, що ви можете готувати саме м'ясо і гарнір до нього одночасно. Так вирішили вчинити і ми, підготувавши рекомендації щодо того, як запекти м'ясо у фользі з картоплею.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • печериці - 265 г;

  • солодкий перець - 145 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • картопля - 380 г;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • яловичина - 740 р.


  • Приготування
    В рамках цього рецепту ми будемо готувати шість порцій страви, а тому завчасно відірвіть 6 шматочків фольги. Розділіть цибулю і перець на півкільця. З'єднайте овочі з грибами і додати картопляні бульби, нарізані тонкими пластинами для того, щоб вони швидше запеклися. Збризніть гарнір маслом, приправити і розподіліть між листами. Шматок яловичини наріжте шматочками середнього розміру і довільної форми, приправте, збризніть маслом і викладіть поверх овочевий подушки. Поверніть краї фольги і відправте кожен з конвертів в духовку на 45-55 хвилин при 175.
    Взявши за основу цю технологію, ви можете приготувати м'ясо, запечене у фользі в мультиварці, залишивши конвертики готуватися на «Випікання» протягом години.

    М'ясо, запечене у фользі з овочами


    Ще одним варіантом для м'яса, запекающегося разом з гарніром може стати додавання сиру. Мало того, що сир робить смачніше будь-яку страву, він також здатний зробити його різноманітніше. Змінюйте рецепт, замінюючи твердий сир м'яким, а ропні прісним.
    Ми відтворимо рецепт на грилі, але в негоду або при відсутності останнього можна зробити страву в духовці.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 540 г;

  • твердий сир - 115 г;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • жменя зелені цибулі;

  • картопля - 310 г;

  • морква - 110 г;

  • томати черрі - 12 шт.


  • Приготування
    Наріжте яловичину тонкими пластами, злегка відбийте і приправте. Окремо змішайте тертий сир з вустером і зеленню цибулі. Викладіть порцію сиру на відбивну і поверніть її, фіксуючи зубочисткою.
    Коли м'ясо готове, прийміть за овочі, нарізавши моркву і картоплю тонкими пластинами і розклавши їх поверх листа фольги. Далі чергу томатів черрі і рулетиків з яловичини. Загорнувши фольгу конвертом, залиште її над вугіллям на 17-20 хвилин.

    Як запекти м'ясо шматком в духовці у фользі?


    Варіант для святкового столу – шматок яловичини запечений цілком. Ми вирішили приготувати яловичу грудинку таким чином, доповнивши її простими спеціями і травами.
    Інгредієнти:

  • яловича грудинка - 540 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • часникові зубки - 3-4 шт.;

  • листя лавра - 7-10 шт.;

  • мелений кумін, коріандр - по 1/2 ч. ложки.
  • М'ясо, запечене у фользі


    Приготування
    Перед тим, як приготувати запечене м'ясо у фользі, зріжте з нього плівки і надлишки жиру. Змастіть грудинку оливковою олією і щедро присипте сіллю. В ступі пюрируйте часникові зубки і натріть ними всю поверхню м'яса. Зверху посипте мелений кумін і коріандр. Розподіливши лаврові листочки по всій поверхні м'яса, скрутіть його в рулет і зафіксуйте шпагатом. Оберніть яловичину листом фольги і залиште в духовці при 140 градусах. Скільки запікати м'ясо у фользі в духовці залежить від самого шматка, в нашому випадку це 4 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина в фользі, запечена в духовці
    Свинина в фользі, запечена в духовці
    Приготовлена за таким рецептом свинина в фользі виходить чудовий на смак і має ефектний зовнішній вигляд. Таку страву здатне прикрасити святковий
    Риба у фользі в духовці
    Риба у фользі в духовці
    Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
    Скумбрія в фользі в духовці
    Скумбрія в фользі в духовці
    Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
    Курка у фользі
    Курка у фользі
    Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
    Яловичина у фользі в духовці
    Яловичина у фользі в духовці
    Для початківців кулінарів у цій статті запропоновані рецепти, які допоможуть впоратися з жорсткістю яловичини, не докладаючи зусиль і без особливих