М'ясо, запечене у фользі
Навіть червоне м'ясо може вийти сухим, якщо ви помилитеся з часом або температурою духової шафи. Уберегти від кулінарних помилок допоможе звичайний аркуш фольги, яким слід обернути м'ясо перед випіканням, щоб всі його соки концентрувалися в конверті, а не випаровувалися, залишаючи шматок сухим і жорстким. З метою популяризувати цей простий і ефективний метод приготування, ми вирішили зробити добірку найбільш цікавих варіацій м'яса запеченого у фользі.
Ще один незаперечний плюс приготування м'яса у фользі полягає в тому, що ви можете готувати саме м'ясо і гарнір до нього одночасно. Так вирішили вчинити і ми, підготувавши рекомендації щодо того, як запекти м'ясо у фользі з картоплею.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 115 г;
печериці - 265 г;
солодкий перець - 145 г;
часникові зубки - 4 шт.;
картопля - 380 г;
рослинне масло - 55 мл;
яловичина - 740 р.
Приготування
В рамках цього рецепту ми будемо готувати шість порцій страви, а тому завчасно відірвіть 6 шматочків фольги. Розділіть цибулю і перець на півкільця. З'єднайте овочі з грибами і додати картопляні бульби, нарізані тонкими пластинами для того, щоб вони швидше запеклися. Збризніть гарнір маслом, приправити і розподіліть між листами. Шматок яловичини наріжте шматочками середнього розміру і довільної форми, приправте, збризніть маслом і викладіть поверх овочевий подушки. Поверніть краї фольги і відправте кожен з конвертів в духовку на 45-55 хвилин при 175.
Взявши за основу цю технологію, ви можете приготувати м'ясо, запечене у фользі в мультиварці, залишивши конвертики готуватися на «Випікання» протягом години.
Ще одним варіантом для м'яса, запекающегося разом з гарніром може стати додавання сиру. Мало того, що сир робить смачніше будь-яку страву, він також здатний зробити його різноманітніше. Змінюйте рецепт, замінюючи твердий сир м'яким, а ропні прісним.
Ми відтворимо рецепт на грилі, але в негоду або при відсутності останнього можна зробити страву в духовці.
Інгредієнти:
яловичина - 540 г;
твердий сир - 115 г;
вустерширський соус - 15 мл;
жменя зелені цибулі;
картопля - 310 г;
морква - 110 г;
томати черрі - 12 шт.
Приготування
Наріжте яловичину тонкими пластами, злегка відбийте і приправте. Окремо змішайте тертий сир з вустером і зеленню цибулі. Викладіть порцію сиру на відбивну і поверніть її, фіксуючи зубочисткою.
Коли м'ясо готове, прийміть за овочі, нарізавши моркву і картоплю тонкими пластинами і розклавши їх поверх листа фольги. Далі чергу томатів черрі і рулетиків з яловичини. Загорнувши фольгу конвертом, залиште її над вугіллям на 17-20 хвилин.
Варіант для святкового столу – шматок яловичини запечений цілком. Ми вирішили приготувати яловичу грудинку таким чином, доповнивши її простими спеціями і травами.
Інгредієнти:
яловича грудинка - 540 г;
оливкова олія - 35 мл;
часникові зубки - 3-4 шт.;
листя лавра - 7-10 шт.;
мелений кумін, коріандр - по 1/2 ч. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати запечене м'ясо у фользі, зріжте з нього плівки і надлишки жиру. Змастіть грудинку оливковою олією і щедро присипте сіллю. В ступі пюрируйте часникові зубки і натріть ними всю поверхню м'яса. Зверху посипте мелений кумін і коріандр. Розподіливши лаврові листочки по всій поверхні м'яса, скрутіть його в рулет і зафіксуйте шпагатом. Оберніть яловичину листом фольги і залиште в духовці при 140 градусах. Скільки запікати м'ясо у фользі в духовці залежить від самого шматка, в нашому випадку це 4 години.
Рецепт запеченого м'яса в фользі
Ще один незаперечний плюс приготування м'яса у фользі полягає в тому, що ви можете готувати саме м'ясо і гарнір до нього одночасно. Так вирішили вчинити і ми, підготувавши рекомендації щодо того, як запекти м'ясо у фользі з картоплею.
Інгредієнти:
Приготування
В рамках цього рецепту ми будемо готувати шість порцій страви, а тому завчасно відірвіть 6 шматочків фольги. Розділіть цибулю і перець на півкільця. З'єднайте овочі з грибами і додати картопляні бульби, нарізані тонкими пластинами для того, щоб вони швидше запеклися. Збризніть гарнір маслом, приправити і розподіліть між листами. Шматок яловичини наріжте шматочками середнього розміру і довільної форми, приправте, збризніть маслом і викладіть поверх овочевий подушки. Поверніть краї фольги і відправте кожен з конвертів в духовку на 45-55 хвилин при 175.
Взявши за основу цю технологію, ви можете приготувати м'ясо, запечене у фользі в мультиварці, залишивши конвертики готуватися на «Випікання» протягом години.
М'ясо, запечене у фользі з овочами
Ще одним варіантом для м'яса, запекающегося разом з гарніром може стати додавання сиру. Мало того, що сир робить смачніше будь-яку страву, він також здатний зробити його різноманітніше. Змінюйте рецепт, замінюючи твердий сир м'яким, а ропні прісним.
Ми відтворимо рецепт на грилі, але в негоду або при відсутності останнього можна зробити страву в духовці.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте яловичину тонкими пластами, злегка відбийте і приправте. Окремо змішайте тертий сир з вустером і зеленню цибулі. Викладіть порцію сиру на відбивну і поверніть її, фіксуючи зубочисткою.
Коли м'ясо готове, прийміть за овочі, нарізавши моркву і картоплю тонкими пластинами і розклавши їх поверх листа фольги. Далі чергу томатів черрі і рулетиків з яловичини. Загорнувши фольгу конвертом, залиште її над вугіллям на 17-20 хвилин.
Як запекти м'ясо шматком в духовці у фользі?
Варіант для святкового столу – шматок яловичини запечений цілком. Ми вирішили приготувати яловичу грудинку таким чином, доповнивши її простими спеціями і травами.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати запечене м'ясо у фользі, зріжте з нього плівки і надлишки жиру. Змастіть грудинку оливковою олією і щедро присипте сіллю. В ступі пюрируйте часникові зубки і натріть ними всю поверхню м'яса. Зверху посипте мелений кумін і коріандр. Розподіливши лаврові листочки по всій поверхні м'яса, скрутіть його в рулет і зафіксуйте шпагатом. Оберніть яловичину листом фольги і залиште в духовці при 140 градусах. Скільки запікати м'ясо у фользі в духовці залежить від самого шматка, в нашому випадку це 4 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина в фользі, запечена в духовці
Приготовлена за таким рецептом свинина в фользі виходить чудовий на смак і має ефектний зовнішній вигляд. Таку страву здатне прикрасити святковий
Риба у фользі в духовці
Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
Скумбрія в фользі в духовці
Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
Курка у фользі
Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
Яловичина у фользі в духовці
Для початківців кулінарів у цій статті запропоновані рецепти, які допоможуть впоратися з жорсткістю яловичини, не докладаючи зусиль і без особливих