Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Маринад для м'яса

27-12-2015, 20:21
2 050
Маринад для м'яса
Маринад для м'яса – невід'ємний атрибут приготування, забезпечує блискучий виражений смак готової страви. Основою для маринаду завжди краще вибирати інгредієнти, що містять в собі кислоту, яка буде розщеплювати білки в м'ясних волокнах. Так, кращими базовими складовими маринаду є цитрусові соки, оцет, томати, ківі і кисломолочні продукти. Деякі з цих інгредієнтів стануть учасниками та нижченаведених рецептів.

Маринад для м'яса для смаження на сковороді


Смаження – один з найшвидших способів приготування м'яса, правда, для того, щоб забезпечити цікавий смак страви, про завтрашній вечері доведеться подумати завчасно, оскільки перед обсмаженням шматочках необхідно буде всю ніч пролежати в цьому ароматному цитрусовому маринаді.
Інгредієнти:

  • яблучний оцет - 115 мл;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • соєвий соус - 65 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • тростинний цукор - 5 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • свіжий імбир - шматочок 25 див.


  • Приготування
    Видавіть сік з лимона і зчистите з нього всю цедру. З'єднайте наші складові з кислотою – лимонним соком і оцтом. Слідом влийте соєвий соус і оливкове масло. Коли всі рідкі компоненти з'єднаються в гладку емульсію, додайте цедру, пюрированный часник, цукор і тертий імбир. Не слід забувати і про гарну дрібку солі. Отриманого обсягу маринаду вистачить для півкілограмового шматка.

    Маринад для копчення м'яса в домашніх умовах


    Не беручи до уваги те, що маринувати м'ясо перед копченням можна як в сухому маринаді, так і в рідині, ми віддаємо перевагу першому варіанту з метою не наповнювати шматок. Цей рецепт маринаду для м'яса підходить як для гарячого, так і холодного копчення шматків.
    Інгредієнти:

  • свіжозмелену чорний перець - 2 ст. ложки;

  • паприка - 2 ст. ложки;

  • сушену цибулю і часник - по 1 ст. ложці;

  • кайенский перець, мелений коріандр, насіння кропу - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Якщо робите попередній посол м'яса, сіль можна виключити зі списку інгредієнтів для маринаду, в іншому випадку з'єднайте всі компоненти разом зі списку. Нарізаний шматок м'яса гарненько натріть ароматною сумішшю і залишити в холоді на пару днів.

    Маринад для в'яленого м'яса


    Шматки в'яленого м'яса, що отримали назву джерки, – зручний спосіб зберегти велику кількість м'яса про запас. З допомогою різноманітних маринадів, вяленому м'яса можна надавати стільки ж різних смаків, що і свіжого.
    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 135 мл;

  • гостро-солодкий соус - 135 мл;

  • сушений лук, часник - по 1 ст. ложці.


  • Приготування
    Перед початком маринування, розділіть вирізку на тонкі смужки. Підсумкового обсягу маринаду вистачить на 1 кг м'яса. Далі збийте соєвий соус з гостро-солодким чилі і додайте сушену цибулю з часником. Залиште м'ясо маринуватися мінімум на 8 і максимум на 14 годин.

    Маринад для запікання м'яса в духовці


    Інгредієнти:

  • лимонний сік - 35 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • орегано - 1 ст. ложка;

  • чебрець, паприка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розітріть часник в пасту з пучкою солі. Розведіть пасту оливковою олією і додайте сушений орегано, чебрець і паприку. Влийте цитрусовий сік і занурте шматочки м'яса в маринад.

    Маринад для м'яса на грилі


    Гриль можна назвати одним з найбільш універсальних способів приготування, так як для нього годяться
    Маринад для м'яса
    різноманітні види маринаду. Той, що ми будемо використовувати далі, мінімалістичний.
    Інгредієнти:

  • тростинний цукор - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • паприка, чебрець - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Приготуйте суміш із сухих спецій і розведіть її оливковою олією. Розподіліть отриману суміш по шматку м'яса і залиште маринуватися аж до доби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для кролика
    Маринад для кролика
    М'ясо кролика - неймовірно смачне, але в той же час дуже примхлива. Далі запропоновані рецепти вдалого маринаду саме для такого м'яса, з ними ваше
    Як замаринувати свинину?
    Як замаринувати свинину?
    Свинина - невибагливий вид м'яса і приготувати різноманітні страви з нього досить просто. А незвично доповнити блюдо можна використовуючи рецепти
    Маринад для яловичини для м'якості
    Маринад для яловичини для м'якості
    Не секрет, що яловичина відрізняється досить жорсткої текстурою, з якою недосвідчений кулінар часто не може впоратися. Однак існують деякі секрети,
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
    Як замаринувати м'ясо?
    Як замаринувати м'ясо?
    Секрет успішного результату в приготуванні чудового м'ясного блюда - це правильно підібраний і приготований самостійно маринад. Пропонуємо кілька
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми