Маринад для яловичини для м'якості
Застава правильно приготованого м'яса полягає не тільки в якісному зрізі і дотриманою технології приготування, але і в різноманітних маринадах, що впливають не тільки на підсумковий смак страви, але і на структуру самого шматка. Останнє можливо завдяки протеолітичних ферментів, расщепляющим білок м'язових волокон і тим самим забезпечуючи м'якість м'яса. Про те, що це за інгредієнти і про самих рецепти маринадів для яловичини для м'якості ми поговоримо далі.
Найпопулярнішим размягчающим інгредієнтом для м'ясних волокон є соки цитрусових, оцет і вино, останнє можна вважати найбільш вишуканим варіантом для тих, хто хоче наділити м'ясо не тільки якістю, але і тонким смаком.
Інгредієнти:
червоне вино (сухе) - 265 мл;
оливкова олія - 195 мл;
лимонний сік - 15 мл;
зубки часнику - 5 шт.;
гілочки розмарину - 3 шт.
Приготування
В ступі перетворіть очищені часникові зубки в пасту разом з пучкою морської солі. Додайте листочки з гілочок розмарину і повторно перетріть всі товкачем, щоб випустити максимум аромату. Змішайте ароматну пасту з цитрусовим соком, додайте вино і розведіть маринад оливковою олією. Такої кількості вистачить для приготування маринаду кілограма яловичини, яку можна залишати в суміші на період від 2 годин до цілої доби.
В цьому маринаді гірчиця додає м'ясу тільки смаку, але не м'якості. М'якістю шматочки яловичини будуть зобов'язані томатам, які містять багато кислоти, і лимонного соку.
Інгредієнти:
томатний соус - 235 мл;
сік одного лимона;
сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;
гірчичний порошок - 1 ч. ложка;
порошок каррі - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 2 ч. ложки.
Приготування
З'єднайте всі складові зі списку разом до утворення однорідного соусу. Залиште яловичину в гірчичному маринаді на строк від години до доби.
Завдяки вмісту танінів і альфа кислот, пиво потрапило в топ головних інгредієнтів, що забезпечують м'якість м'яса. Більше того, виходячи з широкого різноманіття пивних сортів можна надавати м'ясу різний смак з разу в раз.
Інгредієнти:
темне пиво - 360 мл;
мед - 35 мл;
часникові зубки - 4 шт.;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Пюрируйте зубки часнику і з'єднайте їх з іншими інгредієнтами зі списку. Залийте м'ясо отриманим маринадом і залиште на всю ніч у холодильнику.
Ще одним продуктом з достатньою кількістю кислоти для того, щоб розщепиться м'ясні волокна, є колу. Не хвилюйтеся, зайвої солодощі м'яса вона не додасть, а от непристойно м'яким зробить.
Інгредієнти:
бурбон - 85 мл;
кола - 235 мл;
соєвий соус - 65 мл;
лимонний сік - 30 мл;
вустерширський соус - 15 мл;
гострий соус - за смаком;
часникові зубки - 3 шт.
Приготування
Розітріть часникові зубки в ступі і змішайте отриману пасту з іншими інгредієнтами зі списку. Залиште м'ясо в маринаді мінімум на пару годин.
Чашечка кави допоможе впоратися не тільки з настигнувшей дрімотою, але і з шматком жорсткого м'яса. Крім іншого, напій додасть яловичині легкий смаковий відтінок.
Інгредієнти:
зубок часнику;
холодний кави - 125 мл;
соєвий соус - 35 мл;
вустерширський соус - 15 мл;
яблучний оцет - 15 мл;
оливкова олія - 25 мл;
мед - 5 мл;
щіпка сушеного розмарину.
Приготування
Пюрируйте часник з пучкою солі і додайте його до суміші решти інгредієнтів. Занурте шматок яловичини в маринад на 12 годин. Такої кількості вистачить для приготування маринаду половини кілограма яловичини.
Маринад для м'якої яловичини
Найпопулярнішим размягчающим інгредієнтом для м'ясних волокон є соки цитрусових, оцет і вино, останнє можна вважати найбільш вишуканим варіантом для тих, хто хоче наділити м'ясо не тільки якістю, але і тонким смаком.
Інгредієнти:
Приготування
В ступі перетворіть очищені часникові зубки в пасту разом з пучкою морської солі. Додайте листочки з гілочок розмарину і повторно перетріть всі товкачем, щоб випустити максимум аромату. Змішайте ароматну пасту з цитрусовим соком, додайте вино і розведіть маринад оливковою олією. Такої кількості вистачить для приготування маринаду кілограма яловичини, яку можна залишати в суміші на період від 2 годин до цілої доби.
Маринад для яловичини для м'якості з гірчицею
В цьому маринаді гірчиця додає м'ясу тільки смаку, але не м'якості. М'якістю шматочки яловичини будуть зобов'язані томатам, які містять багато кислоти, і лимонного соку.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте всі складові зі списку разом до утворення однорідного соусу. Залиште яловичину в гірчичному маринаді на строк від години до доби.
Найкращий маринад для соковитою яловичини
Завдяки вмісту танінів і альфа кислот, пиво потрапило в топ головних інгредієнтів, що забезпечують м'якість м'яса. Більше того, виходячи з широкого різноманіття пивних сортів можна надавати м'ясу різний смак з разу в раз.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте зубки часнику і з'єднайте їх з іншими інгредієнтами зі списку. Залийте м'ясо отриманим маринадом і залиште на всю ніч у холодильнику.
Маринад для жорсткої яловичини
Ще одним продуктом з достатньою кількістю кислоти для того, щоб розщепиться м'ясні волокна, є колу. Не хвилюйтеся, зайвої солодощі м'яса вона не додасть, а от непристойно м'яким зробить.
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть часникові зубки в ступі і змішайте отриману пасту з іншими інгредієнтами зі списку. Залиште м'ясо в маринаді мінімум на пару годин.
Маринад для пом'якшення яловичини
Чашечка кави допоможе впоратися не тільки з настигнувшей дрімотою, але і з шматком жорсткого м'яса. Крім іншого, напій додасть яловичині легкий смаковий відтінок.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте часник з пучкою солі і додайте його до суміші решти інгредієнтів. Занурте шматок яловичини в маринад на 12 годин. Такої кількості вистачить для приготування маринаду половини кілограма яловичини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для кролика
М'ясо кролика - неймовірно смачне, але в той же час дуже примхлива. Далі запропоновані рецепти вдалого маринаду саме для такого м'яса, з ними ваше
Як замаринувати свинину?
Свинина - невибагливий вид м'яса і приготувати різноманітні страви з нього досить просто. А незвично доповнити блюдо можна використовуючи рецепти
Маринад для стейка з яловичини
Незважаючи на те, що приготування стейка вимагає особливих знань, з рецептами, запропонованими далі, цілком здатний впоратися навіть новачок.
Маринад для м'яса
Досвідчені кулінари знають, що правильно підібраний маринад відіграє вирішальну роль в підсумковому смак будь-якої страви. Тому, озброївшись
Маринад з соєвим соусом для курки
Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
Як замаринувати м'ясо?
Секрет успішного результату в приготуванні чудового м'ясного блюда - це правильно підібраний і приготований самостійно маринад. Пропонуємо кілька