Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для яловичини для м'якості

Маринад для яловичини для м'якості

27-12-2015, 20:29
1 673
Маринад для яловичини для м'якості
Застава правильно приготованого м'яса полягає не тільки в якісному зрізі і дотриманою технології приготування, але і в різноманітних маринадах, що впливають не тільки на підсумковий смак страви, але і на структуру самого шматка. Останнє можливо завдяки протеолітичних ферментів, расщепляющим білок м'язових волокон і тим самим забезпечуючи м'якість м'яса. Про те, що це за інгредієнти і про самих рецепти маринадів для яловичини для м'якості ми поговоримо далі.

Маринад для м'якої яловичини


Найпопулярнішим размягчающим інгредієнтом для м'ясних волокон є соки цитрусових, оцет і вино, останнє можна вважати найбільш вишуканим варіантом для тих, хто хоче наділити м'ясо не тільки якістю, але і тонким смаком.
Інгредієнти:

  • червоне вино (сухе) - 265 мл;

  • оливкова олія - 195 мл;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • зубки часнику - 5 шт.;

  • гілочки розмарину - 3 шт.


  • Приготування
    В ступі перетворіть очищені часникові зубки в пасту разом з пучкою морської солі. Додайте листочки з гілочок розмарину і повторно перетріть всі товкачем, щоб випустити максимум аромату. Змішайте ароматну пасту з цитрусовим соком, додайте вино і розведіть маринад оливковою олією. Такої кількості вистачить для приготування маринаду кілограма яловичини, яку можна залишати в суміші на період від 2 годин до цілої доби.

    Маринад для яловичини для м'якості з гірчицею


    В цьому маринаді гірчиця додає м'ясу тільки смаку, але не м'якості. М'якістю шматочки яловичини будуть зобов'язані томатам, які містять багато кислоти, і лимонного соку.
    Інгредієнти:

  • томатний соус - 235 мл;

  • сік одного лимона;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • гірчичний порошок - 1 ч. ложка;

  • порошок каррі - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднайте всі складові зі списку разом до утворення однорідного соусу. Залиште яловичину в гірчичному маринаді на строк від години до доби.

    Найкращий маринад для соковитою яловичини


    Завдяки вмісту танінів і альфа кислот, пиво потрапило в топ головних інгредієнтів, що забезпечують м'якість м'яса. Більше того, виходячи з широкого різноманіття пивних сортів можна надавати м'ясу різний смак з разу в раз.
    Інгредієнти:

  • темне пиво - 360 мл;

  • мед - 35 мл;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Пюрируйте зубки часнику і з'єднайте їх з іншими інгредієнтами зі списку. Залийте м'ясо отриманим маринадом і залиште на всю ніч у холодильнику.

    Маринад для жорсткої яловичини


    Ще одним продуктом з достатньою кількістю кислоти для того, щоб розщепиться м'ясні волокна, є колу. Не хвилюйтеся, зайвої солодощі м'яса вона не додасть, а от непристойно м'яким зробить.
    Інгредієнти:

  • бурбон - 85 мл;

  • кола - 235 мл;

  • соєвий соус - 65 мл;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • гострий соус - за смаком;

  • часникові зубки - 3 шт.


  • Приготування
    Розітріть часникові зубки в ступі і змішайте отриману пасту з іншими інгредієнтами зі списку. Залиште м'ясо в маринаді мінімум на пару годин.

    Маринад для пом'якшення яловичини


    Чашечка кави допоможе впоратися не тільки з настигнувшей дрімотою, але і з шматком жорсткого м'яса. Крім іншого, напій додасть яловичині легкий смаковий відтінок.
    Інгредієнти:

  • зубок часнику;

  • холодний кави - 125 мл;

  • соєвий соус - 35 мл;
  • Маринад для яловичини для м'якості

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • мед - 5 мл;

  • щіпка сушеного розмарину.


  • Приготування
    Пюрируйте часник з пучкою солі і додайте його до суміші решти інгредієнтів. Занурте шматок яловичини в маринад на 12 годин. Такої кількості вистачить для приготування маринаду половини кілограма яловичини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для кролика
    Маринад для кролика
    М'ясо кролика - неймовірно смачне, але в той же час дуже примхлива. Далі запропоновані рецепти вдалого маринаду саме для такого м'яса, з ними ваше
    Як замаринувати свинину?
    Як замаринувати свинину?
    Свинина - невибагливий вид м'яса і приготувати різноманітні страви з нього досить просто. А незвично доповнити блюдо можна використовуючи рецепти
    Маринад для стейка з яловичини
    Маринад для стейка з яловичини
    Незважаючи на те, що приготування стейка вимагає особливих знань, з рецептами, запропонованими далі, цілком здатний впоратися навіть новачок.
    Маринад для м'яса
    Маринад для м'яса
    Досвідчені кулінари знають, що правильно підібраний маринад відіграє вирішальну роль в підсумковому смак будь-якої страви. Тому, озброївшись
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
    Як замаринувати м'ясо?
    Як замаринувати м'ясо?
    Секрет успішного результату в приготуванні чудового м'ясного блюда - це правильно підібраний і приготований самостійно маринад. Пропонуємо кілька