Застава правильно приготованого м'яса полягає не тільки в якісному зрізі і дотриманою технології приготування, але і в різноманітних маринадах, що впливають не тільки на підсумковий смак страви, але і на структуру самого шматка. Останнє можливо завдяки протеолітичних ферментів, расщепляющим білок м'язових волокон і тим самим забезпечуючи м'якість м'яса. Про те, що це за інгредієнти і про самих рецепти маринадів для яловичини для м'якості ми поговоримо далі.
Маринад для м'якої яловичини
Найпопулярнішим размягчающим інгредієнтом для м'ясних волокон є соки цитрусових, оцет і вино, останнє можна вважати найбільш вишуканим варіантом для тих, хто хоче наділити м'ясо не тільки якістю, але і тонким смаком.
Інгредієнти: червоне вино (сухе) - 265 мл; оливкова олія - 195 мл; лимонний сік - 15 мл; зубки часнику - 5 шт.; гілочки розмарину - 3 шт. Приготування В ступі перетворіть очищені часникові зубки в пасту разом з пучкою морської солі. Додайте листочки з гілочок розмарину і повторно перетріть всі товкачем, щоб випустити максимум аромату. Змішайте ароматну пасту з цитрусовим соком, додайте вино і розведіть маринад оливковою олією. Такої кількості вистачить для приготування маринаду кілограма яловичини, яку можна залишати в суміші на період від 2 годин до цілої доби.
Маринад для яловичини для м'якості з гірчицею
В цьому маринаді гірчиця додає м'ясу тільки смаку, але не м'якості. М'якістю шматочки яловичини будуть зобов'язані томатам, які містять багато кислоти, і лимонного соку.
Інгредієнти: томатний соус - 235 мл; сік одного лимона; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; гірчичний порошок - 1 ч. ложка; порошок каррі - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 2 ч. ложки. Приготування З'єднайте всі складові зі списку разом до утворення однорідного соусу. Залиште яловичину в гірчичному маринаді на строк від години до доби.
Найкращий маринад для соковитою яловичини
Завдяки вмісту танінів і альфа кислот, пиво потрапило в топ головних інгредієнтів, що забезпечують м'якість м'яса. Більше того, виходячи з широкого різноманіття пивних сортів можна надавати м'ясу різний смак з разу в раз.
Інгредієнти: темне пиво - 360 мл; мед - 35 мл; часникові зубки - 4 шт.; гострий перець - за смаком. Приготування Пюрируйте зубки часнику і з'єднайте їх з іншими інгредієнтами зі списку. Залийте м'ясо отриманим маринадом і залиште на всю ніч у холодильнику.
Маринад для жорсткої яловичини
Ще одним продуктом з достатньою кількістю кислоти для того, щоб розщепиться м'ясні волокна, є колу. Не хвилюйтеся, зайвої солодощі м'яса вона не додасть, а от непристойно м'яким зробить.
Інгредієнти: бурбон - 85 мл; кола - 235 мл; соєвий соус - 65 мл; лимонний сік - 30 мл; вустерширський соус - 15 мл; гострий соус - за смаком; часникові зубки - 3 шт. Приготування Розітріть часникові зубки в ступі і змішайте отриману пасту з іншими інгредієнтами зі списку. Залиште м'ясо в маринаді мінімум на пару годин.
Маринад для пом'якшення яловичини
Чашечка кави допоможе впоратися не тільки з настигнувшей дрімотою, але і з шматком жорсткого м'яса. Крім іншого, напій додасть яловичині легкий смаковий відтінок.
Інгредієнти: зубок часнику; холодний кави - 125 мл; соєвий соус - 35 мл; вустерширський соус - 15 мл; яблучний оцет - 15 мл; оливкова олія - 25 мл; мед - 5 мл; щіпка сушеного розмарину. Приготування Пюрируйте часник з пучкою солі і додайте його до суміші решти інгредієнтів. Занурте шматок яловичини в маринад на 12 годин. Такої кількості вистачить для приготування маринаду половини кілограма яловичини.